Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Κατάταξη επιλαχόντων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές 2022-2023 - Συνεχής ενημέρωση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το panelladikes24 μέσα από αυτή την ανάρτηση θα δημοσιεύσει τις ανακοινώσεις των Στρατιωτικών Σχολών για τις κατατάξεις επιλαχόντων σπουδαστών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις του panelladikes24 αποτελούν βοήθημα για τους υποψήφιους και δεν υποκαθιστούν την επίσημη ενημέρωση που μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι από τις Σχολές.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Απαγορεύεται η αντιγραφή και η αναδημοσίευση της συγκεκριμένης ανάρτησης του panelladikes24.

αρχική ανάρτηση 13/09/2022 - τελευταία ενημέρωση 28/12/2022

ΣΣΕ


ΣΣΑΣ


ΣΑΝ


ΣΝΔ


ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ)


ΣΜΥ

ΣΜΥΝ


ΣΜΥΑ


Δείτε επίσης:



Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


905 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κανένας πόσοι έφυγαν από Ικαρων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερω οτι εφυγε σιγουρα Ενας

      Διαγραφή
    2. Απ' όσο ξέρω έχουν φύγει μερικοί, δεν γνωρίζω πόσοι και από ποιο τμήμα. Λογικά μέσα στην βδομάδα θα βγουν και οι προσκλήσεις επιλαχόντων των υπολοίπων σχολών και θα δούμε.

      Διαγραφή
  2. Ξέρει κανείς αν θα αποχωρήσει ή έχει αποχωρήσει κάποιος από την ΣΣΑΣ με 10%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός ήταν να γίνει το topic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπομονή στα παιδιά που είναι μέσα στις σχολές και καλή κατάταξη στους επιλαχόντες με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο το σχόλιό σας!

      Διαγραφή
    2. Ειμαι επιλαχων στη ΣΣΑΣ/ Οδοντιατρικη. Μηπως εφυγε κανείς;

      Διαγραφή
  5. Είμαι και εγώ στην πρώτη 20άδα επιλαχόντων (γενικής σειράς) για τη ΣΜΥ σώματα. Ξέρει κανένας αν έφυγαν από ΣΜΥ σώματα;
    Ξέρει κανένας αν στην κατάσταση που στέλνει το υπουργείο παιδείας με τους επιλαχόντες γενικής σειράς στη ΣΜΥ, συμπεριλαμβάνονται και οι επιτυχόντες ειδικών κατηγοριών στην ίδια σχολή με μόρια χαμηλότερα της βάσης γενικής σειράς π.χ. ο επιτυχών ειδικής κατηγορίας με μόρια 15150 συμπεριλαμβάνεται στη κατάσταση των επιλαχόντων γενικής σειράς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ στην πρώτη 20αδα είμαι φίλε Γενική Σειρά από ΓΕΛ 90%. Αυτό που λες ούτε το είχα σκεφτεί ούτε το γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι εάν κάποιος είχε την ΣΜΥ 2η επιλογή και έχει περάσει στην 1η τότε η θέση του ως επιλαχών υφίσταται, δηλαδή θα τον καλέσουν και μπορεί να αρνηθεί ώστε να πάνε στον επόμενο. Να μπαίνεις να τσεκάρεις εδώ τα μηνύματα να έχουμε επικοινωνία άμα μάθουμε κάτι. Μακάρι να μας καλέσουν σύντομα...

      Διαγραφή
    2. Αν είχε 15000 μόρια κ το έχει επιλέξει θα ήταν ήδη στη σχολή κ όχι επιλαχών

      Διαγραφή
    3. Άλλο λέει. Έστω κάποιος έχει 15.000 μόρια και έχει μπει με την ειδική κατηγορία, αλλά δεν του έφταναν για γενική σειρά, εάν τότε υπολογίζεται στους επιλαχόντες για την γενική σειρά. Δηλαδή εάν υπάρχουν επιλαχόντες γενικής σειράς πριν από εμάς οι οποίοι δυνητικά θα αρνηθούν την θέση εφόσον είναι ήδη μέσα στην σχολή με την ειδική κατηγορία. Εάν καταλαβαίνω κι εγώ σωστά...

      Διαγραφή
    4. άλλος κουβάς που τραβάνε για γενική σειρα κι αλλος για ειδικες
      αν φυγει καποιος απο γενικη τραβανε απο γενικη και οχι απο ειδικη κατηγορια

      Διαγραφή
    5. Ναι το ξέρουμε! Καταλαβαίνετε λίγο τι λέμε; Ότι κάποιος μπορεί να έχει ήδη μπει στην σχολή ως επιτυχών ειδικής κατηγορίας, αλλά να είναι και επιλαχών στην γενική σειρά.

      Διαγραφή
    6. Γιατί να είναι επιλαχών στη γενική κατηγορία εφόσον είναι επιτυχών με την ειδική και βρίσκεται ήδη στη Σχολή;;;;Αυτό που γράφετε εφαρμόζετε όταν για παράδειγμα περάσει καποιος/α στα όπλα για τον ΣΞ και τον καλέσουν στα σώματα ως επιλαχών (που έχουν υψηλότερη βάση ).

      Διαγραφή
    7. Κι εγω αυτο γνωριζω...για το υπολοιπο που λενε 1η φορα το ακουω
      θα δειξει

      Διαγραφή
  6. Πάτε τηλέφωνο στην ΣΜΥ η στείλε email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να πάρει, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να τον κατατοπίσουν. Δηλαδή και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κάθε επιλαχών της λίστας, ονόματα βλέπουν απλά. Παρόλα αυτά μου φαίνεται λίγο ανούσιο οι επιτυχόντες μιας κατηγορίας να θεωρούνται επιλαχόντες σε άλλη κατηγορία για την ίδια σχολή. μόνο που ίσως να μπορούν να του πουν είναι εάν υπάρχουν αποχωρήσεις και εάν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήσης. Άμα πάρει και μάθει κάτι, ας μας πει κι εμάς.

      Διαγραφή
  7. Πόσα μόρια έχεις αν θέλεις μας λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ ή το παιδί που έγραψε πρώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς που είστε στην πρώτη 20αδα ποσά μόρια έχετε ; Κ επίσης αν κάποιος έχει περάσει στην πρώτη επιλογή δεν είναι στη λίστα των επιλαχόντων … μόνο αν έχει περάσει σε δεύτερη κλπ επιλογή

      Διαγραφή
    2. Ανάμεσα στα 15.100-15.000 είμαστε και οι δύο νομίζω.

      Διαγραφή
  9. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΑΧΩΝ.
    ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ Η ΙΚΑΡΩΝ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είχα ρωτήσει για τα παιδιά της Αστυφυλάκων που είχαν χαμηλότερα μόρια απ' την βάση της ΣΜΥ και μου είχαν πει ότι είναι κανονικά επιλαχόντες. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω. Είστε σίγουρος/η για αυτό που λέτε με τις ειδικές κατηγορίες;

      Διαγραφή
    2. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ. ΑΝ ΠΧ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΣΕ ΣΩΜΑΤΑ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΑΧΩΝ. ΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΓΙΑ ΣΣΕ ΣΩΜΑΤΑ.
      ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ.

      Διαγραφή
    3. Ωραία κατάλαβα! Σας ευχαριστώ πολύ! Εντάξει εγώ γενική σειρά είμαι πρώτη 20αδα, οπότε αναμένω. Θεωρώ έχω αρκετές πιθανότητες.

      Διαγραφή
    4. Την έχω κιόλας πρώτη επιλογή την σχολή.

      Διαγραφή
  10. Ικάρων ποτέ θα καλέσει επιλαχόντες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονη,αυτη την εβδομαδα θα καλεσουν και ικαρων.Τι μορια εχετε?

      Διαγραφή
  11. Οι ειδικές κατηγορίες έχουν ξεχωριστή σειρά επιλαχοντων, όπως και οι άλλες κατηγορίες (επαλ, 10%...) δεν είναι στην γενική σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως ,φευγει καποιος απο γενικη σειρα τραβανε απο γενικη και οχι απο ειδικη κατηγορια

      Διαγραφή
  12. Επειδή δεν καταλαβαίνετε, όταν κάποιος ανήκει σε ειδική κατηγορία, ανήκει και στην γενική. Με τα ίδια μόρια που έχει μπορεί να μπαίνει στην ειδική, αλλά όχι στην γενική. Επομένως είναι ΕΠΙΤΥΧΩΝ στην ΕΙΔΙΚΗ, αλλά παραμένει ΕΠΙΛΑΧΩΝ στην ΓΕΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας είπε κανείς ότι τραβάνε επιλαχόντες για γενική σειρά απ' τους επιλαχόντες της ειδικής κατηγορίας. Ούτως ή άλλως η ειδική κατηγορία έχει πολύ χαμηλότερη βάση απ' την γενική σειρά.

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ απλό και κατανοητό αυτό που λέμε!

      Διαγραφή
    3. Αρα λες για παραδειγμα,περασε σμυν απο ειδικη και ειναι επιλαχων στη σμυ απο γενικη?

      Διαγραφή
  13. Ναι!!! Χαίρομαι που κάποιος το κατάλαβε! Παρόλα αυτά αυτό που είπαν τα παιδιά εδώ σήμερα είναι ότι για κάποιον ανεξήγητο λόγο ακόμα και στην ίδια σχολή να έχεις μπει με την ειδική σε θεωρούν ακόμα επιλαχών στην γενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν στέλνεις στην ενημέρωση επιλαχόντων σου απαντάνε 2 νούμερα εάν ανήκεις στην ειδική. Σου απαντάνε και για ειδική και για γενική, γιατί ανήκεις και στις 2 κατηγορίες και διεκδικείς μια θέση σε μια απ' τις ξεχωριστά 2.

      Διαγραφή
    2. Απλα 12.58 δεν ξεκαθαριζες πως μιλαμε για διαφορετικο σωμα ισως γι αυτο εγινε παρανοηση
      οπως και να εχει ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και καλα αποτελεσματα να εχουμε

      Διαγραφή
    3. Και για το ίδιο τμήμα ισχύει! Όχι μόνο για ξεχωριστά σώματα! Υπομονή πάνω απ' όλα..

      Διαγραφή
  14. Τελευταία φορά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Κάθε παιδί της ειδικής κατηγορίας ανήκει και στην γενική. Επομένως εάν έχει μπει στην σχολή απ' την ειδική κατηγορία ενώ τα μόρια του δεν έφταναν για γενική γίνεται αυτόματα επιλαχών γενικής κατηγορίας, άσχετα που είναι ήδη μέσα στην ίδια σχολή απ' την ειδική, όπως και εμείς οι υπόλοιποι που ήμασταν μόνο από γενική σειρά και δεν μας φτάσανε τα μόρια. Αυτό λένε από πάνω, αυτό λέει και αυτός που έγραφε με κεφαλαία. Προσωπικά πρώτη φορά το άκουσα, δεν τι γνώριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν λοιπον ανηκει και στη γενικη και εχει ισοψηφια με ενα της γενικης μονο ποιος εχει προτεραιοτητα?
    Ή εστω αν εχει 5 μορια πανω απο εναν της γενικης ποιος μπαινει?
    ουτε εγω το χα ξανακουσει η αληθεια ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά στο λέω, δεν ξέρω. Και μου φαίνεται πολύ περίεργο, ανούσιο πιο πολύ δηλαδή. Όπως και να 'χει το πιο λογικό θα ήταν εάν καλέσουν κάποιον που είναι ήδη μέσα στην σχολή να αρνηθεί την θέση και να μείνει σε αυτήν που ήδη έχει απ' την ειδική. Ίσως κιόλας να μην τους καλούν καν αυτούς και απλά να προσμετρώνται από παράβλεψη του υπουργείου. Από εκεί και πέρα εγώ πρώτη επιλογή την έχω την σχολή, οπότε έχω πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

      Διαγραφή
    2. Εγω για σμυν ειμαι ,την εχω 2η ειλογη απο γενικη σειρα

      Διαγραφή
    3. 690 κατω απο τη βαση

      Διαγραφή
    4. Τι όφελος έχει κάποιος που έχει περάσει στην οποιαδήποτε σχολή με ειδική κατηγορία να "μεταπηδήσει" σε εισακτέο γενικής σειράς στην ίδια σχολή; ΚΑΝΕΝΑ.

      Οπότε όταν φτάσει η σειρά του, είτε θα τον "παρακάμψουν" αυτόματα από τη σχολή κατά τη διασταύρωση στοιχείων είτε αν τηρείται το τυπικό και τον πάρουν τηλέφωνο θα αρνηθεί μόνος του.

      Το όφελος είναι για εμάς τους επιλαχόντες, που η 10αδα, 20αδα. 30αδα κ.ο.κ στη πράξη θα μειωθεί, όσο είναι και ο αριθμός των επιλαχόντων που είναι και επιτυχόντες ειδικής κατηγορίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες μας να περάσουμε την πύλη της σχολής

      Διαγραφή
    5. Αυτό ακριβώς! Το έθεσες πολύ ωραία! Εσύ πόσα μόρια έχεις;..

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς αυτό. Όταν είσαι μέσα στη σχολή δεν παίζει κανένα ρόλο από ποια κατηγορία μπήκες.

      Διαγραφή
  16. Πολύ ωραία απόλυτα κατανοητό ο ειδικής κατηγορίας εχει 10 μόρια ή ισοβαθμία με μένα ΓΕΛ 90%ποιός μπαίνει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά αυτό που είπε το παιδί από πάνω, θα τον παρακάμψουν. Και εγώ σας λέω πρώτη φορά το άκουσα αυτό και μου φαίνεται πολύ κουλό.

      Διαγραφή
    2. Ανάλογα, αν αυτός που εφυγε ήταν από ειδική θα πάρουν από την λίστα της ειδική, αν είναι από 90% γελ θα πάρουν από την λίστα των επιλαχοντων 90%γελ

      Διαγραφή
  17. (2:23μ.μ.) Ααα είσαι εσύ που είσαι επιλαχών 70 σειρά για ΣΜΥΝ. Είχες κανένα νεότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμονη και υπομονη!!!!!
      ελπιζοντας πως θα μας καλεσουν....

      Διαγραφή
  18. Όταν φευγει κάποιος ,ποτε σε καλούν ως επιλαχών ;την ίδια μερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Ευελπίδων έχω ακούσει δίνουν 5 μέρες σε αυτούς που φεύγουν αν θέλουν να αλλάξουν γνώμη να γυρίσουν, οπότε μάλλον δεν καλούν κατευθείαν. Πέρυσι για ΣΜΥ π.χ. βγήκε 10 μέρες μετά την κανονική κατάταξη η πρώτη πρόσκληση επιλαχόντων.

      Διαγραφή
    2. Εμένα για ΣΑΝ με ενδιαφέρει.Μήπως γνωρίζεις για εκεί;

      Διαγραφή
    3. Όχι όχι, δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι. Δες λίγο τα περσινά κάθε πότε καλούσαν.

      Διαγραφή
  19. Βλέποντας τα περσινά στοιχεία και τηρώντας τις ίδιες προθεσμίες ανάμεσα στην παρουσίαση και κλήση επιλαχόντων έχουμε τις παρακάτω πιθανές ημερομηνίες ανάρτησης κλήσης επιλαχόντων στο Διαύγεια (με χρονολογική σειρά αναμονής) :

    1. ΣΙ - 22 Σεπ 22
    2. ΣΣΕ - 23 Σεπ 22
    3. ΣΣΑΣ - 26 Σεπ 22
    4. ΣΜΥΑ - 27 Σεπ 22
    5. ΣΜΥ - 29 Σεπ 22
    6. ΣΝΔ - 12 Νοε 22

    Επισημαίνω ότι είναι πρόβλεψη - εκτίμηση , βασισμένη αποκλειστικά στις περσινές ημερομηνίες και μπορεί να πέσω έξω. Ελπίζω φέτος να βγουν όλες νωρίτερα και κάποιοι να το γιορτάσουν γρηγορότερα όπως έγινε με τους επιλαχόντες της ΣΜΥΝ και της ΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δεν είναι 29 Σεπτ για ΣΜΥ; Πέρυσι στο 10ημερο κάλεσαν. Εγώ λέω ή 23 ή 26.

      Διαγραφή
  20. Με 190 μόρια κάτω έχω ελπίδες για επιλαχών στην σμυα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έστειλες/πήρες να ρωτήσεις την σειρά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εεε δεν ξέρω τότε... Μπορεί να είσαι 10ος, 20ος μπορεί και 50ος. Εκτός του πόσοι θα παραιτηθούν παίζει ρόλο και το πόσοι είναι πριν από εσένα. Μάθε και δες και τις περσινές προσκλήσεις να πάρεις μια ιδέα. Επίσης παίζει ρόλο και το τμήμα της σχολής που σε αφορά, απ' όσο ξέρω έχει αρκετά η ΣΜΥΑ, μπορεί να είσαι σε διαφορετική σειρά για το καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 6.03 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!Ενδιαφέρομαι για την κατεύθυνση της τεχνολογικής υποστήριξης.Καλό υπόλοιπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τεχνολογική παίρνει τους πιο πολλούς επιλαχόντες απ' ότι βλέπουμε και από άλλες χρονιές.

      Διαγραφή
    2. Ναι το γνωρίζω κύριε!Απλά σε σύγκριση με άλλες χρονιές περνάν επιλαχόντες με 190 μόρια κάτω από τη βάση?

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό. Βρες τον τελευταίο επιλαχόντα της κατηγορίας σου από πέρυσι και ρώτα τον. Ή πάρε στην σχολή και ρώτα τα μόρια του τελευταίου.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ.Καλη συνέχεια να έχετε!

      Διαγραφή
    5. Οι επιλαχόντες στη σμυ Ορκίζονται μαζί με όσους μπήκαν στη σχολή από την αρχή η αργοτερα;

      Διαγραφή
    6. Εάν μπεις νωρίς πριν την ορκωμοσία κανονικά με τους υπόλοιπους. Αν μπεις τελευταία στιγμή πριν την ορκωμοσία ή μετά την ορκωμοσία τότε ορκίζεσαι με τους υπόλοιπους επιλαχόντες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Επίσης να ξέρετε και Δεκέμβρη να μπει κάποιος και να μην έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα δίνει κανονικά στην εξεταστική μετά τα Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
  26. Έχασα ικαρων για 30 μόρια ειδική κατηγορία έχω ελπίδες λέτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω θα σε πάρουν ναι..λογικά 1ος επιλαχών θα είσαι

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν επικοινωνείς με την σχολή να μάθεις την θέση σου;

      Διαγραφή
    3. Πριν βγει η ανακοινωση προσκλησης επιλαχοντων επικοινωνει η σχολη με τον επιλαχοντα. Εσυ με τα 30 μορια κατω απο την βαση της ειδικης κατηγοριας δεν εχεις τηλεφωνημα απο την Ικαρων; Ισως τοτε να εχουν φυγει ατομα της γενικης σειρας και καλουν επιλαχοντες απο την λιστα αυτη.

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν με έχουν καλέσει ακόμη

      Διαγραφή
    5. Έχεις μάθει τι σειρα επιλαχών είσαι στην λίστα γενικής σειράς και στην λίστα ειδικής κατηγορίας;

      Διαγραφή
    6. 2 τα τινά. Ή δεν έχει φύγει κάποιος της κατηγορίας σου. Ή δεν είσαι πρώτος επιλαχών. Εάν σε καλέσουν με το καλό στείλε μας, αλλιώς θα περιμένουμε την πρόσκληση απ' την σχολή.

      Διαγραφή
    7. Οι διακυμάνσεις είναι μικρές. Αν όχι ο πρώτος σίγουρα είσαι στο top 3. Πάρε τηλέφωνο στο ΓΕΑ στο τηλ 210-6592212 για να μάθεις τη σειρά σου (και πιθανώς αν υπάρχουν αποχωρήσεις). Εμένα μου είπαν τη σειρά του γιού μου ανεπίσημα τηλεφωνικά. Αν ήθελα επίσημα έπρεπε να κάνω αίτηση.

      Διαγραφή
  27. Τι σειρά έχεις ως επιλαχων για σχολή Ικάρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παιδιά ΣΜΥ Σώματα έχει ξεκινήσει η διαδικασία, έχουν πάρει και τα πρώτα τηλέφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για ΣΙ ξέρετε έχει φύγει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέρω ότι έχει φύγει άτομο ιπταμένων γενική σειρά

      Διαγραφή
  30. Εσύ που είσαι πρώτη 20αδα για ΣΜΥ σε καλέσανε; Έχουν καλέσει άτομα πάνω απ' επιλαχόντες με σειρά πάνω από 10η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αν είσαι επιλαχών σε ποιον τηλεφωνούν στον ίδιο η στους γονείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τηλ που έχεις δηλώσει, αρχικά το δικό σου και άμα δεν σε βρίσκουν στου πλησιέστερου συγγενή που έχεις δηλώσει. Αλλά την απάντηση πρέπει να την δώσεις εσύ, δηλαδή τον συγγενή τον παίρνει για να σε ενημερώσει.

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς ισχύει 1:36. Εμένα σήμερα ήθελαν να μιλήσουν οπωσδήποτε με το γιό μου για να τους πει ο ίδιος ότι αποδέχεται τη θέση.

      Διαγραφή
    3. Από ποια σχολή και για ποια κατηγορία; Είχε στείλει στην ενημέρωση; Ξέρατε την σειρά του στους επιλαχόντες;

      Διαγραφή
    4. Πολλά συγχαρητήρια κιόλας! Κάθε επιτυχία εύχομαι και καλή σταδιοδρομία!

      Διαγραφή
    5. Για ΣΜΥ; Τι σειρά;

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ. ΣΜΥ Σώματα. Γενική σειρά.

      Διαγραφή
    7. Εννοώ τι σειρά στους επιλαχόντες.

      Διαγραφή
    8. Έχετε στείλει στην ενημέρωση να σας πουν;

      Διαγραφή
    9. Ρωτάω επειδή και εγώ επιλαχών είμαι.

      Διαγραφή
    10. Ναι είχαμε στείλει στην ενημέρωση και μας είχαν απαντήσει ότι είναι 11ος επιλαχών στην γενική σειρά.

      Διαγραφή
    11. Συγχαρητήρια στον γιο σας ! Καλή σταδιοδρομία ! 11ος με ποσά μόρια για να δούμε κ εμείς που βρισκόμαστε ;

      Διαγραφή
    12. Η δεύτερη δεκάδα έχει από 15.100 έως 15.000 περίπου υπολογίζω, καθώς ανήκω και εγώ σε αυτήν. Εσάς το παιδί σας τι σειρά έχει;

      Διαγραφή
    13. Η δεύτερη δεκάδα κυμαίνεται από 15.100 έως 15.000 υπολογίζω, καθώς ανήκω και εγώ σε αυτήν. Εσάς τι σειρά έχει το παιδί σας;

      Διαγραφή
  32. Για σμυα παίδες σε ποιο email πρέπει να στείλω για να μάθω τι σειρά είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε τηλ στην σχολή και ρώτα.

      Διαγραφή
    2. b13.dae@haf.gr Εκεί στείλε μια απλή αίτηση. Εμένα άργησαν να απαντήσουν αλλά ήμουν στις αρχές και φαντάζομαι γινόταν πανικός. Έχω και τηλέφωνο 210-8192132,33

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

      Διαγραφή
  33. Ποτέ τα ξανάπερνανε από γιατρόυς τα παιδιά όταν μπούνε στην σχολή δηλαδή σ πόσες μερες? Άκουσα ότι τα κάνουν κ αξονική εγκεφάλου είναι αλήθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να κάνουν αξονική. Την μέρα της κατάταξης περνάνε από κάποιους γιατρούς που τους εξετάζουν μέσα στην σχολή και ίσως κάνουν και αιματολογικές, εμβόλια κτλ και νομίζω πάνε και στα στρατιωτικά νοσοκομεία κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
    2. Για τα Ιατρικα,που ρωτατε,τουλαχιστον στη ΣΝΔ ,αλλα φανταζομαι και σε ολες τις σχολες (το αναφερει στην εγκυκλιο),την πρωτη εβδομαδα,τους πηγαινανε στο Ναυτικο Νοσοκομειο Πειραια και Αθηνων,και εκαναν ξανα ολες τις εξετασεις που κατεθεσαν πριν μπουν στη σχολη,και αφουν βγουν καταλληλοι,συνεχιζουν την βασικη εκπαιδευση.Αυτο μου ειπε το παιδι μου,στο επισκεπτηριο που εκανε η ΣΝΔ την Κυριακη 18 Σεπ.

      Διαγραφή
  34. Μέχρι ποια σειρά έχουν καλέσει στην ΣΜΥ; Γνωρίζει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εχει αυλή συνταγογράφηση η κόρη μου κ ήρθε email και μύνημα ότι βγήκε παραπεμπτικό για ακτινογραφία θώρακος κ αξονική εγκεφάλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ακτινογραφία θώρακος λογικό μου φαίνεται. Η αξονική όμως έχει μεγάλο φορτίο ακτινοβολίας. Μήπως έχει γίνει λάθος;

      Διαγραφή
    2. Βασικά σε ποια σχολή έχει μπει η κόρη σας και της το ζητάνε; Τραβηγμένο μου φαίνεται.

      Διαγραφή
  36. Έχουν καλέσει κάποιον από την ΣΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Απαντήσεις
    1. Για ΣΜΥΑ δεν ξέρω, στρατό ξηράς πάντως σου κάνουν αξονική εγκεφάλου μόνο εάν είναι να πας Αεροπορία Στρατού.

      Διαγραφή
  38. 5:42 εν τω μεταξύ, ακτινογραφία θώρακος είχαν κάνει οι υποψήφιοι πριν από τις Προκαταρτικές Εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η ΣΜΥΑ έχει αρχίσει να παίρνει επιλαχόντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ΣΙ ξέρει κανείς αν έχει αρχίσει να παίρνει τηλ επιλαχόντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει αρχισει να ζητανε απο τη δευτερα το ξερω για ζητησανε το γιο μου που εχει μπει ΣΣΕ. Αλλα δεν εχει βγει διαταγη καταταξης ακομη.

      Διαγραφή
    2. Τι σειρά είχε ως επιλαχων ο γιο σας;

      Διαγραφή
  41. Κοιτάζοντας τις περσινές λίστες, παρατηρώ ότι είναι πολλοί οι επιλαχόντες στη ΣΜΥΑ, κυρίως Τεχνολογικής Κατεύθυνσης σε σχέση με τις υπόλοιπες Σχολές. Γιατί συμβαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν παραιτούνται όλοι, πάνε και σε άλλες σχολές με πιο πολλά μόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για πείτε, πώς περνάνε οι μέρες σας μέχρι να σας καλέσουν; Πολλή αγωνία ρε παιδιά και άγχος. Δεν ξέρω, δεύτερη χρονιά πανελλήνιες για μένα και νιώθω σαν να τρέχω παράλληλα με ένα τρένο που προσπαθώ να πιαστώ, να ανέβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς το ίδιο .Δεύτερη φορά έδωσα φέτος και περιμένω μήπως και με καλέσουν .Αλλιώς πάμε για Τρίτη φορά

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ έλεγα για 3η αλλά ευτυχώς έπιασα καλή σειρά στους επιλαχόντες και περιμένω. Όντως ποια σχολή θέλεις; Εγώ ΣΜΥ Σώματα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ για ΣΑΝ θέλω .Είμαι 1η επιλαχούσα από ειδική κατηγορία ,αλλά δεν νομίζω να φύγει κανένας

      Διαγραφή
    4. Ποτέ μην λες ποτέ! Δεν το γνωρίζεις εάν θα φύγει κάποιος, έχεις καιρό μέχρι το Δεκέμβρη υπομονή κάνε.

      Διαγραφή
    5. Αχ μακάρι ,το ελπίζω, κάθε μερα κοιτάω το κινητό μήπως και…πάντως έχω ξεκινήσει ήδη μαθήματα για κάθε ενδεχόμενο

      Διαγραφή
    6. Εεε εφόσον έχεις προσανατολιστεί στο να δώσεις πάλι, καλά εγώ πέέκανες. Κι εγώ πέρυσι ήμουν πολύ αποφασισμένη για φέτος. Πάλι καλά μου βγήκε σε καλό. Στην σχολή που πέρασα φέτος δεν γράφτηκα, κράτησα την περσινή, δεν υπήρχε λόγος για όλη την βαβούρα της απεγγραφής/εγγραφής, μόνο στρατό θέλω.

      Διαγραφή
  44. Ξέρει κανείς τι εξετάσεις κάνουν στην σμυα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τι ακριβώς θέλεις ν μάθεις για Σμυα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ξέρει κανένας αν έχουν αρχίσει να καλούν από ΣΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν έχουν αρχίσει να καλούν, πάντως έχουν φύγει αρκετοί νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Ναι! Πιο έγκυρη πεθαίνεις...

      Διαγραφή
    3. Ποια κατηγορία ΣΣΕ εννοείς διότι ξέρω ότι για ΣΣΕ ΟΠΛΑ Γενική Σειρά90 δεν υπάρχουν επιλαχόντες. Έμειναν και κενές θέσεις.

      Διαγραφή
    4. Δεν γνωρίζω κατηγορία. Μόνο ότι παραιτούνται άτομα.

      Διαγραφή
    5. Εγώ είμαι με 10% του 2020 οπότε λογικά θα υπάρχουν επιλαχόντες αν έφυγε κάποιος από αυτή τη κατηγορία

      Διαγραφή
    6. Εεε λογικά ναι. Τι σειρά έχεις; Έχεις μάθει;

      Διαγραφή
    7. Παιδιά μη λέτε ανακρίβειες μόνο ένας έχει παραιτηθεί από ΣΣΕ

      Διαγραφή
    8. Εγώ ξέρω για τουλάχιστον 3-4 που φύγανε κι άλλους που έχουν δηλώσει παραίτηση και δεν έχουν φύγει ακόμα. Τώρα εάν είναι από Όπλα Γενική Σειρά και δεν έχουν επιλαχόντες, είναι άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
  47. Καλημέρα.Για Ικαρων εχουμε καποιο τηλ η mail που μαθαινουμε την σειρα επιλαχων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κάλεσαν κανέναν για Ικάρων;ας μας πει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά θα καλέσουν σύντομα. Έχουμε γνωστό που έφυγε προ ημερών. Πιστεύω ότι αυτούς που θα πάρουν θα τους έχουν ήδη καλέσει στο τηλέφωνο και αναμένουν την πρόσκληση επιλαχόντων.

      Διαγραφή
    2. Ναι έχουν καλέσει ήδη κάποιους

      Διαγραφή
  49. Γιατί δεν έχουν βγάλει ακόμη πρόσκληση κατάταξης Ικάρων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κάποιες ημερομηνίες που είχα ανεβάσει νωρίτερα ήταν εκτιμήσεις με βάσει τις περσινές ημερομηνίες με το σκεπτικό μήπως υπάρχουν στάνταρ προθεσμίες που πρέπει να βγουν οι πρώτες προσκλήσεις. Προφανώς διαψεύσθηκα.

    Αυτό μπορεί και να συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους που μας είναι άγνωστοι (π.χ μπορεί να μην έχουν αποχωρήσει αρκετοί για να βγάλουν την πρόσκληση και περιμένουν λίγο ακόμα για να μαζευτούν και άλλοι , μπορεί να άργησαν κάποιοι να παραιτηθούν και θέλουν να περιμένουν να περάσει η προθεσμία "παραίτησης" των 5-10 ημερών που δίνουν οι σχολές κ.α). Υπομονή, πίστη και ελπίδα χρειάζεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτήν την ελπίδα ξυπνάμε κάθε μέρα

      Διαγραφή
    2. Το ότι έχουν καλέσει σίγουρα τον 11ο είναι όντως μια παρηγοριά. Από εκεί και πέρα ελπίζω να πλησιάζουν κι άλλο στο τέλος της 20αδας.

      Διαγραφή
    3. Εσείς για ποιες σχολές είστε;

      Διαγραφή
    4. Από ποια σχολή έχουν καλέσει τον 11ο; Μπορεί να μας πει κάποιος αν γνωρίζει;

      Διαγραφή
    5. Από ΣΜΥ Σώματα. Παιδιά μέχρι 13ο έχουν καλέσει στην ΣΜΥ.

      Διαγραφή
  52. Θέλουν με το ζόρι τα παιδιά που αντέχουν στην σχολή να τα διώξουν δεν ξέρω γιατί ,γνωρίζω από Σμυα 4 άτομα που τα έδιωξαν τα έκαναν να δηλώσουν παραίτηση......και σε ένα ακόμη άτομο το βγάζουν ότι έχει προβλήματα υγείας ενώ δεν έχει είναι υγιέστατος και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το βγάλουν μι υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 12.14 για φέτος λες??Και από πού το γνωρίζεις αν επιτρέπεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Από σμυα έχουν φύγει 12 άτομα πήραν τηλέφωνο επιλαχόντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η ΣΜΥΑ όμως έχει και πόσες κατευθύνσεις

      Διαγραφή
  55. Το λέω αυτό διοτι γνωρίζω για σμυα ότι δεν έχουν επικοινωνία γονείς με παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά αυτοί που φεύγουν κάθονται και λασπολογούν μετά. Τι πάει να πει "παιδιά που αντέχουν" και "τα έκαναν να δηλώσουν παραίτηση", εάν άντεχαν δεν θα δήλωναν, δεν σε βάζει κανείς με το ζόρι να παραιτηθείς. Άλλο εάν κάποιοι στοχοποιούνται και τρώνε παραπάνω καψόνι.

      Διαγραφή
    2. Σωστά, αλλά αν είναι ακριβές αυτό που λέει ο/η 12:14 ότι προσπαθούν να χρεώσουν σε άτομο πρόβλημα υγείας (για να τον/την διώξουν), πώς να το εκλάβουμε δηλαδή;

      Διαγραφή
    3. Να σας πω τι, όταν κάποιος έχει πετύχει τον στόχο του και του παρουσιάζεται κάτι το οποίο αποτελεί αφορμή να τον διώξουν, τότε ίσως το παίρνει κατάκαρδα και το μεγεθύνει μέσα του. Γνωρίζω παιδιά απ' τις ΠΚΕ τα οποία τα έκοψαν για π.χ. 2 μονάδες πάνω σε τιμή των βιοχημικών εξετάσεων ή για λόγω του ότι λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή για τον θυροειδή. Δεν νομίζω να διώχνουν επίτηδες παιδιά, ίσως να είναι παραπάνω αυστηροί, αλλά να διώχνουν για ψύλλου πήδημα δεν νομίζω. Υπάρχουν ήδη αρκετές ελλείψεις προσωπικού για να διώχνουν και αυτούς που έχουν.

      Διαγραφή
  56. Θα ήθελα να ρωτήσω επιπλέον γνωρίζει κάποιος αν αυτό που είναι επιλαχών σε ειδική κατηγορία είναι ταυτόχρονα επιλαχών και στην γενική σειρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά απ' ότι λένε, ναι είναι. Εγώ δεν το γνώριζα. Πρώτη φορά εδώ το άκουσα.

      Διαγραφή
    2. Μα η ειδικη κατηγορια εχει λιγότερα μόρια από τη Γενικη σειρά πως γίνεται να προσμετρώνται μαζί?Εγώ ΓΕΛ 90% 24 επιλαχών ΣΜΥΑ Τεχνολογικής.

      Διαγραφή
    3. Πες είσαι θέση 30 από γενική και θέση 3 από ειδική. Αν φύγουν 35 από γενική, είσαι μέσα. Αν φύγει 1 από ειδική τότε δεν μπαίνεις. Άρα δεν είναι καλύτερα να έχεις "διπλή" πιθανότητα;

      Διαγραφή
    4. Ναι είναι απλά με άλλη σειρά

      Διαγραφή
  57. Παιδιά ξέρει κανείς ποτέ καλούν τους επιτυχόντες της πυροσβεστικής για Αυλώνα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστυνομία και Πυροσβεστική από όσο γνωρίζω δεν ανακοινώνουν δημοσίως την ημερομηνία παρουσίασης, όπως κάνουν οι Στρατιωτικές Σχολές, αλλά καλούν προσωπικά τους επιτυχόντες (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Οι υπόλοιποι (τυχόν ενδιαφερόμενοι επιλαχόντες) μαθαίνουν την ημερομηνία από συζητήσεις σε forum, από τον γνωστό του γνωστού, κλπ

      Διαγραφή
  58. 12.14, σε ποια κατεύθυνση ΣΜΥΑ, αν επιτρέπεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γνωρίζει κανείς μέχρι ποιον αριθμό επιλαχόντων έχουν καλέσει για σμυα τεχνολογικής υποστήριξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 12,14, τι πρόβλημα υγείας λένε ότι έχει το παιδί; Τα άλλα παιδιά στα οποία αναφέρεσαι, έφυγαν λόγω καψονιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Συμπληρώνω το 1,34 σχόλιό μου: πώς να πάνε να σε βγάλουν ότι έχεις πρόβλημα υγείας ενώ είσαι υγιής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Και τι εξετάσεις κάνουν που βγάζουν το παιδί ότι έχει πρόβλημα υγείας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ναι τα άλλα παιδιά τα έκαναν πολύ σκληρά καψωνια στοχοποίηση δηλαδή.
    Και το άλλο το παιδί το έκαναν εισαγωγή σ νοσοκομείο και το περνάνε από κόσκινο ενώ είναι υγιές.το αναγκάζουν κ αυτό να πάει ν δήλωση παραίτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον άμα τον κόψουν για λόγους υγείας μπαίνει στο πρώτο πολιτικό πανεπιστήμιο που έπιανε και δεν χάνει την χρονιά του.

      Διαγραφή
    2. Με ποια δικαιολογία; Ποιο νόσημα λένε ότι έχει;

      Διαγραφή
    3. Μήπως παραπονέθηκε το ίδιο το παιδί για κάποιο πρόβλημα και τον κάνουν κόσκινο; Μου φαίνεται περίεργο να θέλουν να τον βγάλουν ντε και καλά "ασθενή"

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν παραπονέθηκε για τίποτα .

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή απλά πιάσαν το παιδί και του λένε εσύ έλα νοσοκομείο για εισαγωγή και εξετάσεις;

      Διαγραφή
    6. Μπαίνει στο πρώτο επόμενο ή σε οποιοδήποτε επόμενο (που πιάνει τη βάση);

      Η εγκύκλιος γράφει :

      "εγγράφονται για το ίδιο ακαδημαϊκό έτος στο πρώτο έτος σπουδών της Σχολής ή Τμήματος επόμενης προτίμησης τους στο μηχανογραφικό δελτίο του έτους εισαγωγής τους στη Σχολή από την οποία διαγράφονται."

      Λέει Τμήματος επόμενης προτίμησης όχι Τμήματος ΤΗΣ επόμενης προτίμησης. Μερικές φορές ακόμα και μια λέξη αλλάζει το νόημα....

      Διαγραφή
    7. Απ' ότι έχω καταλάβει μπαίνει στην πρώτη πολιτική σχολή κάτω απ' τις στρατιωτικές για την οποία έχει κιόλας τα μόρια. Έστω ότι έχει στις 3 πρώτες προτιμήσειςς στρατιωτικές και απ' την 4η και κάτω πολιτικές, εάν για την 4η δεν έχει τα μόρια δεν θα μπει σε αυτήν, θα πάει πιο κάτω μέχρι να φτάσει σε μια που πιάνει.

      Διαγραφή
    8. Γιατί αλλιώς κάποιος που θα είχε 12.000 μόρια θα μπορούσε να δηλώσει και να μπει ΣΜΥ Όπλα π.χ. που έχει τα χαμηλότερα μόρια από στρατιωτικές και μετά να είχε δηλώσει Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ΕΜΠ. Εάν λοιπόν κοβόταν για λόγους υγείας, θα ήταν δίκαιο να μπει με αυτά τα μόρια στο Πολυτεχνείο;

      Διαγραφή
  64. Ναι το γνωρίζει.ευχαριστουμε για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 2.00 συγνώμη να σας ρωτήσω γονέας είστε;Αν ναι έχετε επικοινωνία με το παιδί σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 1:52 Και πώς πέρασε τις ΠΚΕ αν είχε πρόβλημα υγείας;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτό γίνονται πάλι οι εξετάσεις μόλις μπουν τα παιδιά. Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει κάνει ο άλλος για να περάσει τις ΠΚΕ, δεν μιλάω για το συγκεκριμένο παιδί. Αλλά από την στιγμή που οι εξετάσεις που προσκομίζονται γίνονται ιδιωτικά, ποτέ δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
  67. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποια σειρά ήταν ο τελευταίος που μπήκε πέρσυ σμυα τεχνολογικής υποστήριξης (γενική σειρά μιλώντας πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή