Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ποιες οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βαθμολογίες στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2022 - Τι βαθμούς είχαν γράψει οι περσινοί υποψήφιοι ανά μάθημα

Αύριο, Τρίτη (28/6), μετά τις 13.00 μ.μ. θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 και η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους έχει κορυφωθεί.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Η «Καθημερινή» παρουσιάζει τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις βαθμολογίες στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2022.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Κ», στη Νεοελληνική Γλώσσα υπήρχαν σημεία, όπως το θέμα αλλά και ο τρόπος βιωματικής μάθησης που ζητήθηκε, που δυσκόλεψαν αρκετούς υποψηφίους.

Στα υπόλοιπα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, σε σύγκριση με το 2021 η εικόνα εκτιμάται:

Στο 1ο πεδίο: Στα Αρχαία Ελληνικά αναμένεται να βρεθούν κάτω από τη βάση περισσότεροι υποψήφιοι από πέρυσι, καθώς τα θέματα ήταν δυσκολότερα. Στα Λατινικά τα θέματα ήταν εύκολα, αλλά το μάθημα αντικαθιστά την Κοινωνιολογία και οι αριστούχοι θα είναι λιγότεροι από το 27,55%, που ήταν πέρυσι στην Κοινωνιολογία. Στην Ιστορία τα θέματα ήταν αναμενόμενα. Πρόκειται ωστόσο για το μάθημα με τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων του πεδίου με βαθμολογία κάτω από 10.

Στο 2ο πεδίο: Τα Μαθηματικά ήταν πιο δύσκολα και αναμένονται χειρότερες επιδόσεις. Στη Φυσική, παράλληλα, αναμένουμε ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις. Αντίθετα, στη Χημεία τα θέματα ήταν ευκολότερα, οπότε αναμένουμε αύξηση του αριθμού των αριστούχων.

Στο 3ο πεδίο: Στη Βιολογία τα θέματα ήταν δυσκολότερα, συνεπώς αναμένουμε χαμηλότερες βαθμολογίες, αλλά το αντίστροφο ισχύει για τη Χημεία.

Στο 4ο πεδίο: Τα Μαθηματικά ετησίως παρουσιάζουν τις χειρότερες επιδόσεις από όλα τα μαθήματα όλων των πεδίων. Κάθε χρόνο το 72% έως 85% γράφει κάτω από τη βάση. Ο μέσος όρος πέρυσι ήταν 6,9. Φέτος προβλέπεται να είναι κακή χρονιά και οι επιδόσεις αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές. Στην Οικονομία τα θέματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψηφίους, όμως στην Πληροφορική αναμένουμε χειρότερες επιδόσεις, λόγω των δυσκολότερων από το 2021 θεμάτων.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου