Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2022 - Η εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για 407 τμήματα - Πίνακες

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Στρατηγάκης, μαθηματικός - σύμβουλος σταδιοδρομίας κατάρτισε έναν πίνακα με την εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (προσοχή: ΔΕΝ είναι εκτίμηση για τις Βάσεις Εισαγωγής) - δηλαδή, τον προ μηχανογραφικού «κόφτη»- για 407 τμήματα.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Στον πίνακα δεν υπάρχουν τα τμήματα που έχουν ειδικά μαθήματα, καθώς οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

«Η εκτίμησή μας για τη διαμόρφωση της ΕΒΕ κάθε τμήματος μπορεί να διαφέρει από την ΕΒΕ που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Ο λόγος είναι ότι εμείς υπολογίζουμε το μέσο όρο των βαθμών σε κάθε μάθημα με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιεύει το Υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο έχει στη διάθεσή του όλους τους βαθμούς των υποψηφίων, οπότε έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στον υπολογισμό», εξηγεί ο κ. Στρατηγάκης.


Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη, «αν ο υποψήφιος υπολογίσει το μέσο όρο των βαθμών που έγραψε, χωρίς κανένα συντελεστή βαρύτητας, και διαπιστώσει ότι ο μέσος όρος του είναι υψηλότερος από την ΕΒΕ του τμήματος, τότε μπορεί να δηλώσει τη σχολή στο Μηχανογραφικό του Δελτίο. Αν ο μέσος όρος του είναι χαμηλότερος από την ΕΒΕ του τμήματος δεν θα μπορεί να δηλώσει το τμήμα στο Μηχανογραφικό του· δεν θα φαίνεται ούτε στην εφαρμογή του Μηχανογραφικού του Δελτίου, όταν ανοίξει για τους υποψηφίους».

Ο έμπειρος αναλυτής διευκρινίζει πάντως πως το γεγονός «ότι θα μπορεί να δηλώσει το τμήμα στο Μηχανογραφικό του δεν σημαίνει ότι θα περάσει. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα μόρια που συγκεντρώνει, με τη χρήση των συντελεστών βαρύτητας, που, από φέτος, είναι διαφορετικοί για κάθε μάθημα κάθε τμήματος. Προσοχή, λοιπόν, οι ΕΒΕ δεν είναι οι βάσεις των Τμημάτων. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού θα κυμανθούν οι βάσεις με τα στοιχεία που έχουμε».

Δείτε επίσης:








Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου