Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση - Αλλαγές στις ΠΚΕ για την εισαγωγή σπουδαστών στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές

Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α΄) θεσπίστηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου εκάστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πυροσβεστικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.

Κατά συνέπεια, αρχής γενομένης από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των ΠΚΕ θα πραγματοποιείται το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2021-2022, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων (δηλ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη).


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος καθώς και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


58 σχόλια:

  1. Παιδιά αν κατάλαβα καλά ΠΚΕ φέτος θα δοθούν τον Σεπτέμβριο ? Αφού τέλος Αυγούστου ξέρουμε συνήθως τα αποτελέσματα των Παν/κών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος θα γίνουν κανονικά για τους υποψηφίους του 2021 αυτό θα ισχύει για τους υποψηφίους του 2022 δηλαδή οι υποψήφιοι του 2022 θα περάσουν πκε το φθινόπωρο του 2021 και θα ξέρουν εάν είναι ικανοί για να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους το 2022 αστυνομία λιμενικό στρατό αυτό μάλλον το κάνουν για να βγαίνουν οι βάσεις νωρίτερα γιατί ο λόγος που αργούν να βγάλουν τις βάσεις είναι τα αποτελέσματα των πκε που πολλές φορές οι εξετάσεις για τις πκε πάνε και μέσα Ιουλίου

      Διαγραφή
    2. Η αλλαγή στις ημερομηνίες των ΠΚΕ αφορά όσους δίνουν Πανελλήνιες το 2022.
      Όσοι δίνουν φέτος θα περάσουν τις ΠΚΕ κανονικά όπως κάθε χρόνο Ιούνιο-Ιούλιο

      Διαγραφή
  2. Γι αυτους που δεν θα περασουν φετος και θα το ξερουν τελος Αυγουστου με τα τελικα αποτελεσματα και θα συμμετεχουν ξανα στις Πανελληνιες του 2022 θα δωσουν ΠΚΕ και τον Ιουλίο και μετα απο δυο-τρεις μηνες ξανα;
    Και επίσης οι υποψηφιοι του 2022 μην εχοντας γραψει ακομη πανελληνιες θα συμμετεχουν στις δοκιμασίες;Μιλαμε για τουλαχιστον διπλασιο αριθμο.
    Γιατι τωρα ειχες την ευχερεια να μην συμμετέχεις αν δεν εγραφες καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καθαρη μπιζνα φιλε, να κινειται το χρημα για 3-4 μερες σε νεκρη σεζον στις πολεις των επιτροπων, μιας και απο του χρονου ακομα και ο μαθητης του 10 θα αναγκαζεται να δινει τις πκε για να ελπιζει στο τελος μηπως πιασει τα μορια

      Διαγραφή
  3. Κάποιοι σίγουρα δεν θα προλάβουν να προετοιμαστουν.Ειδικα αυτοί που δεν αθλούνται ιδιαίτερα.Η σφαίρα θα δυσκολέψει αρκετές κοπέλες.Τι να πω οψομεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι άδικο για τα παιδιά που θα δώσουν το 2022 διότι δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν όσον αφορά τις αθλητικές δοκιμασίες. Γιατί δεν κάνατε αυτή την ανακοίνωση πέρυσι το φθινόπωρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να κόψουν κόσμο!Λες και τους νοιάζει πραγματικά η νέα γενιά της χωρας

      Διαγραφή
  5. Παιδιά από στρατιωτικές και σώματα ασφαλείας ποιο πιστεύετε αξίζει περισσότερο σαν επιλογή αντικειμενικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1 αεροπορία.2 πυροσβεστική ..3 λιμενικό 4 αστυνομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αεροπορία με διαφορά από όλα τα υπόλοιπα. Καμία σχέση σαν συνθήκες εργασίας. Κυρίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ 2022 ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 10 ΤΑ ΕΚΑΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και με τους αποφοίτους που θα δώσουν ξανά πανελλήνιες τι γίνεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άποψη μου
    1 ΣΣΑΣ
    2 Πολεμική Αεροπορία
    3 Πυροσβεστική
    4 Αστυνομία
    5 Λιμενικό
    6 Πολεμικό Ναυτικό
    7 Στρατός Ξηράς
    Βέβαια είναι υποκειμενικά όλα. Πχ κάποιος που έχει τρέλα με τη θάλασσα μπορεί να θεωρεί το ναυτικό νούμερο ένα. Όλα σχετικά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για μένα ναι.Το λιμενικό είναι νούμερο ένα.Και αν ήμουν θετική,θα έβαζα εννοείται και το πολεμικό ναυτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολεμικο ναυτικο χαλια και η σχολη και το μετά μην κάνετε το λάθος.. Λιμενικο λελα όλο το πν θα κάνει 10% για λιμενικο και αστυνομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πρώτο χέρι...εχουν μίσος για τους λιμενικους επειδή τους βλέπουν(είναι σε κοντινό χορό) που ειναι λελεδια..

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε δόκιμος λ/Φ ειμαι και βγαίνουμε όλη μέρα για ποτό με ναύτες.

      Διαγραφή
    3. Όλο μπούρδες γράφεται όλοι οι ανήξεροι ......μας έχει φύγει ο τάκος μέρα νύχτα μες τα φουσκωτά με τους λαθρό , πάει το λιμενικό πριν 20 χρόνια που ήταν κυριλέ τώρα όλο κυνηγητό όταν είσαι νέος μέχρι τα 35!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Λέτε η αστυφυλάκων να πάει περίπου 15.000- 15.500 η τζάμπα όνειρα κάνω και θα πάει 16+ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανάλογα πως θα γράψουν ρε φίλε, που να ξέρουμε από τώρα πως θα κυμανθεί. Προσωπικά πιστεύω ότι φέτος θα ανέβει, αλλά όχι και τόσο όσο πρόπερσι διότι αυξήθηκαν τα άτομα στο στρατό. Θα απορροφηθούν αρκετοί στη σμυα που έχει ζήτηση σε σχέση με άλλες στρατιωτικές. Τώρα για το που θα πάει η βάση τι να σε πω, παίζουν πολλά ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως πιστεύω ότι το να είσαι καλός μαθητής στο σχολείο δε σημαίνει ότι θα είσαι και καλός στρατιωτικός, αστυνομικός ή πυροσβέστης απαραίτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο και αυτοί που αριστεψαν στις πανελλαδικές πήγαν στις στρατιωτικές σχολές και παραιτήθηκαν στην Ικάρων οι 5 πρώτοι παραιτήθηκαν που είναι ποιο χαλαρά στην αεροπορία κατά τα άλλα .τώρα και για την Ευελπίδων πόσοι άριστοι παραιτήθηκαν καμία 30 που είναι η ποιο δύσκολη σχολή από όλες .Συμβουλή μου εάν δεν είστε τέρμα τρελαμμενοι με τον στρατό και εάν δεν είστε αποφασισμένοι να περάσετε τα Καψονια της Ζωή σας μην πάτε γιατί εάν πάτε και δώσετε παραίτηση για να πάτε πανεπιστήμιο ξανακάνετε με το 10% .όλο και κάποιον γνωστό θα έχετε για τις στρατιωτικές σχολές ρωτήστε μην πάτε με κλειστά τα μάτια ..Για αυτό Πυροσβεστική η αστυνομία δαγκωτο

      Διαγραφή
    2. Φιλε αστυνομια και πυροσβεστικη ειναι δυσκολες δουλειες ομως. Ναι, οκ ειναι πιο χαλαρα απο το στρατο σιγουρα αλλα και αυτες τις δουλειες αν δεν το λεει η καρδουλα σου δεν μπορεις να τις κανεις. Σιγουρα υπαρχουν υπηρεσιες πχ στην αστυνομια που καθενας μπορει να προσαρμοστει ευκολα αλλα πχ αν σε στειλουν στα ματ ειναι ζορι. Το ιδιο και η πυροσβεστικη. Πυρκαγιες δεν εχει καθε μερα αλλα ειδες στην Κορινθια τι εγινε ή ξερω γω στο Ματι προπερσι. Και αυτες ειναι μονο δυο πολυ μεγαλες δασικες πυρκαγιες. Ολο το χρονο εχεις αστικες πυρκαγιες, τροχαια με νεκρους, απεγκλωβισμους κλπ κλπ. Δεν ειναι απλα επαγγελματα που κανειο καθενας.

      Διαγραφή
    3. Μήπως ξέχασες και.......τις πλημμύρες τον χειμώνα.
      Οτι να ναι διαβάζουμε εδώ μέσα!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Γενικά τα σώματα δεν είναι η εύκολη δουλειά.Ειναι ζορικες θέλουν πειθαρχεία και πραγματική αγάπη για το επάγγελμα.Στις μέρες μας , όμως,οι περισσότεροι το επιλέγουν για την σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση χωρίς να αγαπάνε την δουλειά.Αυτο φυσικά έχει ως αποτέλεσμα πολλές παραιτήσεις και άτομα στα σώματα που βρέθηκαν για το χατίρι της οικογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω δύο άτομα που πήγαν σε στρατιωτική σχολή ως επιλαχόντες για χατίρι της οικογένειας τους ξεγραφτηκσν από το πανεπιστήμιο τους γιατί πρέπει να ξεγραφτεις για να πας επιλαχών πήγαν στην σχολή παραιτήθηκαν παρόλο την πίεση των γονιών τελικά παραιτήθηκαν έχασαν την σχολή που είχαν περάσει και ξανά πανελλήνιες τι κατάλαβαν οι γονείς τώρα ? να ξαναπληρώσουν φροντιστήρια και αυτά τα καημένα τα παιδιά να μπουν στην διαδικασία να ξαναδώσουν γιατί τις σχολές που είχαν περάσει με το δέκα τις εκατό δύσκολα να τις πιαναν

      Διαγραφή
    2. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν αυτές οι σχολές φαντάζουν όνειρο για πολλούς γονείς και όχι απαραίτητα για τα παιδιά τους.Θελουν το καλό των παιδιών τους καταπιέζοντας τα να πάνε στα σώματα.Εγω προσωπικά ξέρω κάποια παιδιά που πήγαν για χατίρι των γονιών τελειώνουν σε 1 χρόνο την σχολή και περιμένουν πότε θα πάρουν σύνταξη!Από τα 21 να περιμένεις την σύνταξη γιατί δεν σου αρέσει το περιβάλλον.Τι να πει κανείς?(・o・)

      Διαγραφή
  17. Ε ναι ειδικά Ευελπίδων σμυ πχ είναι πολύ ζόρι. Αν πας απλά για αποκατάσταση είναι σχεδόν βέβαιο ότι από μόνος σου θα παραιτηθείς αν όχι στις αρχές σίγουρα στο στην πορεία. Εδώ υπάρχουν άτομα που τα παρατάνε τελευταίο έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνεται να τα παρατήσεις τελευταίο έτος διότι πρέπει να καταβάλεις πολλά χρήματα στο κράτος μετά . Λόγω σίτισης και στέγασης στη σχολή. Και είναι πολλά χρήματα όχι λίγα. Μόνο το πρώτο έτος μπορείς να παραιτηθείς.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να παραιτηθείς και ως δευτεροετης χωρίς αποζημιωση

      Διαγραφή
  18. Αν έχω σκολίωση θα με περάσουν στις ΠΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εξαρταται τι βαθμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ME 18 ΜΟΙΡΕΣ ΑΡΑΓΕ ΠΕΡΝΑΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

      Διαγραφή
  20. Ποσο βλέπετε τη βάση 6% αστυφύλακων νέο σύστημα ? Αν είναι κανείς 6% ας γράψει βαθμολογία να ξέρουμε που ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω 16.350 για αστυφυλακων με 6%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 18.185 με 4% παλιό σύστημα. Έχω πιθανότητες για Αστυφυλάκων; επίσης αν πέσει το ύψος για τις γυναίκες, λέτε να ανέβουν οι βάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πως γίνεται 4% Παλαιό.. Το 2019 είναι 4%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι λάθος μου. 18.185 με 4% 2019. Έχω πιθανότητες για Αστυφυλάκων αν πέσει το ύψος για τις γυναίκες;

      Διαγραφή
    2. Φέτος το ύψος είναι 1.70 και για τις γυναίκες. Αν αλλάξει θα αλλάξει του χρόνου.

      Διαγραφή
  24. 10450 μόρια υπάρχει καμία ελπίδα για επιλαχών σμυ όπλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι για ....... τσοπάνης στα Τρίκαλα 😅🤣😅😂😅😂😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά σας με 18480 απο ΕΠΑΛ τι πιθανότητες έχω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου οι ΠΚΕ για τις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις ΑΕΝ

    https://panelladikes24.blogspot.com/2021/11/blog-post_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή