Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Μεγάλη καθυστέρηση στις αιτήσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα των 1000€ ακαδημαϊκού έτους 2020-2021
























Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας
κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη και θέμα: «Μεγάλη καθυστέρηση στις αιτήσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 1000€ του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021».

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

- Αρκετοί από τους φοιτητές, φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και ενοικιάζουν ένα κατάλυμα για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις. Λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκληθεί από την πανδημία αρκετοί από αυτούς δεν έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια τους, και ο προγραμματισμός που είχαν κάνει τους πήγε ένα χρόνο πίσω, επιβαρύνοντας τους οικονομικά και πληρώνοντας ενοίκιο και τα πάγια έξοδα για ένα σπίτι το οποίο ουσιαστικά είναι κλειστό και δεν μένουν.

- Μια «ανάσα» για τους φοιτητές αποτελεί το στεγαστικό επίδομα όπου καλύπτει ένα μέρος των ενοικίων τους. Οι διαδικασίες θα έπρεπε να ήταν πιο άμεσες.

- Έτσι, βρίσκονται στην αναμονή χιλιάδες φοιτητές και γονείς φοιτητών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

- Η εγκύκλιος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να έχουν έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο.

- Ενώ πέρυσι η αντίστοιχη εγκύκλιος εκδόθηκε στις 3 Ιουνίου 2020 και η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2020. Μέχρι σήμερα, 17 Ιουνίου 2021, δεν υπάρχει καμιά σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Πότε αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος που θα καθορίζει την διαδικασία υποβολής και την ακριβή ημερομηνία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021;

2. Προτίθεται να επανεξετάσει τα κριτήρια επιλεξιμότητας των φοιτητών που δικαιούνται το εν λόγω επίδομα, δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία;

3. Προτίθεται να δώσει το επίδομα στέγασης, λόγω πανδημίας, σε όλους τους φοιτητές που δεν «ξενοίκιασαν» το σπίτι τους στην πόλη που φοιτούν από την αρχή της χρονιάς του 2020 έως και το εαρινό εξάμηνο του 2021;

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη με σχετική ανάρτηση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου