Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Θα υπάρξει φροντίδα για υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 που νοσούν ή έχουν νοσήσει από την Covid-19























Κατά τη χθεσινή (23/4) ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι θα υπάρξει φροντίδα για υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 που νοσούν ή έχουν νοσήσει από την Covid-19 απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Δείτε παρακάτω την ερώτηση καθώς και την απάντηση της κ. Παπαευαγγέλου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύρια Παπαευαγγέλου, οι επιστήμονες λέτε πάντα, ότι όταν το ιικό φορτίο στην κοινότητα είναι υψηλό επηρεάζονται και τα σχολεία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σε 360 σχολεία έκλεισαν τμήματα ή ολόκληρες εκπαιδευτικές μονάδες εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού. Μεταξύ των παιδιών είναι και πολλά παιδιά της Γ΄ Λυκείου που νοσούν σήμερα, ενώ βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Πολλοί γονείς υποστηρίζουν ότι ήταν αχρείαστη η ταλαιπωρία και το ρίσκο στο οποίο μπαίνουν αυτή τη χρονική στιγμή οι υποψήφιοι. Θα εισηγηθείτε ως Επιτροπή να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μαθητές που νόσησαν αυτό το διάστημα ή θα νοσήσουν πάνω στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Σχετικά με την επαναλειτουργία των Λυκείων είναι κάτι το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και επιτρέψτε μου να μην μπορώ να συμφωνήσω με τον όρο «ταλαιπωρία» των μαθητών να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Πραγματικά πιστεύουμε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση, ειδικά στα παιδιά που είναι 5 μήνες μακριά από το σχολείο τους, είναι πάρα πολύ σημαντική, ειδικά για τα παιδιά που θέλουν να δουν τον Καθηγητή τους, να λύσουν τις απορίες τους, ειδικά όταν δεν έχουν τη δυνατότητα φροντιστηριακής υποστήριξης.

Τώρα, ως προς το δεύτερο κομμάτι της ερώτησης που αφορά στα παιδιά τα οποία νοσούν είναι κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί. Προφανώς θα συζητηθεί και σε περιπτώσεις εξαιρετικές όπου έχει ένα παιδί χρειαστεί να νοσηλευτεί ή έχει περάσει βαριά λοίμωξη, θα υπάρξει φροντίδα. Είναι κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα, αλλά θα εκτιμηθεί και θα συζητηθεί.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου