Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Όλοι στα σχολεία τη Δευτέρα 10 Μαΐου και χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις το επικρατέστερο σενάριο - Πότε θα λήξουν τα μαθήματα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσηΤην 10η Μαΐου έθεσε ως πιθανότερη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη
.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε στις 10 Μαΐου τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν πίσω στα θρανία τους μαθητές. Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί ήδη το άνοιγμα όλων των Λυκείων με υποχρεωτικά self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα επίσης με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι πολύ πιθανόν φέτος να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου όπως έχει ανακοινωθεί.

Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το Υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Ποιο το σχέδιο για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ήδη εισηγηθεί προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατόπιν, στα μέσα Ιουνίου, όπως έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου, θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου