Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) - Ημερομηνίες για ολοκλήρωση μαθημάτων και εξετάσεις - Ποιες οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Marine insurance market contracts (source Tradewinds) - Cambiaso ...Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Από το panelladikes24 σας ενημερώνουμε (σε συνέχεια της ανάρτησης από την προηγούμενη εβδομάδα - δείτε εδώ) ότι

- από 8/6 δύναται να εκκινήσει η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των ΑΕΝ με φυσική παρουσία σπουδαστών/στριών

- καθώς έληξε στις 7/6 (και δεν παρατάθηκε) η προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας τους.

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση. Μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα και δεν θα χάνετε καμία εξέλιξη.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για μαθήματα και εξετάσεις

(1) Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα ολοκληρώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα διδακτικά εξάμηνα φοίτησης μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλεκπαίδευση), η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά από 12 Ιουνίου 2020 μέχρι και 30 Ιουνίου 2020, ανάλογα με το χρόνο έναρξης των μαθημάτων του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου σε κάθε ΑΕΝ.

(2) Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις με φυσική παρουσία σπουδαστών σε όλες τις Α.Ε.Ν. από 15 Ιουνίου 2020 μέχρι και 17 Ιουλίου 2020 κλιμακωτά, ανάλογα με το εξάμηνο φοίτησης και σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των σπουδαστών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού.

Αναμένονται εντός των ημερών οδηγίες σχετικά με μέτρα προστασίας για τη διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της ενδιαίτησης σπουδαστών/στριών στους κοιτώνες των ΑΕΝ.

Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και άλλων ιών του αναπνευστικού, στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού από τον ΕΟΔΥ

1. Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

- Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

- Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

- Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

- Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Θα ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

- Η υγιεινή των χεριών με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της αίθουσας διδασκαλίας, πριν από κάθε είσοδο και έξοδο των σπουδαστών από την αίθουσα και σε κάθε άλλη περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο.

- Συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος πριν και μετά τη χρήση εξοπλισμού, όπως πληκτρολόγιο υπολογιστή, σε περίπτωση που αυτός είναι κοινόχρηστος.

- Ευαισθητοποίηση και εγρήγορση για την πρώιμη αναγνώριση συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμονή στο σπίτι και ενημέρωση των υπευθύνων.

2. Τήρηση κοινωνικών αποστάσεων και περιβαλλοντικά μέτρα

- Σύσταση για αποφυγή προσέλευσης στο χώρο της Σχολής εκπαιδευτικών, σπουδαστών ή προσωπικού που ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

- Επιμερισμός των σπουδαστών του τμήματος σε μικρότερες ομάδες με ανώτατο αριθμό τους 15 σπουδαστές ανά αίθουσα.

- Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων (θρανίων) των σπουδαστών (κατά τη διδασκαλία και τη διενέργεια εξετάσεων).

- Προσανατολισμός των θρανίων προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να μειώνεται η έκθεση των σπουδαστών σε σταγονίδια από βήχα ή φτάρνισμα.

- Μέριμνα για την αποφυγή ανάμιξης σπουδαστών διαφορετικών τμημάτων και τάξεων.

- Συνιστάται η προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας από το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολών και τους σπουδαστές. Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη σε συνθήκες δυσκολίας τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ ενηλίκων (π.χ. γραφεία).

- Αποσυμφόρηση του γραφείου των εκπαιδευτικών.

- Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών (κοινωνική απόσταση).

- Σύσταση για αποφυγή συγχρωτισμού σε κοινόχρηστους χώρους.

- Τήρηση απόστασης περίπου 2 μέτρων στη σειρά αναμονής, όπως στην τουαλέτα και κατά την είσοδο-έξοδο από την αίθουσα.

- Διασφάλιση επάρκειας ειδών ατομικής υγιεινής (π.χ. σαπούνι, χειροπετσέτες, αντισηπτικό κ.α.) σε τάξεις και τουαλέτες.

Δείτε επίσης: 




Δείτε εδώ όλα τα για τις ΑΕΝ καθώς και στη σελίδα ΑΕΝ - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


7 σχόλια:

  1. Δηλαδή από αύριο πρέπει να πάμε στις σχολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα πάντως κάναμε κανονικά ηλεκτρονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβαζουμε προσεκτικα την ανακοινωση η οποια λεει οτι η τηλεκπαιδευση θα συνεχιστει κανονικα και μονο για τις εξετασεις θα εφαρμοστει η φυσικη παρουσια τηρουμενων των κανονων.Επισης αναμενονται νεες οδηγιες-ανακοινωσεις εντος των ημερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι η αναστολή ισχύει έως 7 Ιουνίου. Οι άλλες ανακοινώσεις είναι ανεπίσημες

      Διαγραφή
    2. Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι η αναστολή ισχύει έως 7 Ιουνίου. Οι άλλες ανακοινώσεις είναι ανεπίσημες

      Διαγραφή
  4. επισημη ανακοινωση μονο απο τις σχολες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή