Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Οικονομική ενίσχυση 700 ευρώ στους μαθητευόμενους των ΙΕΚ και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη μαθητείας

ΠΝΠ: Αναστολή συμβάσεων και λήψη επιδόματος 800 ευρώ [πληροφορίες ...Το ΥΠΑΙΘ με διάταξη που συμπεριλήφθηκε σε τροπολογία στο σ/ν ''Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις'' προβλέπει οικονομική ενίσχυση στους μαθητευόμενους των ΙΕΚ και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη μαθητείας.

Πιο συγκεκριμένα, στους μαθητευόμενους των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη μαθητείας που ήταν ενεργοί, κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοίου COVID-19, καταβάλλεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με το ποσό των 700 ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης τους, για το χρονικό διάστημα από την έναρξη της επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών κάθε τύπου και βαθμού μέχρι την επαναλειτουργία τους.

Επίσης η τροπολογία προβλέπει ότι το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο των προγραμμάτων ολοκληρώνεται κανονικά, με την αναστολή των έκτακτων μέτρων, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων μαθητείας και του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της μάθησης στην εκπαιδευτική δομή. Το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μπορεί να καλυφθεί από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση της διάταξη από την Βουλή

Η ψήφιση του σ/ν αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. ΦΕΚ Α΄ 111/2020 - Ν. 4692/2020 ''Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις''

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/06/1112020-46922020.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή