Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

digalakis 2«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν φέτος, λόγω της πανδημίας, υπήρξαν αντίξοες και έθεσαν ψηλά τον πήχη και για τον χώρο της εκπαίδευσης. Αντιμετωπίσαμε, ωστόσο, αυτήν την περιπέτεια, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με υπευθυνότητα και σθένος και αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που δεν αποπροσανατολίστηκαν από την πιεστική συγκυρία, αλλά, αντίθετα, έμειναν προσηλωμένοι στη συλλογική προσπάθεια να μη διαταραχθεί η σχολική ζωή.

Πλέον, ένα νέο “ταξίδι”, σύντομο αλλά σημαντικό, ξεκινά για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Ένα “ταξίδι” δύσκολο, αλλά προκλητικό ταυτόχρονα, που ανοίγει ένα νέο “δρόμο” για το διαρκές “ταξίδι” στη γνώση και στη χαρά που συνοδεύει την κατάκτησή της.

Κατανοώ απόλυτα τις αγωνίες και το άγχος για επιτυχή έκβαση, μετά από μία μακρά πορεία εντατικής προετοιμασίας. Εύχομαι ολόψυχα οι αγωνίες και το άγχος να αποτελέσουν, τελικά, πηγή δύναμης, υπομονής και αισιοδοξίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχηθώ σε κάθε μαθήτρια και σε κάθε μαθητή ξεχωριστά καλή επιτυχία. Θυμίζοντάς τους ότι αυτό δεν είναι το μόνο “ταξίδι” που θα κληθούν να κάνουν στη ζωή τους. Και ότι ακόμη και αν οι στόχοι, στην παρούσα συγκυρία, δεν ευοδωθούν, ενδεχομένως, για κάποιες και κάποιους εξ αυτών, το συναρπαστικό “ταξίδι” για τη γνώση δεν σταματά ποτέ. 

Δείτε επίσης:


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου