Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2020 - Εγκύκλιοι - Προθεσμίες - Οδηγίες

Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2017 ...Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Όλη η ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 έγκυρα και έγκαιρα και στη  σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password)

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. 

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. 

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

- όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

- όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Γ. Εφιστάται προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου 2020.


Δείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν τις εγκυκλίους για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


8 σχόλια:

 1. Καλα χωρις να ξερουμε τα μορια μας???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα μόρια δε θα πρέπει να επηρεάσουν τις επιλογές σας. Άλλο είναι το θέλω (Μ.Δ.) και άλλο το μπορώ (μόρια).

   Διαγραφή
 2. με το 10% αν ξερουμε τους περσυνους κωδικους χρειαζεται παλι να παμε στο λυκειο που δωσαμε να παρουμε καινουργιους κωδικους η οχι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν αλλάζεις κωδικό υποψηφίου έναν κωδικό για να μπεις στο σύστημα πρέπει να βάλεις όποτε πρέπει αναγκάστηκα να πας στο σχολείο

   Διαγραφή
 3. Επειδή τώρα είμαι μακριά από το γελ που έδωσα πανελλαδικές γίνεται τους κωδικούς να τους πάρω με εξουσιοδότηση ή τηλεφωνικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάρτε τηλέφωνο στο πιο κοντινό σας Λύκειο και μιλήστε μαζί τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στις στρατιωτικες σχολες με το 10 τοις εκατο ξαναδινουμε αθληματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για τ α παιδιά του εξωτερικού έχουμε καμία πληροφορία; στο site του υπουργείου δεν έχουν βγάλει ακόμα ανακοίνωση για την υποβολή αίτησης και συμπλήρωσης του μηχανογραφικου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή