Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Aλλαγές στη Γ΄ Λυκείου και στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Δείτε το σχέδιο νόμου - Έως το Πάσχα η ψήφιση

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγές στη Γ΄ Λυκείου και στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Δείτε το σχέδιο νόμου - Έως το Πάσχα η ψήφισηΤο ΥΠΠΕΘ δημοσίευσε χθες το βράδυ το Σχέδιο Νόμου "Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις".

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται οι αλλαγές στη Γ΄ Λυκείου και στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διατάξεις αυτές θα έχουν ισχύ από την επόμενη χρονιά.

Ο προγραμματισμός του ΥΠΠΕΘ είναι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Μαρτίου.

Διαβάστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί τις διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μέρος Ε΄ - Διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δείτε επίσης: 

Σχέδιο Νόμου "Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις" - Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο

Το ωρολόγιο πρόγραμμα Γ΄ ΓΕΛ 2019-2020 σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του ΥΠΠΕΘ - Εικόνα

Συγκριτικός Πίνακας με τις αλλαγές στη Γ΄ Λυκείου και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (μετά το τελικό σχέδιο του ΥΠΠΕΘ)

Διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2019-2020 - Σχήμα με σημαντικές ενέργειες

Σχετικά με την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

Υπουργός Παιδείας: Αναβαθμίζεται το απολυτήριο Λυκείου - Για πρώτη φορά εισαγωγή σε Πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο

Ο Υπουργός Παιδείας για την εισαγωγή φοιτητών στα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης - Δεν θα υποβαθμιστούν τα συγκεκριμένα τμήματα

Υπουργός Παιδείας: Γιατί δεν θα προσμετράται το απολυτήριο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Το σύστημα θα είναι αδιάβλητο στην απόκτηση απολυτηρίου

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: 20 ερωτήσεις - απαντήσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


5 σχόλια:

  1. Μα αφου πρωτη φορα αριστερα, ηταν δικαιο και εγινε πραξη, αφουγκραστηκαν πληρως την διαβουλευση..........ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ........ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχειροτητα, ανευθυνοτητα, ελλειψη σεβασμου και προς καθηγητες, μαθητες και γονεις, οπορτουνισμος, ανηθικοτητα!!!!
    Ας αρχισουμε:
    1) Αλλλαγη συστηματος απο τους μαθητες της β λυκειου ενω ειναι κοινως αποδεκτο οτι το συστημα αλλαζει απο τους αποφοιτους του γυμνασιου. Οι μαθητε της β λυκειου πηγαιναν με ενα συστημα το οποιο προεβλεπε εξεταση στα λατινικα και οχι στην κοινωνιολογια (προφανως αυτο γινεται για να εξυπηρετηθουν συντεχνιακα συμφεροντα, χωρις βεβαια να υποτιμω την επιστημη της κοινωνιολογιας). Αδιαφοησαν πληρως για τις αντιδρασεις των φιλοσοφικων σχολων, των ξενων φιλολογιων, της νομικης για την καταργηση των λατινικων. Οι μαθητες των θετικων σπουδων ειχαν ξεκινησει με την δυνατοτητα να παρουν και ως πεμπτο μαθημα μαθηματικα η βιολογια για να εχουν πρροσβαση σε περισσοτερες σχολες και με ανερυθριαστο τροπο τουσςς λενε οτι πλεον δεν μπορουν ενω ειχαν ξεκινησει τις λυκειακες σπουδες με το ισχυον συστημα (ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ).
    2) Καταργηση των συντελεστων βαρυτητας. Δηλαδη για τους φωστηρες του υπουργειου παιδειας η εκθεση-λογοτεχνια θα πρεπει να μετρα εξισου με τα μαθηματικα και τη φυσικη για καποιον που θελει να εισαχθει σε τμημα θετικων επιστημων!!!!
    3) Οι φωστηρες του υπουργειου μαλλον δεν γνωριζουν τι γινοταν οταν εξεταζοταν η λογοτεχνια για τους υποψηφιους της θεωρητικης: απο εκει που περιμενες 17-18 σου ερχοοταν ενα 10!!!! Εκτος κι αν ειναι πειστικο το επιχειρημα οτι θα εξεταζονται σε αγνωστο κειμενο (δλδ θα ενισχυθει ετι περισσοτερο ο υποκειμενικος χαρακτηρας του μαθηματος)
    4)Απο το 2021 οριζεται θα προσμετραται ο βαθμος του απολυτηριου κατα 10%, χωρις να δινεται η δυνατοτητα να βελτιωσει ο υποψηφιος το βαθμο του απολυτηριου ειτε επιτρεποντας του να συμμετασχει στις απολυτηριες τα επομενα δυο χρονια ειτε να επαναλαβει τη χρονια το επομενο ετος. Για μια ακομη φορα πληρης κυνικοτητα.
    5) Αδιαφορουν για το κατα ποσο αντικειμενικη θα ειναι η αξιολογηση του υποψηφιου εντος της αιθουσας αλλα και κατα ποσο δικαιες θα ειναι αυτες οι τοπικου χαρακτηρα εξετασεις (διαφορα ως προς τη δυσκολια των θεματων απο δημο σε δημο, κινδυνος διαρροης των θεματων, ιδιωτικα σχοολεια που σιγουρα θα βαζουν αβερτα εικοσαρια στους προφορικους αλλα και δημοσια).
    6) Αλλαξαν το Σεπτεμβριο του 2019 (10 μερες πριν ανοιξουν τα σχολεια) τον τροπο εξετασης των αρχαιων ελληνικων χωρις να ρωτησουν τους φιλολογους εκ των οποιων παρα πολλοι ειναι αντιθετοι με αυτο τον τροπο αξιολογησης.
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλαζουν τα παντα!!! Πηγαμε στο εξωτερικο οταν ο γιος μου ηταν α λυκειου. Πηγα στο υπουργειο παιδειας με ενημερωσαν οτι στρατιωτικες σχολες πηγαινεις απο ολα τα πεδια. Στη δευτερα λυκειου ξανα παω να ρωτησω μου λενε αλλαξε πηγαινουν μονο απο τη .Θετικη κατευθυνση. Τωρα βλεπω αλλαγη στις πανελληνιες και οι στρατιωτικες σχολες υπαξιωματικων εντασσονται και στο τεταρτο επθστημονικο πεδιο. Τοτε γιατι εγινε η αλλαγη;;;; Τους ενοχλησαν οι ελληνες εξωτετικου;;; Που στο κατω κατω ολες οι θεσεις μενουν κενες; Και ωραια εγιναν οι αλλαγες γιατι δε τις εφαρμοζουν απο τα παιδια που ειναι γυμνασιο; Πρεπει ο μαθητης του λυκειου που προετοιμαζεται απο την Α λυκειου καθε χρονο να ζει με την αβεβαιοτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λιγο με κληρωση....για να μην κουραζομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΕΚ Α΄ 70/2019 - N. 4610/2019 ''Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις''

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/05/702019-n-46102019.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή