Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Οι UNIque Days ανοίγουν τα Πανεπιστήμια στους μαθητές - Λεπτομέρειες

Οι UNIque Days είναι δωρεάν ημερίδες στις οποίες οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για τις σχολές και τα πανεπιστήμια που τους ενδιαφέρουν με τη βοήθεια τον ίδιων των φοιτητών των πανεπιστημίων και φέτος θα πραγματοποιηθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! 

Είναι μέχρι και σήμερα οι μεγαλύτερες ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού, που “ανοίγουν” τα πανεπιστήμια για τους μαθητές. 

Αν είσαι μαθητής Γ' Γυμνασίου, Α', Β' ή Γ' Λυκείου και δεν είσαι σίγουρος για τη σχολή που θέλεις να επιλέξεις για τις σπουδές σου ή για την κατεύθυνση που θέλεις να ακολουθήσεις ή αν θέλεις να οριστικοποιήσεις τις επιλογές που έχεις στο μυαλό σου για τις σχολές που θα δηλώσεις, συμπλήρωσε την αίτηση σου και έλα να ενημερωθείς!

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν 3 ενημερωτικές ημερίδες:

1. Για τα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και τα τμήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τις Σχολές Πληροφορικής και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 στο Κτήριο Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

2. Για τις σχολές του Ανθρωπιστικού Πεδίου (σχολή Νομικής, σχολή Πολιτικών Επιστημών και τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πάντειου Πανεπιστημίου) το Σάββατο, 4 Μαΐου 2019 στο χώρο του ALBA Graduate Business School, Ξενίας 6, Αθήνα.

3. Για τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την Κυριακή, 5 Μαΐου 2019 στο χώρο του ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κεφαλληνίας 46, Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της κάθε ημερίδας θα πραγματοποιηθούν:

- Παρουσιάσεις των σχολών, όπου θα μάθεις βασικές πληροφορίες για κάθε σχολή / τμήμα που σε ενδιαφέρει.

- Ανοιχτοί διάλογοι, όπου θα συζητήσεις και θα λύσεις τις απορίες σου με ενεργούς φοιτητές των παραπάνω σχολών

- Παρουσιάσεις projects και βραβευμένων φοιτητικών ομάδων, που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται στα πλαίσια των πανεπιστημίων, ώστε να γνωρίσεις τις ευκαιρίες που θα σου προσφέρονται όταν γίνεις φοιτητής/φοιτήτρια.

- Προσομοιώσεις των εργαστηρίων για το κάθε τμήμα, με βιωματικό χαρακτήρα, ώστε να δεις στην πράξη πως θα είναι το τμήμα που σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις.

Μπορείς να δεις πως πήγαν οι περσινές UNIque Days εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε τις UNIque Days 2018 μέσα από τα μάτια των μαθητών εδώ.

Το 88% των μαθητών που ήρθαν στις UNIque Days δήλωσαν ότι μέσα από αυτές κατάφεραν να αποφασίσουν τις σχολές που θα συμπεριλάβουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

- Για να δηλώσεις συμμετοχή για Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πάτησε εδώ.

- Για να δηλώσεις για τις σχολές ανθρωπιστικών σπουδών, πάτησε εδώ

- Για να δηλώσεις για τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πάτησε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: uniqiueminds.gr/unidays , info@uniqueminds.gr

Για το διοργανωτή:

Οι ημερίδες διοργανώνονται από τη Unique Minds, τον πρώτο εθελοντικό, φοιτητικό, Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που παρέχει ακαδημαΪκό προσανατολισμό. Στόχος του είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τις σχολές και τα πανεπιστήμια που τους ενδιαφέρουν πριν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. 

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, του ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του γραφείου Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Workshop Σχολής Χημικών Μηχανικών, UNIque Days
Session Ανοιχτών Διαλόγων Μαθητών-Φοιτητών, UNIque Days



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Οι ημερίδες των Unique Minds Unique Days 2019 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά - Δείτε το σχετικό δελτίου τύπου

    Το panelladikes24 ήταν χορηγός επικοινωνίας

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/05/unique-days-2019-3-panelladikes24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή