Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για Πανεπιστήμια, ΙΕΚ και Κολλέγια - Χωρίς ελέγχους αλλά υποχρεωτική η χρήση μάσκας






















Την Τρίτη 3/5 ανοίγουν οι εκπαιδευτικές δομές μετά τις διακοπές του Πάσχα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ θα εφαρμοστεί νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ και Κολλέγια.

Πιο συγκεκριμένα, σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ και Κολλέγια θα ισχύουν τα εξής:

  • Οι μη εμβολιασμένοι καθηγητές διενεργούν 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τρίτη. (Ειδικά για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τετάρτη.)
  • Οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές/καταρτιζόμενοι/σπουδαστές δεν υποβάλλονται σε τακτικό υποχρεωτικό έλεγχο.
  • Πλέον, οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, λόγω της άρσης των υποχρεωτικών τακτικών ελέγχων τους.
  • Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες των ανωτέρω εκπαιδευτικών δομών και η πρόσβαση στις δραστηριότητές τους (π.χ. αναγνωστήρια, βιβλιοθήκες, εξετάσεις, ορκωμοσίες, συνέδρια, εστιατόρια, κυλικεία, γυμναστήρια) ευθυγραμμίζονται με τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν γενικά, επομένως δεν θα διενεργούνται πλέον έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού ή τεστ από μη εμβολιασμένους.
  • Ελεύθερη είσοδος επισκεπτών στις φοιτητικές εστίες.
  • Διατήρηση της υφιστάμενης υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου