Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Συζητήσεις για εισαγωγή Ουκρανών σε Πανεπιστήμια και ΙΕΚ






















Συνάντηση εργασίας Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κα Σοφία Βούλτεψη και την Πρόξενο της Ουκρανίας κα Άννα Τισένκο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κα Σοφία Βούλτεψη, την Πρόξενο της Ουκρανίας κα Άννα Τισένκο, την Αντιπρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ κα Μαρίζα Φουντοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Στην συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος εφαρμογής του καθεστώτος προσωρινής προστασίας και η Σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αναγνώριση των προσόντων των ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα εξετάστηκαν:

▪ Η πιθανότητα να παρακολουθήσουν οι Ουκρανοί φοιτητές μαθήματα σε ελληνικά ΑΕΙ και η δυνατότητα να πιστοποιηθεί ο βαθμός που θα πάρουν στις εξετάσεις και να σταλεί στα ουκρανικά ΑΕΙ από τα οποία προέρχονται.

▪ Η δυνατότητα αναγνώρισης εργασιακών δικαιωμάτων σε Ουκρανούς πολίτες που θα επιθυμήσουν να εργαστούν στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

▪ Η πιθανότητα συμμετοχής ουκρανών αποφοίτων λυκείου σε δημόσια ΙΕΚ.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα βασικών γνώσεων ελληνικής γλώσσας που είναι απαραίτητες για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στην χώρα.

Τέλος, αποφασίστηκε η συνεργασία των 2 υπουργείων, του προξενείου της Ουκρανίας και του ΔΟΑΤΑΠ προκειμένου να γίνει άμεσα η διερεύνηση και καταγραφή των φοιτητών και εργαζομένων από την Ουκρανία που βρίσκονται στη χώρα υπό Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή την εργασία τους στην Ελλάδα.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου