Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Δέκα (10) λόγοι για να σπουδάσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)























Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλάζει. Η πανδημία 
μετέτρεψε την ήδη σημαντική εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε αναγκαιότητα, ενώ η διά βίου μάθηση καθίσταται όλο και πιο σημαντική, σε μια διαρκώς ανταγωνιστικότερη αγορά εργασίας. Ενώ άλλα Πανεπιστήμια κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους τομείς αυτούς, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με τριάντα χρόνια εμπειρίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και ως ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της διά βίου μάθησης στη χώρα μας, ξεχωρίζει ως μια σίγουρη και δυναμική επιλογή.

Μερικοί από τους λόγους που κάνουν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο να ξεχωρίζει ως πρωτοπόρο στον τομέα του είναι οι ακόλουθοι:

1) Σπούδασε από το σπίτι σου - Η εκπαιδευτική διαδικασία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, πραγματοποιείται πλήρως εξ αποστάσεως, με την πιστοποιημένη μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί το ΕΑΠ σύμφωνα με το πρότυπο του Open University της Αγγλίας και η οποία είναι καθιερωμένη πλέον από την πλειοψηφία των Ανοικτών Πανεπιστημίων παγκοσμίως, επιτρέποντας στους φοιτητές να σπουδάσουν από το σπίτι τους ή εν κινήσει, σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου κι αν βρίσκονται.

2) Τεχνογνωσία - Το ΕΑΠ είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που προσφέρει σπουδές εξ αποστάσεως εδώ και 30 χρόνια. Η τεχνογνωσία που απέκτησε από την πολύχρονη αυτή εμπειρία, δίνει σαφές πλεονέκτημα στην παρεχόμενη ποιότητα των σπουδών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν χάθηκαν διδακτικές ώρες, ενώ οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι σπουδές ολοκληρώθηκαν στους προγραμματισμένους χρόνους.

3) Κορυφαίο Πανεπιστήμιο - Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με όλες τις ανεξάρτητες μετρήσεις των τελευταίων ετών, από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς με αντικείμενο τις κατατάξεις των Πανεπιστημίων, συγκαταλέγεται στα κορυφαία ανοικτά πανεπιστήμια του κόσμου, μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ ανάμεσα στα ελληνικά Ιδρύματα, έχει διαρκώς ανοδική πορεία, μεταξύ των συμβατικών πανεπιστημίων.

4) Κορυφαίο διδακτικό προσωπικό - Το ΕΑΠ συγκεντρώνει τους κορυφαίους Έλληνες Καθηγητές, από Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι αξιολογούνται από του φοιτητές τακτικά. Η εκπαιδευτική διαδικασία με αυτόν τον τρόπο διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο.

5) Απόφοιτοι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας - Το ΕΑΠ, αφουγκραζόμενο τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στη δύσκολη αγορά εργασίας της χώρας μας, προσφέρει ανταγωνιστικά και σύγχρονα Προγράμματα Σπουδών προσαρμοσμένα στις ανάγκες της. Έτσι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου, έχουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια για την αναζήτηση εργασίας, σύμφωνα με τους στόχους και τα θέλω τους.

6) Χαμηλή οικονομική συμμετοχή των φοιτητών - Η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών στα προγράμματα του ΕΑΠ, τόσο σε Προπτυχιακό, όσο και σε Μεταπτυχιακό επίπεδο, είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ το Ίδρυμα προσφέρει υποτροφίες σε αριστεύσαντες ή με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αλλά και σε ομάδες πολιτών που χρειάζονται στήριξη (π.χ. κρατούμενοι σε φυλακές) σε μεγάλο αριθμό φοιτητών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να σπουδάσουν.

7) Πληθώρα επιλογών - Το ΕΑΠ προσφέρει 8 Προπτυχιακά και 48 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και Σπουδές σε Διδακτορικό επίπεδο, σε διάφορα γνωστικά και επιστημονικά, δίνοντας μια ευρεία γκάμα επιλογών σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε αυτό.

8) Ελευθερία χρόνου - Η εκπαιδευτική διαδικασία, είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπει στους φοιτητές άνεση και ευελιξία χρόνου. Έτσι, οι φοιτητές μπορούν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με τις επαγγελματικές και τις προσωπικές/οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

9) Σπουδές σε τμήματα με μικρό αριθμό φοιτητών - Για τη βέλτιστη καθοδήγηση των φοιτητών, οι φοιτητές του ΕΑΠ εντάσσονται σε τμήματα περιορισμένου αριθμού φοιτητών (25 φοιτητές ανά τμήμα σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 22 φοιτητές σε μεταπτυχιακά προγράμματα). Το ΕΑΠ με αυτή τη μέθοδο έχει τη βέλτιστη αναλογία καθηγητών προς φοιτητές, περίπου 1 προς 14.

10) Δια βίου μάθηση - Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα της δια βίου μάθησης στη χώρα μας, λόγω της πλήρους εξ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να προστεθεί το νεοσύστατο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ), αυξάνοντας τις επιλογές και τις δυνατότητες επικαιροποίησης των σπουδών των ενδιαφερόμενων.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την εισαγωγή φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου