Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη - Ποια η πρόταση του ΔΙΠΑΕ - Περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, μεταφορές και καταργήσεις τμημάτων

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με την αναδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι στο ΔΙΠΑΕ εντάχθηκαν τρία ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης), με τμήματα σε επτά πόλεις, από την Κατερίνη έως το Διδυμότειχο! Η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών, σε ποσοστό άνω του 80% προέρχεται από τα πρώην ΤΕΙ, όπως και το διδακτικό προσωπικό. Επίσης, δεν διαθέτει πρυτανικές αρχές και οι αποφάσεις λαμβάνονται από μια διορισμένη 15μελη διοικούσα επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων.

Η πρόταση της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ προς το Yπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

- Να μεταφερθεί το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες.

- Να συγχωνευθεί το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα της Σέρρες.

- Να καταργηθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

- Να συγχωνευθεί το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα της Σέρρες.

- Να εξεταστεί η αρωγή της πολιτείας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των τμημάτων στη Δράμα.

- Να καταργηθεί το Τμήμα Φυσικής στην Καβάλα.

- Το παράρτημα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη καθώς εκεί υπάρχει νοσοκομείο.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου