Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πόσες ημέρες άδεια δικαιούνται οι γονείς παιδιών που νοσούν με κορωνοϊό






















Την Τετάρτη αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την άδεια ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών που νοσούν από κορωνοϊό. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ, για να συμπεριλάβει και για αυτούς που χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια για αυτό το σκοπό.

Πρόκειται για άδεια ειδικού σκοπού, διάρκειας τουλάχιστον 5 ημερών, που θα δίδεται σε γονείς μαθητών που νοσούν με κορωνοϊό, επιπρόσθετα των υπολοίπων ημερών αδείας που δικαιούνται. Η νομοθετική ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία μετά την επανέναρξη των σχολείων και την σημαντική αύξηση κρουσμάτων COVID-19 σε παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την νέα ρύθμιση θα προβλέπεται πως οι γονείς εργαζόμενοι σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό COVID-19, των παιδιών τους, θα δικαιούνται να κάνουν χρήσης ειδικής άδειας ανάλογα με τα εκάστοτε υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας οι γονείς λάμβαναν άδεια ειδικού σκοπού διάρκειας 14 ημερών ή περισσότερο σε περίπτωση σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης ή περίπτωση νοσηλείας τέκνου. Ωστόσο, λόγω της αλλαγής των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναμένεται να αλλάξει ο αριθμός των ημερών και να μειωθεί στις 5 ημέρες.

Πώς θα χορηγείται η άδεια

Οι δύο πρώτες ημέρες θα χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου. Την άδεια ειδικού θα μπορούν να την πάρουν και οι δύο γονείς, αλλά όχι ταυτόχρονα.

ΕΡΤ



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Διευκολύνσεις για γονείς όταν τα παιδιά νοσούν από COVID-19 - Ειδική άδεια εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

    https://panelladikes24.blogspot.com/2022/01/covid-19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή