Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Την Τετάρτη (2/2) η ψήφιση της τροπολογίας με την αναστολή της διαδικασίας υποβολής δεύτερου Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 - Δείτε την τροπολογία



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Την Τετάρτη (2/2) θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση του σχεδίου νόμου: «Αναπτυξιακός Νόμος - Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» στο οποίο έχει συμπεριληφθεί η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας με την αναστολή της διαδικασίας υποβολής δεύτερου Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται η συζήτηση και η ψήφιση του συγκεκριμένου σχεδίου έχει αναβληθεί δύο φορές. Αρχικά είχε οριστεί η ψήφιση του σ/ν να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (26/1) αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας για την Παρασκευή (28/1) που τελικά δεν πραηματοποιήθηκε λόγω της έναρξης της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας για τη συγκεκριμένη ρύθμιση

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι.

Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ):

αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα,

αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε την τροπολογία με την προτεινόμενη ρύθμιση.

Δείτε επίσης:








Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου