Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης 9.948 αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.






















Σε κλίμα ανακούφισης και ικανοποίησης ολοκληρώθηκαν ομαλά οι πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης 9.948 αποφοίτων Ι.Ε.Κ και Σ.Ε.Κ., διαδικασία που ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου του 2021.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. διενεργήθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), σε έξι Σαββατοκύριακα, για την αξιολόγηση θεωρητικού και πρακτικού μέρους 170 ειδικοτήτων των 9.948 αποφοίτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, σε ολόκληρη χώρα.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΣ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κ. Γεωργία Παπαευθυμίου, «Άλλος ένας δύσκολος στόχος επετεύχθη. ‘Ήταν χρέος μας να ανταποκριθούμε και τα καταφέραμε, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε, των μέτρων και των περιορισμών που οφείλαμε να λάβουμε υπόψη στον πολύπλοκο σχεδιασμό μας, ώστε να μη μείνει κανείς εκτός της διαδικασίας και να μην παρεμποδιστεί η παράλληλη λειτουργία των σχολών. Εύχομαι καλά αποτελέσματα στους αποφοίτους μας και δύναμη στο προσωπικό του Οργανισμού μας για τη συνέχεια. Προχωράμε μπροστά στην υλοποίηση των επόμενων στόχων που μας έθεσε η Πολιτεία αναβαθμίζοντας το ρόλο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και των προσόντων που αποκτούν οι απόφοιτοί μας».

Από την πλευρά της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων Πιστοποίησης (ΚΕΕΠΕΚ), κ Ιωάννα Λυτρίβη, θέλοντας να υπογραμμίσει τις δυνατότητες που θα έχουν οι επιτυχόντες στις εξετάσεις πιστοποίησης δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση ακόμη μιας εξεταστικής διαδικασίας πιστοποίησης, σχεδόν 10.000 απόφοιτοι ΙΕΚ διεκδικούν με αξιώσεις ποιοτικές θέσεις απασχόλησης. Επιπλέον, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που τους δίνει το νέος νόμος – πλαίσιο για την ΕΕΚ, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Τέλος, η κ Λυτρίβη, θέλοντας να εξάρει την υπερπροσπάθεια που κατεβλήθη από τους πολύ περιορισμένους διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους, δήλωσε: «Ειλικρινείς ευχαριστίες οφείλουμε στους συντελεστές των εξετάσεων, στα εξεταστικά κέντρα ολόκληρης της χώρας, χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και άοκνη δουλειά των οποίων η διαδικασία δε θα μπορούσε να επιτευχθεί. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε ολόψυχα τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών, τους αξιολογητές, τους επιτηρητές, τους διευθυντές και το διοικητικό προσωπικό των δημοσίων ΙΕΚ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και, φυσικά, τα στελέχη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Συγχαρητήρια σε όλους και καλά αποτελέσματα στους υποψηφίους μας!»



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου