Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου - Ποιες οι τρεις (3) αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο



























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την ανακοίνωση των κυβερνητικών αποφάσεων για το άνοιγμα το σχολείων στις 10 Ιανουαρίου ανέφερε ότι θα γίνουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

1. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται από όλους τους μαθητές (και από τους εμβολιασμένους) και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς ενώ οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να πραγματοποιούν δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση.

2. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test αντί για δύο (από όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς) ενώ οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν επιπλέον και ένα self test (πέραν των δύο rapid test) με δική τους επιβάρυνση.

3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον,

- όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid test και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.

- oι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

- oι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid test και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα.

- oι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Τονίζεται ότι όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά rapid test για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών και η αναστολή των εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

Δείτε όσα ανέφερε η τελευταία απόφαση για τις εκπαιδευτικές δομές στο σύνδεσμο που ακολουθεί.





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου