Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι - Την Παρασκευή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα σχολεία























Την ένταξη της Αττικής στις περιοχής «κόκκινου συναγερμού» προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων των τελευταίων ημερών.

Με βάση τις συγκεκριμένες εξελίξεις, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση στο «λουκέτο» στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σχετικά ότι η συζήτηση για τα σχολεία αφορά κυρίως την Αττική, που παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα διασποράς.

«Είναι προτεραιότητα να ξεκινήσει η εκπαίδευση διότι έχει μείνει πολύ πίσω, αλλά πριν από αυτή, η προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η απόφαση για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να ανατραπεί στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα “μετακινήσουν” περιοχές στο “κόκκινο”.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια τουλάχιστον στην Αττική... αλλά αν η Αττική μπει στο "κόκκινο" δεν θα ανοίξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά και ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Παράλληλα, σημείωσε πως από την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική: «Χτες και σήμερα φτάσαμε να έχουμε πάνω από 400 κρούσματα και το πιο σημαντικό είναι ότι ο δείκτης αναπαραγωγής, το λεγόμενο RT, είναι στο 0,98 αλλά ο δείκτης αυτός αντιπροσωπεύει την εικόνα μερικές μέρες πριν. Επομένως, ενδεχομένως τώρα να έχουμε πάει στο 1, το οποίο είναι το σημείο συναγερμού».

Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει και την Παρασκευή σχετικά με τα μέτρα, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση για παράταση στην αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων - Λυκείων.

Στην υπόλοιπη χώρα, ωστόσο, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις των ειδικών επιστημόνων πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή (το πρωί) και στη συνέχεια το απόγευμα γίνονται γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου