Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Υφυπουργός Παιδείας: Έτοιμοι για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Πρόστιμο σε μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες


























«Τα Γυμνάσια και Λύκεια ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών» δήλωσε την Κυριακή η Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε, το υπουργείο είναι έτοιμο, θα δοθούν και επικαιροποιημένες οδηγίες. «Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών» ανέφερε, μέσω του Mega.

Όπως σημείωσε, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου, ενώ θα γίνονται προαιρετικά τεστ και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

«Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές» είπε.

Σε ερώτηση γιατί θα κάνουν τεστ μόνον οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. «Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ» διευκρίνισε.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» είπε, προσθέτοντας ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Νέα εξέλιξη - Διευκρίνιση της Υφυπουργού Παιδείας περί προστίμων σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας

    https://panelladikes24.blogspot.com/2021/01/blog-post_85.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή