Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων και θα εισηγείται τα νέα μέτρα - Αναμονή για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης στη σημερινή (11/1) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Tύπου ανέφερε για την πανδημία τα εξής
:

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου. Υπάρχει μείωση των ενεργών κρουσμάτων, αλλά και της πίεσης στο Σύστημα Υγείας. Όπως φαίνεται στους τελευταίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πανδημία, ωστόσο, αποτελεί δυναμικό -και όχι στατικό- φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί να είναι γραμμικές. Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, βήμα-βήμα έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. 

Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της και στη συνέχεια θα ανακοινώνονται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά οι κυβερνητικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. 

Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης «Ελευθερία».

Επομένως, την Παρασκευή θα έχουμε νεότερα για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια).



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου