Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πώς θα υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) από κάθε πανεπιστημιακό τμήμα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις






























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου ''Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις'', για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψη η οικεία ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.).

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται να έχει εφαρμογή από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Πώς θα υπολογίζεται η Ε.Β.Ε.;

Κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα θα θέτει ως Ε.Β.Ε ποσοστό Χ% του μέσου όρου (ΜΟ) των μέσων επιδόσεων (ΜΕ) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4), του επιστημονικού πεδίου του υποψηφίου.

Αναλυτικές λεπτομέρειες:
  • Από ποιο τύπο θα προκύπτει ο Μ.Ο.;







  • Το ΥΠΑΙΘ θα καθορίζει το εύρος (ελάχιστη και μέγιστη τιμή) του συντελεστή της Ε.Β.Ε. (π.χ. 80% έως 120% του ΜΟ).
  • Ο συντελεστής Χ% της Ε.Β.Ε. για κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση θα καθορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου έπειτα από πρόταση της κάθε σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης
Παράδειγμα 1
  • Μέσος Όρος των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων ενός επιστημονικού πεδίου: 12/20
  • Ε.Β.Ε. από Παν/κό τμήμα με 90% του Μέσου Όρου: 10,8
Παράδειγμα 2
  • Μέσος Όρος των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων ενός επιστημονικού πεδίου: 11/20
  • Ε.Β.Ε. από Παν/κό τμήμα με 90% του Μέσου Όρου: 9,9
Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου