Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στις Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση από το panelladikes24 - Ελεύθερος σχολιασμός

























Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στις Στρατιωτικές Σχολές, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

- υπάρχουν πληροφορίες για κρούσματα σε κάποιες σχολές,

-  οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από κάποια επίσημη πηγή, 

- δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις σχολές ή το ΓΕΕΘΑ ή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

- έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο για τον καθορισμό δράσεων που αποσκοπούν στην τήρηση μέτρων και την εφαρμογή διαδικασιών προφυλάξεως του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από το στέλεχος κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ,

- δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της σύσκεψης,

- το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


96 σχόλια:

  1. Υπάρχουν πολλά κρούσματα στη ΣΜΥΑ επιβεβαιωμένα από τα παιδιά που έχουν συνομιλήσει με τους γονείς.
    Το κάκιστο όμως είναι ότι βάζουν όλους τους ..... πιθανούς φορείς με τους ... υγιείς δόκιμους, ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που βγάζουν έτσι ανεξέλεγκτα αποφάσεις για την υγεία των δοκίμων.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ...... ΠΡΙΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λέτε είναι. Τα κρούσματα πρέπει να είναι πολλά και τα μέτρα που λήφθηκαν ελλιπή.. Ανησυχούμε για την ψυχική υγεία των παιδιών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όχι μόνο. Τα παιδιά που είναι θετικά τα έχουν κλείσει σε μια μοίρα. Δεν περνάει γιατρός, οι συμπτωματικοι δεν έχουν καμιά περίθαλψη. Τους αφήσανε αντιπυρετικά κι έφυγαν. Και για φαγητό στους εμπυρετους για σήμερα μπριζόλα με πατάτες και φασολάκια. Φυσικά και δε μπορούν να φάνε. Κι ο γιατρός εφημερίας που μίλησα το λιγότερο αγενής. Κανένα πρωτόκολλο υγιεινής.

      Διαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι στη σμυα υπάρχουν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν ακούγεται επίσημα τίποτα.Άφησαν απροστάτευτους τους δόκιμους να κολλήσουν όλοι δημιουργώντας τους άγχος και αβεβαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των αρμοδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας στρατιωτικός εισαγγελέας με τιμή στον όρκο που έδωσε.......δεν υπάρχει ??
    ΝΤΡΟΠΗ - ΞΕΥΤΙΛΑ - ΚΑΤΑΝΤΙΑ ...... κύριοι !!! Σαν γονείς των δοκίμων που παραδώσαμε τα παιδιά μας στην ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ να τα γαλουχήσει και να τα εκπαιδεύσει για να την υπερασπιστούν περιμένουμε ....ΤΑΧΥΣΤΑ αποφάσεις σοβαρές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δευτέρα όλοι οι γονείς τηλέφωνο στο διοικητή. Αν δεν είναι ενήμερος, να ενημερωθεί. Αλλά αν είναι;;; τί να πω; ντροπή. Την Τρίτη πήγε πρωτοετής με αδιαθεσία στο ιατρείο. Τον έστειλαν πίσω στο καμαράκι γιατί διέγνωσαν κουραση. Την Πέμπτη αποδείχτηκε θετικός. Παίρνουν τηλέφωνο οι ασθενείς από τη μοίρα που τους έχουν απομονώσει στο ιατρείο και δεν απαντάει κανείς.

      Διαγραφή
    2. Αποφάσεις του διοικητή σε συνδυασμό με εντολές ανωτέρων είναι όλα αυτά. Αν τον πάρετε τηλέφωνο θα σας πει ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ωστόσο αν ακούσετε τα παράπονα των παιδιών ( όπως ότι τα βάζουν να κοιμηθούν σε καμαράκια που ώρες πριν υπήρχαν κρούσματα ) σε συνδυασμό με τα καθημερινά κρούσματα θα καταλάβετε ότι όσα μέτρα έχουν ληφθεί είναι για το θεαθήναι

      Διαγραφή
  6. Καταδικάζουν τα παιδιά μας να κολλήσουν χωρίς τη θέλησή τους. Αυτό θεωρείται διασπορά κορωνοιου και διώκεται ποινικά. Ο αρμόδιος στρατιωτικός εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είναι και ενα τεστ της λεγόμενης "ανοσίας της αγέλης"; Ετσι κι αλλιώς πειράματα γίνονται παντού

      Διαγραφή
  7. Η λογική λέει. Όσοι εισάγονται σε στρατιωτικές σχολές είναι καρατσεκαρισμένο ότι είναι απόλυτα υγιείς και χωρίς ΚΑΝΈΝΑ υποκείμενο νόσημα. Δεδομένου ότι το 98 0/0 του κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί βάσει όσων λέγονται στις τιβί, και οι δόκιμοι φορούν μάσκες και θερμομετρούνται....συν την ατομική ευθύνη...συν τα τεστ...Για ποια ψυχική υγεία μιλάμε?
    Τα παιδιά μας πέρσι έμειναν εσώκλειστα σχεδόν 3 μήνες χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κρούσμα για να μην κολλήσουν έξωθεν.Τότε πραγματικά υπήρχε θέμα....
    Δεν καταλαβαίνω τα σχόλιά σας. Οι εισαγγελείς μπορείτε να μου εξηγήσετε με ποιο τρόπο θέλετε να παρέμβουν?
    Θέλετε να σφραγίσουν οι στρατιωτικές και να βγουν εξόδου οι μαθητές μετά το Πάσχα του 21? Στην περίπτωση αυτή όντως πρέπει να ψάχνουμε για ψυχίατρους.
    Θέλετε να μείνουν όλοι σπίτια τους να κλείσουν οι σχολές και να χαθεί το έτος?
    Θα μπορούσα να αναλύσω ότι συνεπάγεται αυτό αλλά θα μακρυγορούσα. Προτού δικάσουμε, ας σκεφτούμε πραγματικά ποιο είναι το πιο βλαπτικό για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού αποφάσισαν να τους κρατήσουν στη σχολή, ας τους παράσχουν τη στοιχειώδη περίθαλψη. Το να τους αφήσουν αντιπυρετικά να τα παίρνουν κατά βούληση και να μην περνάει γιατρός για μια στοιχειώδη παρακολούθηση της πορείας τους δεν είναι κατακριτέο;Έχουν σχεδόν 70 κρούσματα από τα οποία τα πενήντα τουλάχιστον είναι συμπτωματικά. Το ότι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν σήμαινει ότι πρέπει να τους αγνοούν;τεστ γίνονται μόνο στους συμπτωματικους και στις επιβεβαιωμένες επαφές. Απογοήτευση.

      Διαγραφή
  8. Ως τώρα ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΙ,ΣΜΥΑ, ΣΑΝ,ΣΣΑΣ δεν θα βγουν. Σε αναμονή είναι η ΣΝΔ, ΣΜΥΝ και Λιμενικό που στεγάζονται με τις 2 τελευταίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια . Τώρα φαντάζομαι θα ικανοποιήθηκαν οι παραπάνω με τον εγκλεισμό των σπουδαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως γνωρίζεται ......λέω μήπως ότι "η διασπορά κορωνοιού" διώκεται ποινικά ????
    Ο αρμόδιος στρατιωτικός εισαγγελέας αυτό πρέπει να ελέγξει ....
    Γνωρίζετε ότι φέρνουν σε επαφή κάκιστα όλους τους .....έχοντα κορωνοιό με πιθανούς φορείς και τους ... υγιείς δόκιμους, γνωρίζετε ότι δεν έχουν μάσκες η σχολή παρά μόνο ιδιωτικά τα παιδιά αγόρασαν , γνωρίζετε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΝΤΙΑ να δώσουν , γνωρίζετε ότι κοπέλες τις έβαλαν να μπαίνουν υπηρεσίες και να κάνουν αγγαρείες σε αντρικούς θαλάμους ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ......θέλετε και άλλα πολλά να σας γράψω διότι χθες και σήμερα είχαμε επικοινωνία συνεχώς με δόκιμους !!!!!!
    ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥς ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ....ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΙ ....ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΕΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ......ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ......
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ..........ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...........ΣΤΗ Σ.Μ.Υ.Α !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Κανένας ανώτερος δε σφυρίζει αδιάφορα. Κάνεις λάθος. Έχουν μεγάλη ευθύνη για τους δόκιμους σε όλες τις σχολές. Και τα παιδιά μου είναι μέσα. Θα είχα περισσότερη αγωνία αν ήταν έξω. Καμία απόφαση δεν παίρνουν αν δεν τους πουν οι γιατροί. Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω υπάρχει και το ψυχολογικό. Μη βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα. Όσοι γονείς (όπως και εγώ) έχετε παιδιά μέσα θα δείτε με το χρόνο ότι κακώς ανησυχούσατε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλα τα παιδιά του κόσμου....

      Διαγραφή
  11. Όχι δεν τα γνωρίζω όλα αυτά. Έχετε απόλυτα δίκιο. Κι εφόσον έχετε αποδείξεις θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα που αναφέρετε, ώστε να επιληφθεί.
    Τέτοιες σοβαρές καταγγελίες που κάνετε και διώκονται και ποινικά όπως επίσης αναφέρετε, δεν είναι να μένουν στα σχόλια μιας σελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις στρατιωτικες σχολές, απαιτεί την παρέμβαση του εισαγγελέα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ως θετικοί στον ιό, αλλα νοσηλευονται γιατί ήδη έχουν συμπτώματα εντονα, τα έχουν ολα μέσα να τρώνε και να κοιμούνται όλα μαζί, χωρίς ιχνηλατησεις, χωρίς απομόνωση, και μεχρι πριν λίγα 24 ώρα χωρίς υποχρεωτικη εφαρμογη μασκας
    Ντροπή και αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για ποια σχολή μιλάτε, αλλά όσο αναφορά τη σχολή του παιδιού μου (ΣΝΔ) και μάσκα φοράνε από την αρχή και απομόνωση έγινε όταν ενημερώθηκαν για κρούσμα σε καθηγητή. Οι σπουδαστές έκαναν 2 φορές τεστ που βγήκαν αρνητικά και όλο το διάστημα των 10 ημερών είχαν μεταφερθεί σε ξεχωριστούς θαλάμους και δεν έτρωγαν μαζί με τους υπόλοιπους. Η σχολή ως τώρα δεν έχει κανένα κρούσμα σε Δόκιμο

      Διαγραφή
    2. Οι καταγγελίες και τα περιστατικά που αναφέρετε παραπάνω δεν ισχύουν για όλες τις στρατιωτικές. Το παιδί μου είναι στη ΣΜΥΝ. Τηρούνται όλα τα μέτρα με αυστηρή χρήση μάσκας που τους έχει χορηγηθεί. Τακτικά θερμομέτρηση, τεστ κλπ. Δεν έχει κρούσμα από όσο γνωρίζω, και δεν ισχύει τίποτα από όσα αναφέρετε για άλλη σχολή.

      Διαγραφή
  13. Δεν στείλαμε τα παιδιά μας στις στρατιωτικες σχολές για να τα κάνουν πειραματοζωα... Να εφαρμοστούν ΤΩΡΑ μέσα στις σχολές ότι ισχύει για όλους τους χώρους εργασίας και εκπαιδευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα και παραπάνω ότι κακώς ανησυχείτε. Δε λέω ότι είναι εύκολα τα πράγματα. Όλοι γονείς είμαστε. Θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο αν τα παιδιά μου ήταν έξω και γυρνούσαν από πλατεία σε πλατεία. Έτσι να το δείτε. Καμία απόφαση δεν παίρνουν αν δε συμβουλευτούν γιατρούς. Φανταστείτε την ψυχολογία των παιδιών μόλις τους ανακοινώνουν καραντίνα. Έχουν και το ζόρι της εκπαίδευσης και το ζόρι του εγκλεισμού. Οι ένστολοι εκπαιδευτές ξέρουν. Δεν είναι οι πρώτοι δόκιμοι που συναντούν. Υγεία και δύναμη σε όλους μας.....

      Διαγραφή
    2. Αν είχα την ελάχιστη υποψία ότι το παιδί μου έγινε πειραματόζωο θα είχα μπει στη σχολή και θα τον έπαιρνα από κει. ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα μπορούσε να με σταματήσει.Σαν πατέρας είναι σίγουρος ότι κάνεις λάθος. Τα παιδιά μας είναι ασφαλείς μέσα. Στο κάτω κάτω βλέπω τι γίνεται έξω........

      Διαγραφή
  14. Γιατί δεν μπορώ να σχολιάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως αυτά που διάβασα για τη ΣΜΥΑ δεν νομίζω να ισχύουν. Εγω ξερω απο το παιδι οτι μόλις βγήκε ενα παιδι θετικό τους απομάκρυναν ολους σε ξεχωριστούς χώρους, και δεν τρώνε ολοι μαζί, όπως λένε κάποιοι, και τους θερμομετρουν καθε μερα , και τεστ κάναν. Πιστεύω ότι ελέγχουν την κατασταση. Ελπίζουμε οτι θα ειναι ολα καλα και δεν τους κλείσουν μεσα για μήνες. Τότε τα παιδιά μας θα χρειαστούν ψυχολόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ισχύουν για τη ΣΜΥΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ, είναι θετικός και συμπτωματικος. Έδειξαν εγκληματική αμέλεια.

      Διαγραφή
    2. Δε θέλω να σας ταραξω, αλλά παιδί με συμπτώματα το άφησαν στο καμαράκι δύο μέρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Και, φυσικα,είναι θετικό. Μετά το απομάκρυναν, αλλά λίγο αργά, δε νομίζετε;

      Διαγραφή
    3. Τα έχουν χωρίσει. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 2 άτομα (επαφές με κρούσμα) σε 1 δωμάτιο, αλλα όταν αρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα τα έβαλαν 4 άτομα (που είχαν επαφή με κρούσμα) σε ενα δωματιο, τρώνε όλοι μαζί στο εστιατόριο και φυσικά κάθε μέρα υπάρχουν παιδιά που ανεβάζουν πυρετό ! Προφανώς περιμένουν να κολλήσουν όλοι.. Υπάρχουν βέβαια και κάποια παιδιά που είναι στα σπίτια τους, γιατί απ'την προηγούμενη Κυριακή τους είπαν να μην επιστρέψουν (να κανουν καραντίνα στο σπιτάκι τους). Απαράδεκτη κατάσταση και καμμιά επίσημη ενημέρωση !!!

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα παιδιά που είναι υγιή πρέπει να βγουν έξω πριν κολλήσουν.. Όλοι οι γονείς τηλέφωνο στο διοικητη γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι είναι καλά θα πρέπει να βγουν γιατί θα κολλησουν όλοι όπως πάει η θα παθουν ψυχολογικά.

      Διαγραφή
  18. Έχει επικοινωνήσει κανείς με τη σχολή ; Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΆ ΑΠΌ ΌΤΙ ΝΟΜΊΖΕΤΕ! Στόχος τους είναι να κολλήσει ολόκληρη η σχολή δηλαδή όλα τα παιδιά. Λόγια του διοικητή ήταν "δεν θα βγείτε εάν δεν γίνει και ο τελευταίος καλά" και με τα μέτρα που έχουν πάρει αυτό που καταφέρνουν είναι να κολλήσουν τους "καθαρούς". Παιδιά τα οποία δεν είχαν συμπτώματα και τους εκάναν τεστ covid μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα τους έβαλαν εκεί που ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ΠΟΥ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΑΠΈΚΤΗΣΑΝ. Ρωτήστε τα παιδιά σας... το θέμα έχει ξεφύγει.Στόχος τους να κολλήσουν όλοι. Βάζουν τα παιδιά να κοιμούνται σε κρεβάτια που κοιμόντουσαν θετικά κρούσματα χωρίς καμία απολύμανση. ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με οτι γράφεις , τα ίδια έχω μάθει κι εγώ. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε ; Γιατί περιμέναμε ήδη αρκετά , τα κρούσματα ξεκίνησαν στις 20 Οκτωβρίου (ίσως και νωρίτερα) και καθημερινά προκύπτουν καινούργια !

      Διαγραφή
  20. Οδηγίες ΓΕΕΘΑ για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19 - Τι θα ισχύσει για τις Στρατιωτικές Σχολές

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/11/covid-19_3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρέπει να σπάσουν τα τηλέφωνα στους υπεύθυνους τη σχολής και τους ανώτερους τους. Ολα τα παραπάνω συμβαίνουν πράγματι τα ξέρω ως γονεας και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση στα παιδιά πράγμα που τούς διαλύει και την ψυχολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα κρούσματα αισίως έχουν πιάσει τα 156, έτσι ενημερωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δηλ 156 κρούσματα εννοείτε 156 ασθενείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θετικοί φυσικά , ενα πολύ μεγάλο ποσοστό (πέρα απο τα 156) είναι επαφές με κρούσμα ( δηλ. πιθανότατα προσεχώς θετικοί) και ελάχιστα παιδιά είναι "καθαροί". Σήμερα βγήκαν 10 άτομα θετικά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και ενημέρωση καμμιά, απο κανέναν δεν έχουμε.

      Διαγραφή
    2. Δηλ τι σημαίνει θετικοί φυσικά.
      Έχουν πνευμονία, είναι άρρωστοι?
      Ή ασυμπτωματικοι και βγαίνουν στο τεστ θετικοί?

      Διαγραφή
    3. Για πνευμονία δεν εχω μάθει κάτι , αλλά πολλά δεν μαθαίνουμε. Υπάρχουν κάποια ασυμπτωματικά (προς το παρόν) αλλα πολλά παιδιά ανεβάζουν κάθε μέρα πυρετό.

      Διαγραφή
  24. Μια τελευταία πληροφορία για τη ΣΜΥΑ από μέσα είναι ότι δεν υπάρχει ζεστό νερό για να πλυθούν τα παιδιά....Αν συμβαίνει καί αυτό τότε τι να πούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι έγινε μόνο σμυα υπάρχει πρόβλημα? στις άλλες σχολές Ικάρων, Ευελπίδων, σμυ είναι όλα καλά? Τώρα διάβασα αυτά που γράψατε και όντως αν ισχύουν είναι σε δύσκολη κατάσταση τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλο ειναι να ξαναγινουν τεστ στους δόκιμους και όσοι είναι αρνητικοι να βγουν το Σάββατοκυριακο για να μην κολησουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σκοπεύουν να βγάλουν κανέναν, αν δεν γίνουν όλοι αρνητικοί , για να μη γίνει διασπορά στην κοινότητα - στη σχολή δεν μας πειράζει η διασπορά ...

      Διαγραφή
  27. ΑΠΟ ΙΑΤΡΕΊΑ!!!
    Ο ΑΡΧΑΙΌΤΕΡΟΣ ΘΕΤΙΚΌΣ ΔΌΚΙΜΟΣ Η' ΜΕ ΕΠΑΦΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΆΨΕΙ ΠΟΙΟΊ ΈΧΟΥΝ ΠΥΡΕΤΌ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΉ ΚΙΝΗΣΗ Ο Β' ΣΜΥΠ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗ ΛΊΣΤΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΊΑ ΣΤΙΣ 5/11/20.
    Γιατί αν δεν είναι δουλειά των δοκίμων αυτή τότε ποιανού είναι;;; των γιατρών ή των νοσηλευτών;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η εντολή από τα ιατρεία δόθηκε στη ΣΜΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα πρέπει να εφαρμοστεί και στους σπουδαστές η εκ παραδρομής παρουσία στην σχολή . Το καλύτερο θα ήταν να χωριστούν σε δύο ή τρεις ομάδες. Μια ομάδα να κάνει 24ωρη υπηρεσία και οι υπόλοιπες να βρίσκονται εκτός σχολής και να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσο τηλεκπαίδευσης. Είναι ένας τρόπος που συμβαδίζει με της οδηγίες του ΕΟΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και στη ΣΝΔ ακουγετε πως τωρα βρισκουν κρουσματα αλλα δεν εφτασαν ακομη διψήφιο αριθμο... χρειαζομαστε αμεση ενημερωση τι θα γινει τελικα με τα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το παιδί μου είναι στην σχολή ικαρων και έχει συμπτώματα εδώ και τρεις μέρες τώρα. Δεν του έχουν κάνει τεστ ακόμη κάνεις γιατρός δεν τους εξετάζει, και φανταστείτε ότι δεν έχουν στο αναρρωτηριο ούτε ζεστό νερό να πλυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κλείστε τις σχολές όλοι σχεδόν είναι άρρωστοι λίγοι οι υγιείς τί περιμένουν νά κολλήσουν καί οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όταν τα παιδιά έχουν πυρετό, δεν α κάνουν τεστ το θεωρούν δεδομένο ότι έχουν covit τους ξεχωρίζουν από τα άλλα και αφήνουν και αυτά αλλά και τα υπόλοιπα στην τύχη τους. Ο Θεός να βάλει το χέρι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σήμερα ένας σπουδαστής στη σμυ με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Φόβοι για πολλά κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κλείστε τις σχολές επιτέλους προέχει η υγεία τον σπουδαστών στο ΓΕΕΘΑ τη σκέφτονται τα παιδιά υποφέρουν στην ΣΜΥ χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τι προσπαθούν να πετύχουν. Πόσα παιδιά θα πάνε στα νοσοκομεία. Μιλάμε με τα παιδιά μας και προσπαθούν αυτά να μας ανεβάσουν το ηθικό. Όμως η φωνή τους τα προδίδει είναι σε κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αποσιωπούν τα κρούσματα για να μήν χαλάσουν την εικόνα της πολιτικής ηγεσίας.Οι σπουδαστές χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ο εγκλεισμός κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι ότι χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τα μισά παιδιά στην ΣΜΥ βγήκαν θετικά σήμερα από τεστ που έγινε. Ας κάνουν κάτι επιτέλους. Τουλάχιστον να αφήσουν τα λίγα παιδιά που έμειναν υγιή να γυρίσουν στα σπίτια τους πριν κολλήσουν κι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα δεχτώ καλόπιστα ότι η στρατιωτική ηγεσία με την απόφαση κράτησης των μαθητών-τριών μέσα στις σχολές κρίνει ότι περιορίζει την διασπορά του κορωνοϊού. Γνωρίζει όμως ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με αναπνευστικά προβλήματα και δεν έχουν καν κάνει ακόμη (;) το αντιγριπικό εμβόλιο; Έχουν αναρωτηθεί την επικινδυνότητα του εγχειρήματος; Δεν ακούν το ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ; Δυστυχώς όσο περνούν οι μέρες αντί τα κρούσματα να μειώνονται στις σχολές, διευρύνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Γιατί δεν βγαίνουν έξω με τεστ τα υγιή παιδιά ώστε να επιστρέψουν ξανά με το καλό με ανάλογο ξανά τεστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι το σωστό. Ειναι απαράδεκτη αυτη η κατάσταση.

      Διαγραφή
  41. Βγάλτε τα παιδιά από την ΣΜΥ σήμερα βγήκαν πολλά θετικά ή διασπορά δεν τιμωρείται; Οι διοίκηση δεν φέρνει ευθύνη για την διασπορά; Ας επέμβει κάποιος ανώτερος λειτουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στη ΣΜΥΑ άρχισαν τα κρούσματα πριν τις 20/10, εχουν κολλήσει πάρα πολλά παιδιά (πάνω απο 150) και ακόμα κάποια ανεβάζουν πυρετό. Τα κράτησαν όλα μέσα, απλά τα χώρισαν σε θετικούς, επαφές και καθαρούς και περιμένουν να γίνουν όλοι αρνητικοί. Ενημέρωση δεν έχουμε απο πουθενά, μόνο τις τελευταίες μέρες ανακάλυψαν κάποια sites οτι στην αεροπορία υπάρχουν πολλά κρούσματα και μετά πάλι ΣΙΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παιδιά παρατημένα στο Ζούμπερι χωρίς θερμόμετρα με δανεικά παυσίπονα και γιατρός πουθενά. Τα παιδιά περιμένουν δέματα από εμάς λες και είναι στον πόλεμο τι να πω βγάλτε τα παιδιά μας έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. COVID-19 - Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ)

    https://panelladikes24.blogspot.com/2020/11/covid-19_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κάτι θα πρέπει να κάνει και το υπουργείο μας, στα δύσκολα φαίνονται οι υπεύθυνοι υπάρχει τοση ανοχή αραγε; Τι πρέπει να περιμένουν ακόμη μήπως άτομα στην εντατική ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στη σχολή Ν. Δοκιμων σημετα 12-11 εχουν 3νεα κρουζματα γιατρός δεν υπάρχει και τα παιδιά είναι παρατημενα στη τύχη τους ντροπή σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και με όλα τ άλλα έχουν και τους 4ετεις που έχουν ξεσαλωσει και δεν αφήνουν τους πρωτοετείς ούτε να κοιμηθούν.... Δεν φθάνει ο εγκλεισμός δεν φθάνει ο ιός έχουν και ανισορροπία κάποιων... Από το υπουργείο καποια απάντηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ας βγουν όλοι επιτέλους να ηρεμήσουν τα πράγματα, δεν καταλαβαίνω τι περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Στην ΣΜΥ ο ΕΟΔΥ πουθενά οι γιατροί άφαντοι τα παιδιά χαλιά και παρατημενα και κάποια (παλληκάρια) ο θεός να τους κάνει τριτοετεις να τους κάνουν καψόνια ενω είναι άρρωστα και να το πεζουν γενική γαμαω και όχι άνθρωποι ακόμη καί τώρα απορία μου είναι εάν η διοίκηση θα τους βάλει στην θέση τους η θα περάσει σε κάποιον από αυτούς πειθαρχικό εκτός εάν τούς μαθενουν να φέρονται ως ζώα η είναι γιατί ανθρώπους δεν τους λες.Το υπουργείο τι κάνει;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Διάβασα παραπάνω κατι τύπου οτι θα χάσουν την χρονιά οι μαθητές εαν βγουν. ΔΕΝ ΕΊΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΌΝΙΑΣ. Αυτο που οι περισσότεροι λεμε ειναι πως ειναι μια κατάσταση που για οσο μένουν μεσα θετικοί και αρνητικοί μαζι θα επαναλαμβάνεται και θα έχουμε νεα κρούσματα καθημερινά. Εαν έβγαιναν θα ηρεμουσαν τα πράγματα. Θα γινει απολύμανση, οι θετικοί με τις μερες θα αναρρωσουν και θα γλιτώσουν τόσα παιδιά που κινδυνεύουν να κολλήσουν εκει μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μερικοί από αυτοί που θα βγουν θα κολλήσουν και αυτοί που πλέον θα είναι αρνητικοί στην σχολή στο τέλος θα ξαναγίνουν θετικοί από αυτούς που θα ξαναμπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Στη ΣΜΎ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει έλεγχος στους σπουδαστές /τριες για κορονοιο με την χρήση των γρήγορων τεστ.Με τον τρόπο αυτό έγινε διαχωρισμός των θετικών από των αρνητικών κρουσμάτων. Όσοι ήταν αρνητικοί μπήκαν σε ξεχωριστούς θαλάμους αφού πρώτα απολύμανθηκαν οι χώροι. Επίσης όσοι βγήκαν αρνητικοί συνεχίζουν να είναι σε απομόνωση για 14 μέρες όπου σε κάποια φάση θα τους γίνει έλεγχος ξανά με τεστ.Με αυτή την τακτική είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ,ευελπιστώ ,έλεγχος της όλης κατάστασης. Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Έτσι είναι σύμφωνα με πληροφορίες από μέσα αλλά γίνεται καί τό εξής από κάποιους τριτοετεις ασυμπτωματικός δεν τούς αφήνουν πρωτοετείς καί δευτεροετείς να ξεκουραστούν καί νά γίνουν πιο γρήγορα καλά κάνοντας καψόνια σέ αρρώστους με πυρετό διάρροια χωρίς να σκέφτονται ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους καί ότι αυτό διώκεται ποινικά η διεύθυνση τίς σχολής πρέπει να λάβει τα μέτρα της γιατί εδώ μιλάμε για υγεία και είναι υπόλογη εάν κάτι γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σε όλες τις στρατιωτικές σχολές οι διοικήσεις θα πρέπει να προστατεύσουν τους πρωτοετείς οι οποίοι βρίσκονται στα όρια τους από τον εγκλεισμό αλλά και την αναισθησία κυρίως των 4ετών. Ας θυμηθούν αυτά "παληκαρακια" ότι όταν ήταν πρωτοετείς και εξόδους είχαν και δραστηριότητες που γέμιζαν το χρόνο τους. Ούτε ιό ούτε εγκλεισμό. Αν αυτοί δεν το καταλαβαίνουν ας το καταλάβουν οι ανώτεροι επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεται απόλυτο δίκαιο αλλά όλοι τούς κάνουν το κορόιδο και είναι εξαιρετικά λυπηρό για τις διοικήσεις των στρατιωτικών σχολων χάσανε την μπάλα ίσως πρέπει να το δούνε πλέον στο υπουργείο εκεί πρέπει πλέον να απευθυνθούμε και στον τύπο

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι ιδιαίτερες και δύσκολες οι συνθήκες τώρα. Ας το λάβουν υπόψιν τους όλοι. Και οι τριτοετεις αλλά και οι ανώτεροι αξιωματικοι και ας χαλαρώσουν λίγο τώρα όλοι. Υπάρχουν ευθύνες διαφορετικες τώρα για όλους μέσα στις σχολές.

      Διαγραφή
  55. Εχω την εντύπωση ότι δεν θα εισακουστει τίποτα απ οσα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αρχίσουμε να τα δημοσιμοποιουμε σε διάφορες εφημερίδες τοπικες και θα περνούμε τηλέφωνα σε δημοσιογράφους για να γίνει γνωστό το τί συμβαίνει στις σχολές πλέον και οχλήσεις με οποία μέσα διαθέτει ο καθένας στο υπουργείο βουλευτές για να εισακουστουμε και τηλ. στους διοικητές των σχολών

      Διαγραφή
    2. Εάν δεν μας ακούει κανείς τώρα ας φωνάξουμε πιο δυνατά και προς όλες τις μεριές όχι μόνο στα sit. Δεν ντρέπονται αυτοί που τα κάνουν θα ντραπουμε εμείς???

      Διαγραφή
  56. Αρκετά πια με τριτοετεις και τετραετίες βλάκες ζώα δεν είναι βέβαια όλα τα παιδιά υπάρχουν και πολλά καί ευτυχώς είναι τα περισσότερα ΑΝΘΡΩΠΟΙ αλλά πάντα υπάρχουν οι βλάκες ζώα πού τούς περνάει και αυτούς δυστυχώς η μπάλα τηλέφωνα από σήμερα παντού όπου μπορεί καί έχει πρόσβαση ο καθένας μέχρι υπουργείο ΓΕΕΘΑ ΓΕΣ διοικήσεις σχολών κ.α τέλος στην ανομία και απανθρωπιά ανεγκεφαλων πού μελλοντικά θέλουν να ηγηθούν κιόλας από αυτούς δυστυχώς μετά χαρακτηρίζονται όλοι οι διοικήσεις νά πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Προφανώς και θα κάνουν τα στραβά μάτια. Γιατί νομίζετε οι ίδιοι δεν ειναι της άποψης πως ότι καψονι κι αν γίνει σε όποια κατάσταση θα θεωρηθεί πειθαρχεία?? Φυσικα και το πιστεύουν. Πώς αλλιώς ξεθαρεψαν οι ανώτεροι? Ολα ξεκινάνε απ τους βασικούς ανωτέρους. Όλοι τα ιδια χάλια. Στα πλαίσια της Πειθαρχείας έχουν βάλει και την απανθρωπιά και την ασέβεια .Απορώ εαν απο κει μεσα θα βγουν σωστοί άνθρωποι και πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αν δεν είχαμε την απαγόρευση θα έπρεπε όλοι οι γονείς να μαζευόμασταν έξω από τις σχολές και θα εχομασταν όλοι και εμείς που είμαστε από πολύ μακριά. Τότε μόνο θα αφυπνίζονται. Τα παιδιά αυτά κύριοι έδωσαν πανελλήνιες πέρυσι κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες το καλοκαίρι ήρθαν στην Αθήνα για τις αθλητικές εξετάσεις και ιατρικές και μετά είχαν την αγωνία των αποτελεσμάτων. Αφού πέτυχαν παρουσιάστηκαν,άντεξαν,στερήθηκαν τις εξόδους εδώ και 1μηνα, εξακολουθούν να αντέχουν αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν την γαϊδουριά ή τα αποθημένα των παλιών την αδιαφορία της διοίκησης και τον ιό.Αναφέρω την διοίκηση όχι από εμπάθεια αλλά από σεβασμό.ΑΠΛΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΦΕΤΙΝΉ ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΜΊΑ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ. Είναι τόσο δύσκολο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Θα ήθελα να μάθω ότι όλα αυτά που γράφονται και λέγονται είναι άγνωστα προς τους υπεύθυνους ή αδιάφορα; Ας μου απάντηση τίμια και αντρίκια ένας από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο Θεός βοηθός παιδιά, μακαρι οι υπεύθυνοι να πραξουν αυτό που επιτασει η αλογικη των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εντωμεταξύ ο δικός μου ψάχνει να βρει ντεπον, πάρτε κάνα Ραφαλ και αυτούς που θα το συντηρούν και θα επιχειρούν μ αυτά αφήστε τους χωρίς αντιπυρικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ντροπή στους τριτοετεις της ΣΜΥ και στους γονείς που τους μεγάλωσαν. Είναι κρίμα τα παιδιά να φτάνουν σε σημείο να θέλουν να φύγουν απ την σχολή εξαιτίας της συμπεριφοράς μερικών κομπλεξικων ανεγκεφαλων εκεί μέσα. Τα παιδιά μας προσπάθησαν πολύ για να καταφέρουν να περάσουν στην σχολή που ήταν η επιλογή τους. Και τώρα εξαιτίας κάποιων να σκέφτονται να φύγουν και μάλιστα για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνονται αυτά. Και μάλιστα κάτω από τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε σήμερα.Πρέπει να γίνει καταγγελία στα κανάλια επιτέλους ή να δώσουν κάποιοι ανώτεροι μια εξήγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Οι ανώτεροι δεν μας έχουν πάρει κάναν ένα τηλέφωνο για να μας ενημερώσουν για την υγεία τούς θέλει καταγγελία στα κανάλια και τηλέφωνο στην διοίκηση οι οποία σίγουρα θα το αρνηθεί κρίμα γιατί οι τριτοετεις φέρονται σαν ηλίθια ζώα αλλά μάλλον θα είναι καί κρίμα και για την σχολή καί τούς γονείς που μεγάλωσαν ηλίθια ζώα καί αυτά με επιείκεια, όσο για την διοίκηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να διοικήσει ωραίους επιτελικός έχουμε που να πάς με αυτούς όταν δεν μπορούν να επιβληθούν σε κάποια ηλίθια ζώα από τους200 περίπου τριτοετεις ευτυχώς όλοι οι τριτοετεις δεν είναι έτσι υπάρχουν αξιόλογα παιδιά αλλά ακολουθούν τούς υπόλοιπους κρίμα καί για αυτούς πού θα έπρεπε να τους βάλουν στην θέση τούς αυτούς τούς μεμονωμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Υπάρχει κανένα νεότερο για την καραντίνα στη ΣΜΥ; Γνωρίζετε κάποιο τηλέφωνο που μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να μάθουμε λεπτομέρειες για την υγεία των παιδιών μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή