Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2020 - Κερδισμένοι και χαμένοι από την κατανομή εισακτέων στο Παλαιό και Νέο Σύστημα - Ανάλυση

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 είχαμε για τα ΓΕΛ δύο κατηγορίες εισακτέων

Με το Παλαιό Σύστημα όπου μπορείς να επιλέξεις μέχρι 2 Επιστημονικά Πεδία και με το Νέο Σύστημα όπου μπορείς να επιλέξεις μόνο ένα Επιστημονικό Πεδίο. 

Το Υπουργείο Παιδείας με βάση τις αιτήσεις Μαρτίου έδωσε το 9,51% των εισακτέων στους υποψηφίους που εξετάστηκαν με το Παλαιό Σύστημα και τις υπόλοιπες των ΓΕΛ στους υποψηφίους που εξετάστηκαν με το Νέο Σύστημα. 

Από τον παρακάτω πίνακα προκύπτει ότι κερδισμένοι είναι οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν με το Παλαιό Σύστημα για τα Επιστημονικά Πεδία Ανθρωπιστικών και Οικονομίας & Πληροφορικής

Για τα Επιστημονικά Πεδία ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Γιατί το ΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ με το Παλαιό Σύστημα ήταν κοινό σε όλους.

- Το 2020 με το Παλιό Σύστημα από τους 2665 υποψηφίους από την ΟΠ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ οι 510 (ποσοστό 19%) διαγωνίστηκαν στη Βιολογία Γενικής Παιδείας για τμήματα του ΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ. 

- Το 2020 με το Παλιό Σύστημα από τους 1757 υποψηφίους της ΟΠ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ που δήλωσαν το ΕΠ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ οι 1429 (ποσοστό 1429/1757=81%) στα διαγωνίστηκαν Μαθηματικά Κατεύθυνσης και ένα μέρος αυτών και στην ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΠ. 

- Το 2020 με το Παλιό Σύστημα 140 υποψήφιοι (ποσοστό 140/1432 =10%) της ΟΠ Οικονομίας και Πληροφορικής δήλωσε τμήματα του ΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ. 

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας: ''το Επιστημονικό Πεδίο «Επιστήμες Υγείας και Ζωής» μπορεί να προσεγγιστεί και από τις τρεις (3) ομάδες προσανατολισμού του παλαιού συστήματος, ανάλογα με την επιλογή 4ου ή 5ου μαθήματος, ενώ στο νέο σύστημα το Επιστημονικό Πεδίο «Επιστήμες Υγείας και Ζωής» προσεγγίζεται μόνο από την ομάδα προσανατολισμού «Σπουδών Υγείας». 

Επομένως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το Νέο Σύστημα όπου κάθε υποψήφιος είναι υποψήφιος σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ Επιστημονικό Πεδίο. 

Τα παρακάτω στατιστικά είναι από την κλιμάκωση των μορίων ΗΜ ΓΕΛ. 


Τα παρακάτω στατιστικά είναι από την κλιμάκωση της βαθμολογίας στην ΟΠ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΜ ΓΕΛ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 


Από τη σύγκριση των πινάκων μορίων και βαθμών προκύπτει ασυμφωνία. Στα Μαθηματικά Θετικής στις βαθμολογίες έχουμε 1429 και στα μόρια 1757 υποψηφίους, στην Βιολογία ΟΠ έχουμε 2233 στις βαθμολογίες και 2295 στα μόρια. Αυτό σημαίνει ότι 1757-1429=328 υποψήφιοι δεν πήγαν να δώσουν Μαθηματικά. Εντύπωση προκαλεί ότι έχουμε 350 περισσοτέρους στη Φυσική από τη Χημεία. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι η Χημεία ήταν το τελευταίο μάθημα στο πρόγραμμα.

http://sep4u.gr

Δείτε επίσης: 


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


6 σχόλια:

 1. ψυχολογια Κρήτης ποσο; παλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΜΑ ΓΊΝΕΙ ΑΥΡΟ ΡΕ ΦΊΛΕ ΘΑ ΠΕΤΆΩ ΣΤΑ ΣΎΝΝΕΦΑ.
   ΕΙΜΑΙ 200 ΜΟΡΙΑ ΚΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΣΊΝΗ ΒΆΣΗ.

   Διαγραφή
 2. Διεθνων και ευρωπαικων σπουδών εκτίμηση για παλιο συστημα ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νοσηλευτικες με παλαιο σύστημα ξέρει κάποιος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή