Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Αίτημα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων του Δήμου Πλατανιά Χανίων που επλήγησαν από πλημμύρες, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων

Σχετική εικόναΜε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης ζητάει την εισαγωγή, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, των μαθητών της τελευταίας τάξης και των αποφοίτων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, ο κ. Μαλανδράκης επισημαίνει στην επιστολή του ότι «ο Δήμος Πλατανιά επλήγη σφοδρά από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 1-2/01/2019, στις 13-14/02/2019 και στις 24-25/02/2019 στην περιοχή του Δήμου με συνέπεια να έχει κηρυχθεί επαναλαμβανόμενα (3 φορές) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Ν. 3013/2002 (αποφάσεις 161/10-01-2019, 1216/14-02-2019 και 1625/26-02-2019 του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας)» και - σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας - ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό όπως:

(1) προχωρήσει στην έκδοση της αναγκαίας απόφασης του Υπουργού Παιδείας, με την οποία οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά θα μπορούν να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38/τ.Α΄/02-03-2018),

(2) εξετάσει τη δυνατότητα οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά να μπορούν - με νομοθετική ρύθμιση - να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, εκτός από τις Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και σε Σχολές, Τμήματα των Τ.Ε.Ι., της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, όπως αντίστοιχα έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. μαθητές/τριες και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές στη Λέσβο, Χίο, Οινούσες, Ψαρά, Περιφέρεια Αττικής, κ.α.).
Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου