Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Γαβρόγλου: Πώς θα λυθεί το θέμα των Μηχανικών ΤΕΙ - Δυνατότητα για πτυχίο από τις Πολυτεχνικές Σχολές

Αποτέλεσμα εικόνας για Γαβρόγλου: Πώς θα λυθεί το θέμα των Μηχανικών ΤΕΙ - Δυνατότητα για πτυχίο από τις Πολυτεχνικές ΣχολέςΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισκέφτηκε την Κοζάνη για να παρευρεθεί σε εκδήλωση του Δήμου Κοζάνης για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στο θέμα των Μηχανικών που προκύπτουν μετά τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δηλώνοντας τα εξής:

«Το πρόβλημα είναι ότι εκεί τα παιδιά σπουδάζουν στα τμήματα Μηχανικών των ΤΕΙ και προοπτικά αυτά τα τμήματα θα ενσωματωθούν στα αντίστοιχα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΔΜ. Για τα επόμενα 3 - 4 χρόνια, το πρόγραμμα σπουδών θα συνεχίζεται γιατί αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πάρουν πτυχίο ολοκληρώνοντας αυτό για το οποίο έχουν εισαχθεί. Θα υπάρξει μια μεταβατική κατάσταση που κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί. Τα τμήματα του Πολυτεχνείου του ΠΔΜ είναι πενταετή. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών που μέσα από κατατακτήριες εξετάσεις θα μπορούν να συνεχίσουν στην Πολυτεχνική Σχολή».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του σχεδίου νόμου σχετικά με συνέργεια Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: 





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου