Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μετατάξεις σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών λόγω σωματικής ανικανότητας στο Σώμα των Υπαξιωματικών - Σύντομα στη Βουλή για ψήφιση

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Με ρύθμιση που προωθείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιούνται μετατάξεις σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών λόγω σωματικής ανικανότητας στο Σώμα των Υπαξιωματικών.

Δείτε παρακάτω την προτεινόμενη ρύθμιση.

1. Σπουδαστές Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), των οποίων διακόπτεται η φοίτηση λόγω σωματικής ανικανότητας ύστερα από γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, μπορούν, με αίτησή τους, να μετατάσσονται στο σώμα των Υπαξιωματικών, στην κατάσταση υπηρεσίας γραφείου ή ελαφράς υπηρεσίας, υπηρεσίας ξηράς ή υπηρεσίας εδάφους, αναλόγως του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκει το ΑΣΕΙ, χωρίς να δικαιούνται να επανέλθουν για οποιονδήποτε λόγο στην ενεργό υπηρεσία και ονομάζονται αναλόγως του Κλάδου τους:

α) Λοχίας, Κελευστής, Σμηνίας, αν φοιτούν στο Α΄ ή Β΄ έτος σπουδών,

β) Επιλοχίας, Επικελευστής, Επισμηνίας, αν φοιτούν στο Γ΄ ή σε ανώτερο έτος σπουδών.

2. Οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), μετά τη μετάταξή τους, συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο αντίστοιχο έτος σπουδών της οικείας Σχολής ή του οικείου Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντίστοιχα. Οι σπουδαστές των ανωτέρω στρατιωτικών σχολών μετατάσσονται στο σώμα των Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

3. Σπουδαστές Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), των οποίων διακόπτεται η φοίτηση λόγω σωματικής ανικανότητας ύστερα από γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, μπορούν, κατόπιν αιτήσεώς τους, να μετατάσσονται στο σώμα των Υπαξιωματικών, στην κατάσταση υπηρεσίας γραφείου ή ελαφράς υπηρεσίας, υπηρεσίας ξηράς ή υπηρεσίας εδάφους, αναλόγως του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων που ανήκει η ΑΣΣΥ, χωρίς να δικαιούνται να επανέλθουν για οποιονδήποτε λόγο στην ενεργό υπηρεσία και ονομάζονται Λοχίας, Κελευστής ή Σμηνίας, αναλόγως του Κλάδου τους.

4. Οι σπουδαστές του παρόντος, μετά τη μετάταξή τους, εξελίσσονται περαιτέρω σύμφωνα με τις διατάξεις των τελούντων σε υπηρεσία γραφείου, ελαφρά υπηρεσία, υπηρεσία ξηράς ή υπηρεσία εδάφους υπαξιωματικών και εντάσσονται τελευταίοι στους πίνακες αρχαιότητας των αντίστοιχων βαθμών.

5. Η μετάταξη πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Ανωτάτου κατά Κλάδο Συμβουλίου.

6. Στις διατάξεις του παρόντος δεν υπάγονται οι σπουδαστές, των οποίων διακόπτεται η φοίτηση λόγω σωματικής ανικανότητας, συνεπεία ψυχικής πάθησης, του Γενικού Πίνακα Νοσημάτων, Παθήσεων και Βλαβών του π.δ. 11/2014 (Α’ 14).

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Δηλαδή πχ οι φοιτητές της ΣΝΔ αν παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα υγείας θα φοιτούν στη ΣΜΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή