Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Προβληματισμοί για τη διαβούλευση του ΥΠΠΕΘ για το Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αποτέλεσμα εικόνας για Προβληματισμοί για τη διαβούλευση του ΥΠΠΕΘ για το Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευσηΑυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η ηλεκτρονική διαβούλευση οι διατάξεις που θα ενσωματωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και αφορούν τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημαντικά στοιχεία

- Το ΥΠΠΕΘ έχει παρουσιάσει το τελικό σχέδιο των διατάξεων.

- Το ΥΠΠΕΘ έχει ορίσει ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές θα έχουν ισχύ από το σχολικό έτος 2019-2020.

- Το ΙΕΠ έχει ανακοινώσει τα προτεινόμενα προγράμματα σπουδών για τα μαθήματα της νέας Γ΄ Λυκείου.

- Οι μόνες εκκρεμότητες για την εφαρμογή των αλλαγών είναι διαδικαστικές (ένταξη σχολών στα Μηχανογραφικά Δελτία, τρόπος υπολογισμός μορίων κτλ).

Το panelladikes24 σας παρουσιάζει μερικές σκέψεις που πιθανόν προβληματίζουν αρκετούς πολίτες (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς).

- Τι προσδοκά το ΥΠΠΕΘ από τη διαδικασία της διαβούλευσης; Έχει κάποια αξία ή είναι απλά διαδικαστικού χαρακτήρα;

- Υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στους βασικούς πυλώνες του σχεδίου αν υπάρξουν πολλές αντίθετες απόψεις ή κάποιες πιο καλές προτάσεις;

- Από τα σχόλια που έχουν ήδη αναρτηθεί μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι υπάρχουν όντως αντίθετες απόψεις και προβληματισμοί σε καίρια σημεία των προωθούμενων ρυθμίσεων.

- Και τέλος ορίστηκε περίοδος της διαβούλευσης από την Παρασκευή 22 Μαρτίου έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Δηλαδή οι πιο πολλές μέρες είναι ''νεκρές'' λόγω της 25ης Μαρτίου.

* Πατήστε εδώ για να δείτε τις διατάξεις για το Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και τα σχόλια που έχουν γίνει στη δημόσια διαβούλευση.

* Το panelladikes24 σας καλεί να αφήσετε τα σχόλια σας ελεύθερα στην περιοχή των σχολίων με μόνη προϋπόθεση να μην έχουν υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα,

Δείτε επίσης:

Νέο Λύκειο - Νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Δείτε το τελικό σχέδιο











Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου