Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Μετεγγραφές Φοιτητών - Ρύθμιση για τη δυνατότητα μετεγγραφής σε αδέλφια σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Νέα ρύθμιση προωθείται για τις Μετεγγραφές Φοιτητών με σκοπό την ενιαία αντιμετώπιση του θεσμού των μετεγγραφών, στη βάση της συνταγματικής αρχής της ίσης μεταχείρισης των φοιτητών που εγγράφονται σε σχολές, είτε αυτές ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή σε έτερα Υπουργεία, είτε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). 

Μέχρι σήμερα οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών του ΥΠΕΘΑ δε χορηγούν δικαίωμα μετεγγραφής στα αδέλφια τους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ άλλης Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) από αυτή της έδρας του ΑΣΕΙ ή ΑΣΣΥ. 

Συμβαίνει δηλαδή σε μία οικογένεια, οι γονείς να κατοικούν σε μία ΠΕ, το ένα τέκνο τους να είναι σπουδαστής στρατιωτικής σχολής (ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ) σε άλλη ΠΕ και το άλλο τέκνο τους να σπουδάζει σε τρίτη ΠΕ, χωρίς να υπάρχει δικαίωμα μετεγγραφής του τελευταίου, είτε στην ΠΕ των γονέων, είτε στην ΠΕ που σπουδάζει ο έτερος αδελφός, παρόλο που και τα δύο αδέλφια είναι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω μη συμπερίληψης των Στρατιωτικών Σχολών στις αναφερόμενες στο άρθρο 21 του ν. 4332/2015 σχολές. 

Αντίθετα, σύμφωνα με την παρ. 8ε΄ του εν λόγω άρθρου, αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ που σπουδάζουν σε διαφορετική ΠΕ, τόσο μεταξύ τους όσο και από την ΠΕ όπου διαμένουν οι γονείς τους, δεν εμπίπτουν στο ποσοστό της παρ. 5 του ίδιου άρθρου και, ως εκ τούτου, δικαιούνται μετεγγραφής, ενώ εάν ο ένας εκ των δύο αδελφών είναι σπουδαστής Στρατιωτικής Σχολής, δεν υπάρχει, επί του παρόντος, εκ του νόμου δυνατότητα μετεγγραφής του έτερου αδελφού. 

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις εξελίξεις για τις Μετεγγραφές Φοιτητών

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου