Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Πώς μπορεί κάποιος-α υποψήφιος-α να κάνει αλλαγές στο οριστικοποιημένο Μ.Δ. και Π.Μ.Δ.; - Ποια η διαφορά στις δύο περιπτώσεις


































Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ.) έτους 2023 λήγουν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 - Ενημέρωση.

Πολλοί υποψήφιοι ήδη έχουν οριστικοποιήσει το Μ.Δ ή το Π.Μ.Δ και πολλοί άλλοι βρίσκονται στην τελική φάση επεξεργασίας τους.

Τι γίνεται αν κάποιος-α υποψήφιος-α θέλει να κάνει αλλαγές το οριστικοποιημένο Μ.Δ. και Π.Μ.Δ.;

Α. Αναίρεση Υποβολής - εκ νέου Υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Με τις ισχύουσες διατάξεις, ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας - ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου. Το Μ.Δ. με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου θα αποτελεί το τελικό Μ.Δ. του.

Β. Αναίρεση Οριστικοποίησης - εκ νέου Οριστικοποίηση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.)

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής Παράλληλου ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Παράλληλο ΜΔ. Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει κάποια τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας, ώστε να ληφθεί υπόψη στη συνέχεια της διαδικασίας επιλογής για εγγραφή σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Δείτε επίσης:








Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου