Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Είναι η πιο ακατάλληλη περίοδος διεξαγωγής των ΠΚΕ για τις Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλάξτε το…

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις απόψεις αναγνώστριας του panelladikes24 σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των ΠΚΕ των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές - Αστυνομικές - Πυροσβεστικές - Λιμενικές Σχολές
.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Στρατιωτικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Αστυνομικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πυροσβεστικές Σχολές έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Όλη η ενημέρωση για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.

Έχοντας γίνει μάρτυρας απόρριψης (απογοητευμένου πλέον) υποψηφίου πανελλαδικών εξετάσεων στις ΠΚΕ για την εισαγωγή του στις Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας αυτό το διάστημα και μετρώντας αντίστροφα για την δοκιμασία των γραπτών εξετάσεων κρίνω σκόπιμο να κάνω κάποιες επισημάνσεις. Είναι φανερό ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, δεν μπορούν να κατανοήσουν την ψυχολογική πίεση των παιδιών. Αυτή η χρονική περίοδος είναι άκρως ακατάλληλη για ΠΚΕ.

«Είναι η πιο ακατάλληλη περίοδος διεξαγωγής των ΠΚΕ, αλλάξτε το…

Μετρώντας αντίστροφα για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων υπάρχουν υποψήφιοι που καλούνται ακόμη και αυτή τη χρονική περίοδο να υποβληθούν στη διαδικασία των Προκαταρκτικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας.

Άραγε οι ιθύνοντες έχουν αναλογιστεί ότι πρόκειται για την πιο ακατάλληλη περίοδο; Ότι λίγο πριν την πιο καθοριστική δοκιμασία τους και μετά από μία πολύ επίπονη προσπάθεια κάποια παιδιά βιώνουν τεράστια απογοήτευση και καλούνται να αναπροσαρμόσουν τους στόχους τους στο παραπέντε; Και εξηγούμε:

*Οι εν λόγω υποψήφιοι καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εκτός της προετοιμασίας τους σε επίπεδο μαθημάτων (σχολείο, φροντιστήριο, διάβασμα), ακολουθούν και αυστηρό εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης με ότι αυτό το κράμα συνεπάγεται σε χρόνο, ψυχολογική και σωματική καταπόνηση.

*Βάζουν στόχο την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας και μάχονται με κάθε τρόπο για την επίτευξη του. Για κάποια εξ΄αυτών μάλιστα αποτελούν πρώτες επιλογές.

*Τη χρονική περίοδο που διανύουμε, που οι υποψήφιοι χρειάζονται κυρίως ψυχολογική στήριξη και ώθηση για να ανταπεξέλθουν στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας τους, έρχεται μία ενδεχόμενη απόρριψη από τις ΠΚΕ να τα καταρρακώσει. Να τους πει, τώρα: «ξεχάστε την προσπάθεια που κάνατε και την πίεση που βιώσατε αυτή τη χρονιά. Επιλέξτε κάτι άλλο…».

*Και βέβαια είναι κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν όλα τα παιδιά να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ΠΚΕ, ότι δηλαδή μια μεγάλη μερίδα δεν θα τα καταφέρει. Η απόρριψη όμως ΑΥΤΗ την περίοδο είναι ό,τι χειρότερο. Μοιάζει σαν να προκαλείς ατύχημα σε ένα μαραθωνοδρόμο λίγο πριν τον τερματισμό και να του ζητάς να σηκωθεί και να συνεχίσει…. Με όποιες δυνάμεις έχει, αν έχει…

*Η αλλαγή που έγινε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και η διεξαγωγή των ΠΚΕ νωρίτερα (αλλά όχι αρκετά νωρίτερα) είναι βέβαιο ότι δεν ευνόησε τους υποψηφίους. Με το προηγούμενο καθεστώς τουλάχιστον είχαν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές και μετά ξεκινούσε η δοκιμασία των ΠΚΕ. Οπότε στις γραπτές δοκιμασίες είχε καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για την επίτευξη του … ονείρου των Στρατιωτικών Σχολών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

*Το ιδανικό θα ήταν αυτές οι ΠΚΕ να γίνονταν στο ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς ώστε κάθε υποψήφιος να γνώριζε εκ των προτέρων αν μπορεί να διεκδικήσει αυτόν τον στόχο ή να θέσει κάποιον άλλον. Παράλληλα θα είχε την ευκαιρία να προετοιμαστεί επί ίσοις όροις με τους άλλους υποψηφίους, επικεντρωμένος στο διάβασμα του, απερίσπαστος από χρονοβόρες και επίπονες προπονήσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επανεξεταστεί ο χρόνος διεξαγωγής των ΠΚΕ. Παρακαλώ σεβαστείτε τον κόπο και την ψυχολογική πίεση των υποψηφίων. Δείτε το άμεσα…».

Σημείωση: Τα στοιχεία της αναγνώστριας βρίσκονται στη διάθεση του panelladikes24 αλλά δεν έχουν δημοσιευτεί.

Μπορείτε να στείλετε και εσείς το άρθρο σας στο panelladikes24 και να δημοσιευτεί εφόσον δεν έχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


29 σχόλια:

  1. Τα όρια είναι αρκετά εύκολα και άτομα με φυσιολογική φυσική κατάσταση και μια δυο προπονήσεις τα καταφέρνουν... Τώρα αμα δεν μπορούν να περάσουν το 1 μετρό ύψος ή το χιλιάρι απλά δεν κάνουν για τα σώματα. Μπουχτησαν να έχουν αγυμναστους τα τελευταία χρόνια. Δεν θα δεχτούν και από πανελληνιεσ έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύσκολη περίοδος επειδή παιδιά από όλη την
      Ελλάδα καλούνται να πάνε σε ένα άλλος μερος της Ελλάδα πιθανόν μακριά (πχ εγώ μένω στη θασο και πρέπει να πάω στην Αθήνα για το ένα άθλημα) ενώ θα έπρεπε αυτή την περίοδο να διαβάζουμε όχι μα κάνουμε
      Ταξίδια

      Διαγραφή
    2. Εύκολα τα όρια;;;; εγω για να περάσω έκανα προπόνηση ένα χρόνο όπως και πολλοί συμμαθητές μου. Δεν είναι εύκολα, θέλουν προπόνηση. Οι περισσότεροι που στοχεύουμε σε υψηλόβαθμες σχολες (π.χ. ΣΣΑΣ) διαβάζουμε πολλές ώρες την ημέρα και χρόνος για προπόνηση δεν υπάρχει πάντα. Οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος πάνω από τα βιβλία ρίχνουν τις επιδόσεις μας. Η επιτυχία σε στρατιωτική σχολη και μάλιστα υψηλοβαθμη θέλει κόπο και σωματική και πνευματική υπερπροσπάθεια. (Δεν τα περνάμε σε 1 προπονηση)

      Διαγραφή
    3. Έστω και να θες αυτήν την πολύ προπόνηση μπορείς να αφιερώσεις δύο ώρες το σαββατοκύριακο για να κάνεις προπόνηση... Δεν σε βγάζει από το πρόγραμμα. Και στην τελική δεν σε αναγκάζει κάνεις να δώσεις αυτό το το ένα άθλημα που ολοι φαγωθήκατε... Δεν γίνεται να μπαίνουν στην πυροσβεστικη και να μην μπορούν να κουνηθουν

      Διαγραφή
  2. Ένα επιπλέον που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι το σχολικό έτος 2022-23, με την εκτέλεση των ΠΚΕ στα μέσα της σχολικής χρονιάς, οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών κατακρημνίστηκαν. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Μάλλον πολλοί καλοί μαθητές επέλεξαν να εστιαστούν στο διάβασμα και να μην χάσουν τον ρυθμό τους. Ποιος έχασε; Μάλλον οι Ένοπλες Δυνάμεις, από ικανά στελέχη με γνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισχύουν τα ίδια όρια στις αθλητικές δοκιμασίες για αγόρια και κορίτσια. Για τα κορίτσια όμως οι αθλητικές δοκιμασίες και ιδίως κάποιες από αυτές όπως το χιλιαρι, η ρίψη σφαίρας και οι αλτήρες είναι πολύ δύσκολα και έτσι δημιουργείται συγκριτικό πλεονέκτημα για τα αγόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χιλιάδες άτομα κόπηκαν στις ΠΚΕ των αστυνομικών σχολών (ιδιαίτερα γυναίκες).Η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων ήταν ότι πιο απάνθρωπο έχω βιώσει. Υπήρχαν ατομα που κόπηκαν για 3 δευτερόλεπτα στο 1000αρι.. Οκευ δεν θα ήταν δίκαιο για τους υπόλοιπους θα πει κανεις αν περνούσαν αλλα να καταστρέφεις το μέλλον του παιδιού για 3 δευτερόλεπτα εγω το θεωρώ απάνθρωπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χειρότερο απ όλα είναι τα βάρη της πυροσβεστικης. Γυναίκα (μάλλον κοριτσι) 25 κιλά στο κάθε χέρι κάνοντας 100 μετρα σε 50 δεύτερα. Ούτε ο Πυρος Δήμας .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως λες σε αυτα τα παιδιά λιγο πριν τις εξετάσεις που έχουν ως στόχο τους μόνο αυτές τις σχολές ότι κόπηκανε στα αθληματα και όλος τους ο κόπος για φέτος πηγε χαμένος ?

      Διαγραφή
    2. Άρα άμα δεν μπορεί δεν κάνει για πυροσβεστικη απλό...

      Διαγραφή
    3. Εγω πάντως τη πυροσβεστικη της πόλης μου βλέπω υπερβαρα άτομα και υπερήλικες. Πήγαινε πιαστούν και λες τους ότι δεν κάνουν. Αντε γιατι πολλά μας τα λες με τα ορια. Για να μη πω τι αλλο είδαμε στις πκε.

      Διαγραφή
    4. Ξέρω πολύ καλά τι έγινε στις πκε... Είδαμε άτομα να κάνουν και Τετάρτη προσπάθεια κάτι 5λεπτα χιλιάρικα... Αλλά δεν είχε κανείς το θάρρος να βγει να τα πει..

      Διαγραφή
    5. Και επειδή εσύ βλέπεις υπέρβαρ ατομα και υπερήλικες πρέπει να συνεχίσει αυυο στην πυροσβεστικη... Ενώ είναι καλύτερο να βλέπουμε γεμάτα γραφεία με άχρηστους που δεν μπορούν να κουβαλησουν 50 κιλά

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα σας θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου η οποία σχηματιστηκε ύστερα από τη συμμετοχή του παιδιού μου σε προηγούμενες πανελλήνιες σίγουρα πιστεύω ότι θα έπρεπε να διεξάγονται οι πκε στην αρχή κάθε έτους το φθινόπωρο πριν μπει ο χειμώνας ούτως ώστε τα παιδιά να ειναι απερίσπαστα μετά, σίγουρα θεωρώ παράλογο να υπάρχει ένα μόνο εξεταστικό κέντρο για το άθλημα της πυροσβεστικής και να πρέπει να μετακινηθούν από όλη την Ελλάδα δυο εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες, ο γιος μου δεν πήγε τελικά γιατί όπως και να σχεδιάζαμε το ταξίδι θα έχανε δυο πολυτιμεσ μέρες
    Σε ότι αφορά την ψυχολογική κατάσταση υστερα από την αποτυχία δεν συμφωνώ ,οι πανελλήνιες ειναι ούτως η άλλως μια φοβερά ψυχοφθόρα διαδικασία και τα παιδιά πρέπει να ειναι προετοιμασμένα για όλα τα ενδεχόμενα και τις αναποδιές
    Τα αθλήματα των πκε δεν πιστεύω ότι θέλουν φοβερή προετοιμασία από τη στιγμή που εχουν όριο , περισσότερο πιστεύω ότι τα μεγαλοποιούν τα κέντρα προετοιμασίας
    Αυτό που πιστεύω σίγουρα ειναι ότι κόβουν περισσότερες κοπέλες γιατί ειναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουν τη μαζική εισαγωγή γυναικών στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές καθώς οι κοπέλες διαβάζουν περισσότερο και περνάνε σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα αγόρια στη σχολη του γιου μου από τα εβδομήντα άτομα που πέρασαν τα σαρανταπέντε είναι κορίτσια και τα υπόλοιπα αγόρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σας. Ειδικά εκεί με τα εξεταστικα κέντρα. Το έχουν κανει μπιζνα τα τελευταία χρόνια να προετοιμάζπυν τα παιδιά και να βγάζουν φράγκα. Ειδικά λέει να τους προετοιμαζουν για τις ψυχομετρικες που δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Σε ποια σχολή είναι ο γιος σας αν επιτρέπεται?

      Διαγραφή
    2. Ο γιος μου εκανε προπονήσεις μια φορά την εβδομάδα από Σεπτέμβρη μεχρι Δεκέμβρη γιατί μετά λόγω καιρού ήταν αδύνατο και από το μαρτη και μετά με γυμναστή ο οποίος του έστελνε και πρόγραμμα ασκήσεων που τις εκανε στο δωμάτιο του όσο διάβαζε και εκανε ένα ψυχομετρικό που του το έδωσε ο καθηγητής του στο φροντιστήριο προηγούμενου έτους πέρασε στη σχολη αξιωματικών αστυνομιας

      Διαγραφή
  7. Υπάρχει εδώ μια αντίφαση. Προσπαθούν να κόβουν τα κορίτσια για να μην εισάγονται σε μεγάλο αριθμό στις στρατιωτικές σχολές γιατί διαβάζουν περισσότερο και έχουν καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις από τα αγόρια, όμως με τον τρόπο αυτό ίσως πέφτει και το ακαδημαϊκό επίπεδο των σχολών αυτών. Θεωρώ ότι το δίκαιο θα ήταν να υπήρχαν διαφορετικά όρια στις αθλητικές δοκιμασίες για τα αγόρια και τα κορίτσια. Η αλήθεια είναι ότι συγκεκριμένα όρια είναι αρκετά εύκολα για το σύνολο των αγοριών με αποτέλεσμα να τα περνούν σχεδόν όλα τα αγόρια με λίγες προπονήσεις και και με καθόλου προπόνηση χωρίς όμως τελικά να επιλέγονται οι καλύτεροι από αυτούς αφού σχεδόν όλοι περνάνε τα αγωνίσματα.. Σε αντίθεση με τα κορίτσια όπου όσα κορίτσια τελικά επιλέγονται είναι σωματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτος λανθασμένη άποψη θα σου δώσω 1απλο παραδείγματα
      1.Πυροσβστικη
      Στο συμβάν η φωτιά δεν ξεχωρίζει άνδρες γυναίκες πως γίνεται λοιπόν να μην μπορούν να σηκώσουν 59 κιλά όταν θα πρέπει να βγάλουν από σπίτι 70 κιλά ανθρώπο

      Διαγραφή
    2. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής κάνεις λάθος. Δεν βάζουμε απλά έναν άνθρωπο να κουβαλάει έναν άλλο άνθρωπο 70 κιλά μέσα σε φωτιά. Η επιχείρηση γίνεται με συντονισμένο επιχειρησιακό σχέδιο.

      Διαγραφή
  8. Δε νομίζω ότι γίνεται για τις μετέπειτα ακαδημαϊκές επιδόσεις αλλα γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι η σωματική διάπλαση είναι πρωταρχικής σημασίας για τις σχολές αυτές και από τη στιγμή που κατέβηκε το όριο ύψους στα κορίτσια και η εισαγωγή γίνεται μέσω πανελληνίων και όχι μέσω του «μπάρμπα στην Κορώνη» το μόνο στάδιο που χωράει παρέμβαση στην επιλογή των υποψηφίων είναι αυτό τον αθλημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έδωσε κανείς ΠΚΕ για Αστυνομία με 10% 2021 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέρεις πόσα μόρια έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν θυμάμαι... Πάντως είναι αστυφυλακων και δίνει για αξιωματικων αστυνομίας αυτό ξέρω

      Διαγραφή
    2. Νομιζα έδινε για Αστυφυλακων

      Διαγραφή
  11. Τέλος των ΠΚΕ Αστυνομίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι πκε δεν είναι δύσκολες κάποιοι τα κάνουν τραγικά ίσως γιατί δεν τα καταφέραν ..λογικό...ο αδερφός μου έκανε μια προπόνηση αρχή του Σεπτεμβρη τον είδε ο γυμναστής έκανε όλα τα αγωνίσματα κι έπιασε με την μια όλα τα όρια κι του είπε έλα ξανά για μια άλλη προπόνηση τον Μάρτιο όταν πας για τις πκε είσαι ετοιμος...πέρασε όλα τα αθλήματα και τις ψυχομετρικες,ούτε ήταν αθλητής μια απλή γυμναστική στο σπίτι έκανε,τα λέω αυτά για να καταλάβουν οι περισσότεροι που θέλουν να δώσουν ότι αυτές οι εξετάσεις δεν είναι δύσκολες ούτε τα όρια είναι υπερβολικά.Θελει μόνο καλή φυσική κατάσταση και ψυχραιμία εκείνες τις μερες ..μην φοβιζεται τους μελλοντικούς υποψηφίους όσοι δεν τα καταφέρατε,δεν κάνουν όλοι για όλα.Καλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι κανείς με 10% του έτους 2021?

    ΑπάντησηΔιαγραφή