Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Επίδομα 150 ευρώ για δύο χρόνια σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών - Πώς θα χρησιμοποιείται

Θεσμοθετείται από φέτος το καλοκαίρι το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ' έτος για δυο χρόνια και για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8/5) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, εξειδικεύοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την μονιμοποίηση του Freedom Pass, με τη θεσμοθέτηση του Youth Pass.

Η ενίσχυση των 150 ευρώ του Youth Pass θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου είναι 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Το Youth Pass αναμένεται - όπως και το Freedom Pass - να εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά από το vouchers.gov.gr. Η διαδικασία αναμένεται να απαιτεί κωδικούς taxisnet ενώ στη συνέχεια οι νέοι θα ενημερώνονται μέσω sms και email για όλες τις πληροφορίες έκδοσης και χρήσης του Youth Pass.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου