Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Νέα κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων - Παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου

























Σήμερα, Τρίτη (30/5), υπήρξε νέα συντονισμένη κυβερνοεπίθεση προς το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο κατά του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά του συνόλου του δικτύου. 

Υπενθυμίζεται ότι και χθες (29/5) υπήρξε το ίδιο πρόβλημα που επέφερε προβλήματα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε ενημερωτικό σημείωμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το σχετικό πρόβλημα (δείτε εδώ).

Εντολή ΓΓ του ΥΠΑΙΘ να ολοκληρώσουν σήμερα τις εξετάσεις οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου

Εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου τις εξετάσεις τους -παρά τις όποιες καθυστερήσεις- έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας.

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισιδώρος Ντογιάκος παρενέβη μετά τη δεύτερη κατά σειρά κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της τράπεζας θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων Λυκείων στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντογιάκος διαβίβασε την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.

Στην παραγγελία ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

ΑΠΕ




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου