Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ - Τι απαγορεύεται να έχουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά τη διάρκεια της εξέτασης - Πότε μπορεί να μηδενιστεί το γραπτό τους

Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη 1/6, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023
με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 - Ενημέρωση.

Τι απαγορεύεται να έχουν οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Οι υποψήφιοι/ες, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται (πχ. δελτίο εξεταζομένου, στυλό, νερό). Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές/τριες.

Πότε μπορεί να μηδενιστεί το γραπτό ενός υποψηφίου

Αν ο υποψήφιος/α που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, φέρει μαζί του/της στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται, αντικείμενο ή μέσο από τα παράπάνω που απαγορεύονται ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0). Η Λυκειακή επιτροπή, πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής, καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου