Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Στατιστικά στοιχεία για την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έτους 2020

panelladikes24 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Προκήρυξη για την εισαγωγή  σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έτους 2020Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Την Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής οι πίνακες των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

Συνολικά υποβλήθηκαν από υποψήφιους/υποψήφιες για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, 2.229 αιτήσεις υποψηφίων, εκ των οποίων έγιναν δεκτές οι 2.227 (1.913 άνδρες και 314 γυναίκες), δεδομένου ότι δύο (02) εξ’ αυτών απορρίφθηκαν λόγω μη υγειονομικής καταλληλόλητας για φοίτηση σε ΑΕΝ/Πλοιάρχων ή Μηχανικών [βλ. Πίνακα 1]. 

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

Επί των 2.227 αιτήσεων υποψηφίων καταγράφονται τα ακόλουθα [βλ. Πίνακα 2]:

I. Υποψήφιοι συμμετέχοντες από Γενικά Λύκεια - Νέο Σύστημα (90%): 1.133 αιτήσεις (971 άνδρες και 162 γυναίκες).

II. Υποψήφιοι συμμετέχοντες από Γενικά Λύκεια - Παλαιό Σύστημα (90%): 130 αιτήσεις (109 άνδρες και 21 γυναίκες).

III. Υποψήφιοι συμμετέχοντες από Γενικά Λύκεια - κάτοχοι βεβαίωσης συμμετοχής των δύο τελευταίων ετών χωρίς νέα εξέταση (10%): 141 αιτήσεις (127 άνδρες και 14 γυναίκες).

IV. Υποψήφιοι συμμετέχοντες από Επαγγελματικά Λύκεια (90%): 775 αιτήσεις (661 άνδρες και 114 γυναίκες).

V. Υποψήφιοι συμμετέχοντες από Επαγγελματικά Λύκεια - κάτοχοι βεβαίωσης συμμετοχής των δύο τελευταίων ετών χωρίς νέα εξέταση (10%): 48 αιτήσεις (45 άνδρες και 3 γυναίκες).

Συγκεκριμένα, εισάγονται συνολικά 1.153 σπουδαστές/σπουδάστριες (1.016 άνδρες / 137 γυναίκες), 613 Πλοίαρχοι (511 άνδρες / 102 γυναίκες) και 540 Μηχανικοί (505 άνδρες / 35 γυναίκες) [βλ. Πίνακες 3,4, και 5].


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τη Σχολή επιτυχίας τους και μέσω της εφαρμογής https://eisaen.hcg.gr/ στην οποία συνδέονται με το όνομα χρήστη (username) και συνθηματικό (password) που είχαν δημιουργήσει για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής τους για τις ΑΕΝ.

Δείτε επίσης: 



Δείτε εδώ όλα τα για τις ΑΕΝ καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


13 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρουμε με τι κριτήριο θα είναι οι επιλαχόντες; Αν θα υπάρξουν κενές θέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχουν κριτήρια απλά υπάρχουν έτοιμες η λίστες με τα ονόματα βάση μορίων πχ ένας μαθητής πλοιάρχων γενικό λύκειο νέο σύστημα δεν γράφτηκε στην Κάλυμνο αυτόματα θα πάει ο αμέσως επόμενος που ανήκει στην κατηγορία αυτή με τα ποιο πολλά μόρια τώρα ίδιο γίνεται και στις άλλες κατηγορίες δεν γίνεται να υπάρχει κενή θέση από το νέο σύστημα και να την κάλυψη μαθητής με το παλιό σύστημα και ας έχει ποιο πολλά μόρια πιστεύω να έγινα κατανοητός το ίδιο ισχύει για όλες τις κατηγορίες ανάλογα που θα υπάρχει η κενή θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι από ναυτικό επαλ μέχρι Πέρση οι επιλαχόντες ήταν με απολυτήριο φέτος δηλαδή μονάχα με πανελλήνιες;

      Διαγραφή
  4. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς δεν την έχουν δημοσιευτεί αλλά πες πού ανήκεις ποια κατηγορία και τα μόρια πας και βρούμε καμιά άκρη εκτός και εάν υπάρχει σε κάποιο σαιτ του υπουργείου η λίστες και εγώ δεν μπορώ να μπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι κρίμα πάντως που δεν έχει κοπέλες και είναι τόσες λίγες. Μόνο Άντρες δεν είναι και πολύ υγιές και ωραίο αυτό. Θα ήταν καλύτερα να υπάρχει μια ισορροπία όπως στις άλλες σχολές των πανεπιστημίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνωρίζει κανείς εάν οι σχολές θα λειτουργήσουν κανονικά ή αν θα συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοίταξε η εξεταστική Σεπτεμβρίου γίνεται ακόμα και τώρα που γράφω το σχόλιο κανονικά με τα μέτρα που πήραν και τον Ιούλιο εάν αλλάξει κάτι θα βγει ανακοίνωση οπότε μην ανησυχείς ότι είναι να γίνει θα γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν διαδικτυακά, λογικά θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποτε θα ξερουμε με σιγουρια ρε παιδια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι από φέτος και για κάθε χρόνο επιλαχοντες μόνο με πανελλήνιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή