Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ 2020 - Στρατιωτικές Σχολές - Αστυνομικές Σχολές - Πυροσβεστικές Σχολές - Λιμενικές Σχολές & ΑΕΝ - Πίνακας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τις ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ 2020 για Στρατιωτικές Σχολές - Αστυνομικές Σχολές - Πυροσβεστικές Σχολές - Λιμενικές Σχολές & ΑΕΝ.

* Ο πίνακας αφορά την κατηγορία ΗΜΕΡ. ΕΠΑΛ 90%.

* Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.












Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Στρατιωτικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Αστυνομικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στη σελίδα Πυροσβεστικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος καθώς και στη σελίδα Λιμενικές Σχολές - Ενημέρωση.

Δείτε εδώ όλα τα για τις ΑΕΝ καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


361 σχόλια:

  1. Ξέρει κανείς πως θα πάρουν επιλαχόντες με το παλαιό σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να παραιτηθεί επιτυχοντας με το παλαιό για να πάρει τη θέση του ο επόμενος. Μάθε τη σειρά επιτυχίας σου σε λίγες μέρες από κάποια στρατιωτική σχολή.
      Συνήθως βγάζουν ανακοίνωση σχετικά με αυτό.

      Διαγραφή
    2. Να ξερετε οι 24 πρωτοι που θέλουν για αστυνομία μαζί με τους τριτεκνους και πολύτεκνους τους πιο υψηλούς πάνε Κομοτηνή

      Διαγραφή
  2. Έχω 13700 με το παλαιό σύστημα
    Έχω ελπίδες για επιλαχόντα στη ΣΜΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζετε αν οι επιλαζοντες με το παλιο συστημα μπαίνουν μόνο αν παραιτηθει κάποιος από το παλιό ή αν μπαίνουν όλοι μαζί (παλιό καινούριο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο εάν παραιτηθεί η δεν παρουσιαστεί από το παλαιό θα πάρουν επιλαχόντες από το παλαιό σύστημα πχ επεάν φύγουν από του από το 2019 θα πάρει από τους πίνακες του 2019 εάν δεν πάνε του 2018 θα πάρουν τους 2018 και αντίστοιχα του νέου από τους νέους

      Διαγραφή
  4. Τι αδικία είναι αυτή με τις θέσεις του παλιού συστηματος;Έμειναν έξω παιδιά που έγραψαν πολύ καλύτερα από αυτους με το νέο σύστημα .Ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να στε καλά.. εσείς σε ποια σχολή είστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο συγχαρητήρια καλή αρχή στο καινούργιο σας ξεκίνημα!!εγώ από ΕΠΑΛ ειδική κατηγορία ελπίζω ως επιλαχών 15890 μόρια αν και δύσκολο αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.... εγώ με το 10τις εκατό του 2019 δε μπήκα για 20 μόρια έχω 16305 και ο τελευταίος μπήκε με 16325 άστε μεγάλη στενοχώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 6.30 έχεις βάλει όλες τις σχολές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπαινω αστυφυλακων πρωτη επιλογη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περασα αστυφυλακων που ηταν η τρίτη επιλογη μετα απο σμυα και πυροσβεστικη.Τι λετε να κανω.ειμαι σε διλημα.Γραψτε οποιος ξερει τα θετικα του επαγγελματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα το θες πήγαινε . Αν και από ότι καταλαβα αυτά που δήλωσες τα δήλωσες μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση . Που σημαίνει ότι θα κάνεις κάτι μια ζωή που ενδεχομένως να μην σου αρέσει . Άρα θα είσαι δυστυχισμένος. Κάτσε σκέψου τι θες να ακολουθήσεις και κάντο. Κανένας δεν θα σου πει τι σου αρέσει .

      Διαγραφή
    2. Έχεις πολλές επιλογές από αστυνομια σε σχέση με πυροσβεστικη και σμυα. Οπότε ίσως σου βγει και σε καλό ακόμη και αν το έχεις Τρίτη επιλογή. Μεταθεσεις επισγς δε θα χεις περα απο μια στην Αθήνα. Γιατι σου είναι τόσο δίλημμα;

      Διαγραφή
    3. ΣΜΥΑ δαγκωτό παιδι μου.Επαγγελαμτικη αποκατασταση φουλ κ χωρις μεταθεσεις κ εξωτερικο καποια στιγμη.Θα με θυμηθεις.Εχεις μονο να κερδισεις....μια μητερα.

      Διαγραφή
  11. Με 13575 μόρια έχω ελπίδες για τη σχολή αστυφυλακων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απίθανο. Απλά να ξέρεις ότι από αστυνομια ειναι δύσκολο γενικά να παραιτηθεί κάποιος. Η εκπαίδευση είναι πολύ πιο χαλαρή από αυτή του στρατού. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία βέβαια.

      Διαγραφή
    2. Ότι να ναι λέτε. Πέρσι φύγαν και από αστυφυλάκων αλλά και από αξιωματικών.



      Ειναι παραπάνω οι θέσεις, φίλε μου πιστεύω πως έχεις ελπίδες

      Διαγραφή
    3. Ένα άτομο έφυγε από αστυφυλακων πέρυσι και ένα από αξιωματικων. Πολλοί είναι; Δεν ειπα ότι δεν έχει ελπίδες το παιδί, απλώς είναι πολύ πιο μικρές σε σχέση με κάποιον που ενδιαφέρεται για στρατό και είναι λογικό.

      Διαγραφή
    4. Μάθε πρωτα τη σειρά έχεις ως επιλαχών. Φευγουν ατομα!!

      Διαγραφή
  12. Η Αστυφυλάκων είναι καλή σχολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε φίλε μου ξέρεις πόσα παιδιά προσπαθούν να μπουν Αστυφυλάκων και δεν τα καταφέρουν.Εσυ που μπόρεσες μην το σκέφτεσαι έχει τις λιγότερες μεταθέσεις από λεφτά ένταξη δεν θα πλουτίσεις αλλά θα ζεις αξιοπρεπεστατα.Το μόνο που θα σου πω είναι καλή σταδιοδρομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ανίδεοι παίζει να είστε όλοι εδώ μεσα.? Ξέρετε πως είναι να ζεις στην Αθήνα και να είσαι και αστυνομικός ? Η επικινδυνότητα είναι στα ύψη. Δυστυχώς κοιτάτε μόνο τα λεφτά . (Σιγά τα λεφτά)

      Διαγραφή
    2. Παρουσιάζετε την Αθήνα θαρρείς και είναι το Μαϊάμι ή το Σικάγο.
      Επειδή εσύ παίζει να είσαι ανίδεος να σου πω ότι Αθήνα δεν είναι μόνο η Ομόνοια ή το Σύνταγμα. Ούτε αστυνομια ειναι μόνο τα ματ και η ΔΙ.ΑΣ . Όσο για τα λεφτα συμφωνώ ότι δεν είναι πολλά άλλα τουλάχιστον ζεις με αυτά και δεν πεινάς.

      Διαγραφή
    3. στα ύψη η επικινδυνότητα λέει.. λες και θα πας για πόλεμο στο Βιετνάμ ρε φίλε. Ντάξει είναι σώμα ασφαλείας. Τι ήθελες δηλαδή να ναι; Παιδική χαρά;

      Διαγραφή
    4. Ζειτε στην Αθήνα και ξέρετε ε ? Αφήστε τις ειρωνείες και μην προσπαθείτε να το παίξετε παντογνώστες. Η αστυνομία είναι αστυνομία . Πάντα είσαι σε εγρήγορση. Όπου και να είσαι ότι θέση και αν έχεις . Και ναι η επικινδυνότητα είναι στα ύψη. Είσαι στην Αθήνα του 2020 όχι στην Αθήνα του 1970 .Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει . Σε όποια περιοχή και να σαι . Συν ότι πολλοί θα πάνε στα ματ θέλουν δεν θέλουν .

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου αν μιλάμε για Ομόνοια ή Μενίδι δεν κινδυνεύεις απαραίτητα αν είσαι αστυνομικός. Ένας απλός πολίτης μπορεί να κινδυνεύσει. Τουλάχιστον ο αστυνομικός έχει εξοπλισμό.Ο απλός πολίτης το χεις σκεφτεί;

      Διαγραφή
    6. Μίλα με έναν αστυνομικό στην Αθήνα και έλα να μου πεις τι σου είπε μετά .

      Διαγραφή
    7. Έχω μιλήσει. Δεν είναι Βοστόνη. Σου ξαναεξηγω δεν είναι όλες οι περιοχές ίδιες. Δηλαδή για σένα είναι το ίδιο πράμα να είσαι στο Μαρούσι με τον Βύρωνα με το Μεταξουργειο;

      Διαγραφή
    8. Τι δεν καταλαβαινεις ? Τι σχέση έχει η περιοχή στην Αθήνα ? Αν είσαι αστυνομικός είσαι κινούμενος στόχος . Καταλαβαινεις για ποιους . Και είναι πολλοί στην Αθήνα .

      Διαγραφή
  14. Για εμένα καλό είναι να πας και που ξες μπορεί να είσαι από τους πρώτους επιλαχόντες που θα καλέσει η σμυα μην χάσεις την θέση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες δηλαδή να μην δώσω 2η χρόνια για να προσπαθήσω για σμυα που την είχα 1η επιλογή; ειμαι από επαλ αλλα δεν ξέρω τι θα γίνει και του χρόνου

      Διαγραφή
  15. Από ΕΠΑΛ δυστυχώς περνουν λίγα άτομα μάθε πρώτα τι θέσει επιλαχών είσαι σμυα και πράξε αναλόγως αλλά αστυφυλάκων πολύ καλά που ξέρω από γνωστούς πόσο έγραψες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα φίλε μου 17.100 και πέρασα Αστυφυλάκων..πως μαθαίνω πως είμαι επιλαχων;

      Διαγραφή
  16. Ε όχι για μένα δεν αξίζει να ξαναδώσεις για σμυα. Δε λέω καλή επιλογή αλλά έχει σκληρή εκπαίδευση και έπειτα μεταθέσεις. Αστυνομια ΙΣΩΣ ζοριστείς λιγάκι στην αρχή που θα πας κατά 99% Αθήνα αλλά μόλις φύγεις από κει θα σαι πένα. Για μένα όχι δεν αξίζει να ξαναδώσεις. Άσε που ξέρω άτομα που παράτησαν τη σμυα για να πάνε αστυφύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πρώτα χρόνια γνωρίζω θα είμαι Αθήνα αλλα μετά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορώ να φύγω από εκεί..Και έπειτα να έρθω στον τόπο μου διαμένω.. αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι να ξαναδωσω για αεροπορία

      Διαγραφή
  17. Δεν μπορείς να φύγεις αδελφός από ήπειρο με 12 χρόνια υπηρεσίας ακόμα δεν του επιτρέπει η υπηρεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για αυτό σκέφτομαι να ξαναδωσω...επειδή πας κατευθείαν Αθήνα και είναι δύσκολο μετά να έρθεις στον τόπο διαμονής σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν θα μπουν οι πρωτοετείς μετά από δύο μέρες πάρε τηλέφωνο στην αεροπορία και ρωτά τη θέση επιλαχών είσαι.Αν είσαι μέσα στην δεκάδα 90% να μπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν έχεις σκοπό να ξαναδώσεις δώσε με την καινούργια ύλη είδες τι έγινε με το παλια ύλη πως χαντακοσαν τους άριστους μαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ πέρασα από επαλ με 17.100 και αν ξαναδωσω και τελικά του χρόνου δεν πιάσω πάλι σμυα είναι κρίμα να χάσω την Αστυφυλάκων έτσι...(πήγαν πολλά παιδιά φέτος επαλ οπότε λογικά θα είναι ανεβασμένες οι βάσεις πάλι) για αυτό ειμαι σε δίλλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορίνα, μην δώσεις ξανά και μείνε στην αστυφυλακων. Όπως είδες φέτος οι βάσεις εκτοξεύτηκαν και αυτο είναι μόνο η αρχή. Του χρόνου θα ανέβουν ακόμα πιο ψηλά. Για μένα δεν αξίζει το ρίσκο.

      Διαγραφή
  22. Παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.θα σκεφτω τι θα κανω.Καλη σταδιοδρομια και καλες σπουδες σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδιά εγώ που πέρασα αεροπορία αλλα θέλω πυροσβεστική τι κανω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μια ερώτηση παιδιά... Όταν θα μπούμε για προπαιδευση σε στρατιωτικη, εκτός από εσώρουχα και σαμπουαν κλπ μπορουμε να εχουμε αλλα προσωπικα αντικείμενα? πχ κάποια κρέμα οι κοπέλες η μαντηλακια η Αθλητικά παπουτσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι στρατιωτικές βγάζουν ανακοίνωση με τα επιτρεπόμενα είδη που θα έχεις μαζί σου.
      Παρακολούθησε τις ανακοινώσεις της σχολής που πέρασες.

      Διαγραφή
  25. γυαλιά ηλίου επιτρέπουν; έχω κάνει λειζερ και τα φοράω όσο μπορώ γενικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όταν θα μπούμε στις σχολές θα πάρουμε μαζί μας εσώρουχα. Αλλά οι κάλτσες να είναι αυτές οι κοντές;; η ψηλες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδιά που μαθαινουμε σε ποια πόλη είμαστε αν έχουμε περάσει Αστυφυλάκων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παιδια χρειαζεται να κανουμε ηλεκτρονικη εγγραφη οπως στα πανεπιστημια ή απλα περιμενουμε τηλεφωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ενημερωθείς απο το τμήμα στο οποίο έκανες την αίτηση σου.

      Διαγραφή
  29. Υπάρχει περίπτωση ενώ έχεις περάσει στη σαεα να σε βγάλουν πιο κοντό μέσα στην σχολή; είμαι 1,71

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν παίζει κάτι τέτοιο αν σε έβγαλαν τοσο... απλά να το έχεις στο νου σου και να έχεις ίσιο το κορμί σου

      Διαγραφή
    2. Εμένα στο τμήμα με βγάλανε 1.70 και στην ΣΣΑΣ 1.71
      Λέτε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

      Διαγραφή
    3. Όχι κολλητέ μην ανησυχείς δεν σε ξαναμετρανε..υποτίθεται ότι πέρασες αστυνομία/πυροσβεστική επειδή είσαι ικανός και για το ύψος οπότε μην αγχω!

      Διαγραφή
  30. Λέτε να ανοίξει και αλλη σχολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδια ξερει κανεις τι δικαιολογητικα χρειαζονται για την καταταξη στις σχολες αστυφυλακων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα σας! Μήπως γνωρίζει κάποιος πού μπορούμε να μάθουμε τη σειρά κατάταξης των επιλαχόντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τι λέτε παιδιά με το 10τις εκατό του 2019 μπορεί να υπάρχουν ελπίδες για επιλαχόντες για 20 μόρια έχασα την αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καν , θα φανε ολες τις θέσεις τα παιδιά του παλιού.

      Διαγραφή
    2. Πότε μη λες ποτέ. Απλά έχεις λιγότερες πιθανότητες γιατί πρέπει να φύγει κάποιος που μπήκε με το 10% του 2019. Καλή τύχη. Μαθε πάντως τη σειρα επιλαχών είσαι.

      Διαγραφή
    3. Και να θυμάσαι του χρόνου είσαι μέσα πάλι με το 10%

      Διαγραφή
    4. Φίλε ΕΠΑΛ 10% ή ΓΕΛ 10%;

      Διαγραφή
  34. Καλή τύχη και σένα φίλε....μου είπαν την άλλη εβδομάδα θα βγει η λίστα με τους επιλαχόντες...μη λες ακόμη και για του χρόνου φοβάμαι, νομίζω με κυνηγάει μεγάλη ατυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδιά πως μαθαίνω τι θέση επιλαχών είμαι στην αεροπορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συγχαρητήρια παιδιά ! Ποτε θα ανακοινωθεί κατι για τους επιτυχόντες των αστυνομικων σχόλων; τι πρεπει να κάνουν αφου εχουν περάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε τηλέφωνο από το αστυνομικο τμήμα που κάναμε τη αίτηση.

      Διαγραφή
    2. Ωραία ! Ευχαριστώ !

      Διαγραφή
  37. Παιδιά γνωρίζετε αν η Αστυφυλάκων είναι καλή σχολή για κοπελα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις κάτι ερωτήσεις και συ . Ή θες να γίνεις αστυνομικός ή όχι . Τι σχέση έχει η σχολή ?

      Διαγραφή
    2. Όταν λες καλή γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη...εκπαίδευση εννοεις; αν εννοείς εκπαίδευση ναι είναι χαλαρή σε σχέση με αυτή του στρατού. Σα δουλειά τι να σου πω...έχει να κάνει με το αν σου αρέσει. Για μένα πάντως πιο εύκολα μπορείς να ανεχτείς κάποια πράματα σε σχέση με το στρατό.

      Διαγραφή
    3. Γνωρίζω ότι η εκπαίδευση δεν εχει καμία σχέση με το στρατό αλλα με προβληματίζει το μετά..Όπως και να χει είναι μια δουλειά που έχει καθημερινό κίνδυνο και σίγουρα το να είσαι στην Αθήνα τόσα χρόνια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα...επιπλέον είσαι στόχος για πολλούς εκεί έξω αφού θεωρείσαι "μπατσος" και δεν ξέρεις ανα πάσα στιγμή τι θα σου γινει + το ότι εργάζεσαι καθημερινά και έχεις και βάρδιες

      Διαγραφή
    4. Άμα φοβάσαι τον κίνδυνο καλύτερα μη δηλώσεις καθόλου ένστολα επαγγέλματα.Ο κίνδυνος υπάρχει παντού και πρέπει πάντα να είσαι σε ετοιμότητα, είτε είσαι πυροσβέστης είτε είσαι αστυνομικος είτε είσαι λιμενικός.

      Διαγραφή
    5. Όσο για το τελευταίο δεν καταλαβαίνω γιατί σε προβληματίζει; 8ωρο κάθε μέρα εργάζεσαι. Τι να πουν και οι γιατροί που έχουν και εφημερίες; Άμα δεν σ αρέσει ούτε και το ωράριο (που στον ιδιωτικό τομέα πρεπει να εργαστείς 12ωρα για να βγάλεις ένα 1000αρι) τι να πω...

      Διαγραφή
    6. Αρκετά κορίτσια τελειώνουν αστυφυλάκων και υπηρετούν στην Αθήνα.Αφού πέρασες από όλη αυτή τη διαδικασία ( μόρια, πκε αστυνομίας) γιατί να μην μπεις και εσύ στην αστυνομία; Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.Εντάξει έχει τις δυσκολίες αλλά αξίζει πιστεύω αν το θες.

      Διαγραφή
    7. Σίγουρα έχει τις δυσκολίες της όπως και όλες οι δουλειές εξάλλου...Απλά σε αυτή την περίπτωση ίσως είναι και λίγο παραπάνω για αυτό βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση..όπως και να χει δεν είναι αεροπορία!

      Διαγραφή
    8. Μη το βλέπεις έτσι. Ότι δηλαδή η αεροπορία είναι η ελίτ. Αστυνομια και πυροσβεστικη έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν θα έχεις μεταθέσεις από δω και από κει. Επίσης στην αστυνομια υπάρχουν πολλές υπηρεσίες. Μην έχεις στο νου σου μονο τη ΔΙ.ΑΣ ή τα ματ. Μια χαρά επιλογή είναι στην Ελλάδα του 2020, μη σου πω από τις καλύτερες. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα. Θα έχεις ένα σίγουρο μισθό με τον οποίον θα βιοπορίζεσαι, θα είσαι Αθήνα για κάποια χρόνια και κάποια στιγμή θα πας και στον τόπο σου, θα κολλάς ένσημα, άμα πάρεις και κάποιο πτυχίο ή δώσεις εξετάσεις θα ανεβαίνεις αξιώματα,το οποίο συνεπάγεται και αύξηση στο μισθό, και το κυριότερο δε θα ανησυχείς για ανεργια κλπ. Αεροπορία έχει σκληρή εκπαίδευση (όχι σαν της ξηράς ή του ναυτικού αλλά έχει), έπειτα θα χεις μεταθέσεις (λίγες βέβαια αλλά θα έχεις) και αξιώματα απ'όσο ξέρω πιο δύσκολα μπορείς να ανέβεις. Επομένως μη το βλέπεις μονόδρομα. Δες το και από άλλη σκοπιά.

      Διαγραφή
    9. Παιδιά η αστυνομία δεν είναι έτσι όπως τα προβάλλεται...ένας σίγουρος μισθός ναι μεν έχει υπηρεσίες ναι μεν έχει κάποια θετικά αλλά δεν παύει να είσαι στόχος εάν είσαι μάχιμος δλδ αστυφυλάκας.Ειναι πολύ που το βλέπουν εχθρικά το επάγγελμα πλέον και στην Ελλάδα του 2020 δεν είναι και από τις καλύτερες επιλογές διότι ο Έλλην αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα να πράξει αυτοβούλως ούτε όπλο δεν μπορεί να σηκώσει κανείς δεν τον στηρίζει και όλα περνουν από τα χέρια του.Με αποτελέσμα να τον μισούν ολοι.Απο έναν που έχει αδελφό αστυνομικό και θέλει απεγνωσμένα να φύγει και δεν τον αφήνουν λόγο ηλικιας

      Διαγραφή
    10. Μα δε διαφωνώ. Φυσικά και ισχύουν αυτά που λες. Αλλά μπορείς να ανέβεις και αξιώματα. Δε θα σαι για πάντα αστυφύλακας. Υπάρχει εξέλιξη στην αστυνομία. Αλλά όχι και ότι δεν είναι από τις καλύτερες επιλογές στην Ελλάδα του 2020. Εκεί διαφωνώ. Θεωρώ ότι όποιος έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα έστω και ένα χρόνο μπορεί να εκτιμήσει πολύ περισσότερο τα σώματα ασφαλείας.

      Διαγραφή
    11. Με ένα πτυχίο μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα και το σημαντικότερο είσαι ελεύθερος δεν έχεις κανένα πάνω από το κεφάλι σου και εγώ αστυνομία ήθελα και πίστεψε με πήρα πτυχίο και εργάζομαι σε εταιρεία και βγάζω όσα ένας αστυνομικός τα βγάζει σε δυο μηνες

      Διαγραφή
    12. Ε καλά πλούσιος προφανώς και δε θα γίνεις στην αστυνομια. Αυτό μας έλειπε. Δημόσιος υπάλληλος είσαι. Αλλά ο σταθερός μισθός και τα ένσημα θεωρώ ότι είναι πολύ βασικά προνόμια. Τέλος πάντων, εγώ δεν προσπαθώ να την προτρέψω να πάει στην αστυνομια με το ζόρι, απλώς να της εξηγήσω ποια θετικά θα χει για να μη σκέφτεται μόνο την άλλη όψη του νομίσματος. Δική της είναι η ζωή στο κάτω κάτω. Ο,τι θέλει κάνει. Αλλά ξαναλέω από τη στιγμή που φοβάσαι κινδύνους κλπ θα πρέπει να το ξανασκεφτείς όχι μόνο για αστυνομια αλλα γενικότερα για τα σώματα ασφαλείας. Πότε δεν ξέρεις τι θα σου τύχει και πρέπει να σαι πάντα σε ετοιμότητα. Όσο για το στρατό και κει θα χεις δυσκολίες μπορεί περισσότερες μπορεί και λιγότερες και θα πρέπει να τις ανεχτείς. Δεν είναι δημόσιο ο στρατός. Προετοιμάζεται για πόλεμο, δεν πας για περίπατο.

      Διαγραφή
    13. Στον στρατό σε αγαπά ο κόσμος όπως και πυροσβεστική και πίστεψε σε περίπτωση πολέμου δεν πουλάνε τα στελέχη εσύ και εγώ....

      Διαγραφή
    14. Το βασικό είναι να πας κάπου που σου αρέσει και όχι με το αν σε αγαπάει ο κόσμος. Αν είσαι σωστός στη δουλειά σου γιατί να σε ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος; προφανώς αυτοί που δεν αγαπάνε την αστυνομια μήπως οι ίδιοι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά;

      Διαγραφή
    15. Αδελφέ θα συμφωνήσω αλλά όλοι θα λένε γεια σου φίλε κολλητέ και από πίσω ο μπάτσος ο ρουφιάνος έτσι είναι η κοινωνία... δυστυχώς

      Διαγραφή
    16. Όπως και να χει το να είσαι αστυνομικός δεν είναι και το καλύτερο πράγμα (ποσο μάλλον εν έτη 2020...)Ή χώρα μας και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα όπως όλοι γνωρίζουμε βρίσκεσαι μέσα στην εγκληματικότητα στην βια στα ναρκωτικά κλπ κάτι που κάνει το επάγγελμα ενός αστυνομικού αρκετά δύσκολο! Σίγουρα επικινδυνότητα υπαρχει και στο στρατό αλλα η μελλοντική σου ζωή είναι εντελώς διαφορετική με αυτή ενός αστυνομικού...όπως και να χει είναι και τα 2 ένστολα με σίγουρες χρηματικές απολαβές και φυσικά εξασφαλίζεις με αυτόν τον τρόπο και εσύ το μέλλον σου... Απλά σκέψου ποσο "χαλαρη" ζωή μπορεί να έχει ένας στην αεροπορία με την καθημερινή δουλειά ενός αστυνομικού που θα στοιχηματιζει την ζωή του καθημερινά έτσι ώστε να επιβιώσει.

      Διαγραφή
    17. Δεν είναι Λος Άντζελες η Αθήνα. Ειναι απλώς πιο εγκληματική σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αναλογικά να το δεις όμως σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν είναι καν εγκληματική. Όπως και να χει ειναι σώμα ασφαλείας και κίνδυνοι υπάρχουν. Αυτή είναι η δουλειά τους. Να προστατεύουν τους πολίτες.

      Διαγραφή
  38. Τις υπεύθυνες δηλώσεις που λεει η προκήρυξη μας τις δινουν εκει ή πρέπει να τις κραταμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γνωριζετε σε ποια τραπεζα πρεπει να ανοιξουμε βιβλιάριο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δενερω 100% οτι χρησιμοποιει την Πειραιως, δεν ξερω για αλλες τραπεζες οποτε ανοιξε εκει αν βολευει.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σ όποια τράπεζα θες

      Διαγραφή
  40. Απαντήσεις
    1. Όταν μας καλέσουν στο τμήμα για να δηλώσουμε προτίμηση μόνο μια σχολή αστυφυλάκων μπορούμε να δηλώσουμε;

      Διαγραφή
    2. Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ρέθυμνο

      Διαγραφή
    3. Για Κομοτηνή τι εχετε ακούσει εσείς?

      Διαγραφή
  41. Ξέρει κανεισ ποτε θα μασ Παρουνε τηλεεφωνο απ'τα τμήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν γίνει οπως περσυ θα αργήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμασαι μήπως ποτε πηρανε περσυ;

      Διαγραφή
    2. Πέρυσι άρχισαν τα τηλέφωνα μέσα Νοέμβρη

      Διαγραφή
    3. Πέρσι είχαν μέσα τους ειδικούς φρουρούς γι'αυτό άργησαν να μπουν τα παιδιά. Φέτος κανονικά θα πάμε αρχές Οκτωβρίου λογικά

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 3.06 φέτος και ακριβώς στα ίδια χρονικά πλαίσια θα μπει νέα σειρά συνοριοφυλάκων. Ναι μεν είναι λιγότερος ο αριθμός αλλά υπάρχουν και τα μέτρα κατά του covid-19. Άσε που πάντα προηγούνται αυτοί των προκηρύξεων. Εμένα μου φαίνεται ότι θα πάμε για τελη Νοεμβρίου.

      Διαγραφή
  43. Guys εγώ πέρασα Αστυφυλάκων 3η επιλογή αλλά θα ξαναδωσω είμαι από επαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος ήταν η τελευταία χρόνια με νορμάλ βάσεις από ΕΠΑΛ.. του χρόνου θα ανέβουν ακόμα πιο ψηλά. Για μένα κάτσε και σκέψου σοβαρά πριν πάρεις μια τέτοια απόφαση.

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε πόσο πιο πολύ να ανέβουν οι βάσεις; Εγώ σκέφτομαι για το 10% για να περάσω αεροπορία του χρόνου αν είναι

      Διαγραφή
    3. Τι μόρια έβγαλες αν επιτρέπεται; Όλες οι κατευθύνσεις ΣΜΥΑ είναι 18.000+ φέτος.

      Διαγραφή
  44. Απαντήσεις
    1. Πώς περασες αστυφυλακων με 17.000 αφού η βάση ειναι 17.070;; Με ειδική κατηγορία ΣΜΥΑ μόνο η τεχνολογική υποστήριξη δίνει για 10% και φέτος είχε 16.915.. Φέτος ήταν αρκετοί με 17.000++++ πιστεύω του χρόνου θα ανέβουν όλα..

      Διαγραφή
    2. Ααα ο tzimi πέρασε αστυφυλακων. Σορρυ δεν είδα τα usernames

      Διαγραφή
  45. Στην αστυνομια κανουν πολλα καψωνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε οποια στρατιωτική σχολη και να πασ θα σου κανουν καψώνια αλλά θεωρώ ότι στα σώματα ασφαλειασ ισωσ να είναι λιγοτερα

      Διαγραφή
    2. Ξερεις μηπως πως ειναι οι συνθηκες;; για παραδειγμα τι ωρα ξυπνηνανε τι γυμναστικη τους κανουν κλπ;

      Διαγραφή
    3. Από forum που έχω διαβάσει ξυπναμε 6 το πρωι κάνουμε πρωινό τρέξιμο, αναφορά,σου δίνουν καποια ώρα να φασ πρωινο,να πλυθεισ και να ξυριστεισ και μετά έχει εκπαιδευση..... Θα δουμε και όταν μπουμε με το καλό..

      Διαγραφή
  46. Bill sorry pou rwtaw an 3es apantas alla ti perases esu?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πέρασα αστυφυλακων από ΕΠΑΛ 1η επιλογή 9ος σειρά επιτυχίας. Όχι, δεν έχει καψωνια στην αστυφυλακων. Αφού μέσα στη σχολή μόνο οι πρωτοετείς δόκιμοι είναι. Το τι θα έκανα στη θέση σου 12.48 θα εξαρτιόταν από τις επιδόσεις.. Φέτος στα ΕΠΑΛ οι βάσεις εκτινάχθηκαν.. και όλοι λένε αλλά και φαίνεται πώς του χρόνου θα ανέβουν πιο πολύ.. η πρόσβαση σε πολυτεχνεία και ιατρικές από ΕΠΑΛ φάνηκε εύκολη σε μαθητές του ΓΕΛ, επομένως ήρθαν στα ΕΠΑΛ. Για μένα αν έπιασες θέση σε κάποιο σώμα ασφαλείας ή ένοπλες δυνάμεις, μείνε. Το 10% είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς και μπορεί να έχει όχι καλά αποτελέσματα. Φαντάζεσαι να παρατήσεις αστυνομια πχ για ΣΜΥΑ και να μην πιάσεις την βάση; Εκτός τώρα αν το έχεις απωθημένο το να μπεις στο στρατό και θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να μπεις.

      Διαγραφή
  47. Είναι κανείς ειδική κατηγορία που πέρασε Αστυφυλάκων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μάγκες Νοέμβρη θα μπούμε... Και μαλιστα τέλη. Εκκρεμούν οι συνοριοφυλακες. Αν οι διαδικασίες είναι παρόμοιες με περυσι (βλ. Ειδικοι Φρουροι ) θα μπούμε γύρω στις 25 Νοέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παιδιά πέρασε κάνεις Αστυφυλάκων από την Γενική σειρά ενώ είναι ειδικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ξερει κανεις τι χαρτια θα μας ζητήσουν στο τμημα οταν μας καλεσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 22
      4. Οι υποψήφιοι/ες που περιλαμβάνονται στους Πίνακες επιτυχόντων του
      Τ.ΠΑΙ.Θ., για τις ΢χολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών, κατατάσσονται
      στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Αστυφύλακες ή Δόκιμοι Τπαστυνόμοι,
      αντίστοιχα, με ονομαστική διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής
      Τποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., εφόσον από τον έλεγχο
      των προσκομιζομένων και αναζητούμενων αυτεπαγγέλτως δικαιολογητικών
      και τη δακτυλοσκοπική εξέταση, στην οποία θα υποβληθούν από τις
      Διευθύνσεις Αστυνομίας δεν προκύπτει κώλυμα κατάταξης.
      5. Δικαιολογητικά των επιτυχόντων κατά την κατάταξη:
      Α. Δικαιολογητικά που υποβάλλονται από τους επιτυχόντες.
      1. Τπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε
      ποινική δίκη για τα αναφερόμενα στο Κεφ. ΙΙ παραγ. 7 της παρούσας
      προκήρυξης, εγκλήματα, κατ’ εφαρμογή του Ν. 3230/2004 (Υ.Ε.Κ. Α΄-44) σε
      συνδυασμό με την κοινή απόφαση 11726/2005 (Υ.Ε.Κ. Β΄-838) των Τπουργών
      Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Αποκέντρωσης και Δικαιοσύνης, σύμφωνα
      με τα υποδείγματα Β και Γ.
      2. Τπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν είναι γραμμένοι/ες σε
      άλλο Ίδρυμα Σριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή βεβαίωση διαγραφής, εφόσον
      έχουν εγγραφεί σε άλλο Ίδρυμα Σριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η υπεύθυνη
      δήλωση ή η βεβαίωση διαγραφής, προσκομίζεται μέχρι την ημερομηνία
      κατάταξης. Εφόσον ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί την αυτεπάγγελτη
      αναζήτηση της βεβαίωσης διαγραφής, σύμφωνα με το Ν.3242/2004 (Υ.Ε.Κ.
      Α΄-102) και την υπ’ αριθ. ΔΙΑΔΠ/Υ.Α.2.1/24247/3.9.2013 (ΥΕΚ
      Β΄2255/11.9.2013) Κ.Τ.Α., θα ζητήσει τούτο με αίτημά του/ης προς την
      Τπηρεσία κατάταξης (οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας), όταν κληθεί για την
      προετοιμασία αυτής, αναγράφοντας και την οικεία ΢χολή.
      3. Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού κ.λπ.»,
      υποβάλουν επιπλέον τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε
      κατηγορία, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Υ.151/20049/Β6 από 20-02-2007
      (Υ.Ε.Κ. Β΄-272) απόφαση της Τπουργού Ε.Π.Θ., όπως τροποποιήθηκε,
      συμπληρώθηκε και ισχύει, τα οποία ελέγχονται για την πληρότητα και
      εγκυρότητά τους από την οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας.
      Β. Δικαιολογητικά που αφορούν τους επιτυχόντες και αναζητούνται
      αυτεπαγγέλτως από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας.
      1. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου για δικαστική χρήση (άρθ. 5 του Ν.
      3242/2004, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθ. 16 παρ. 5 του Ν. 3448/2006,
      όπως ισχύει και την υπ’ αριθ. 2458/2005 Κ.Τ.Α. «ΥΕΚ Β΄-267» Τπουργών
      Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Δικαιοσύνης και τις
      υπ’ αριθ. 92605/2005 «Υ.Ε.Κ. Β΄-1334» και ΔΙΑΔΠ/Α/22863/2006 Κ.Τ.Α.
      «Υ.Ε.Κ. Β΄-1551»).
      2. Πιστοποιητικό ΢τρατολογικής Κατάστασης, για όλους τους άνδρες
      και για όσες γυναίκες δηλώσουν ότι έχουν προηγούμενη στρατιωτική θητεία,
      κατ’ εφαρμογή των άρθρων 5 του Ν. 3242/2004, όπως ισχύει και 16 παρ. 5
      του Ν. 3448/2006 (Υ.Ε.Κ. Α΄-57), όπως ισχύει, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ.
      ΔΙΑΔΠ/Υ.Α.2.1/20562/19-07-2013 (Υ.Ε.Κ. Β΄- 1881) κοινή απόφαση του
      Τπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
      και της Αναπληρώτριας Τπουργού Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να γίνει
      ενημέρωση των οικείων ΢τρατολογικών Γραφείων για την κατάταξή τους.

      Διαγραφή
    2. Τι είναι η δακτυλοσκοπική εξέταση που αναφέρει?

      Διαγραφή
  51. Απαντήσεις
    1. 2 χρόνια και τον 3ο χρόνο δουλεύεις κανονικά

      Διαγραφή
    2. . Οι επιτυχόντες/ούσες υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στις ΢χολές Αξιωματικών
      και Αστυφυλάκων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Τ.ΠΑΙ.Θ., θα
      αναμένουν εντός του ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021 ατομική ειδοποίηση
      μέσω του Αστυνομικού Σμήματος που υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής τους
      στο διαγωνισμό, για τη διαδικασία εισαγωγής τους στις ΢χολές.
      Οι επιτυχόντες/ούσες υποψήφιοι/ες για τη ΢χολή Αστυφυλάκων θα
      ενημερωθούν επιπρόσθετα και για τον τρόπο κατανομής τους στα Σμήματα
      της ΢χολής.
      8. Η κατάταξη γίνεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου υπάγονται οι
      Τπηρεσίες, στις οποίες οι υποψήφιοι/ες είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής,
      σε ημερομηνία που ορίζεται με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου
      Διοικητικής Τποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.
      9. Επισημαίνεται ότι στους υποψηφίους/ες παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης
      σε στοιχεία που αφορούν τους/ις λοιπούς/ές συνυποψήφιους/ες,
      προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα προσβολής των σχετικών αποφάσεων
      ή Πινάκων, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία.
      10. Σα κενά που δημιουργούνται από τη, για οποιονδήποτε λόγο, μη κατάταξη ή
      την παραίτηση από την εκπαίδευση υποψηφίων, εντός μηνός από την
      κατάταξη, καλύπτονται με απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής
      Τποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., από τον πίνακα
      επιλαχόντων υποψηφίων από το αντίστοιχο σύστημα και κατηγορία του μη
      καταταχθέν

      Διαγραφή
    3. ΓΕΝΙΚΕ΢ ΔΙΑΣΑΞΕΙ΢
      1. Οι αποβαλλόμενοι/ες από τις Αστυνομικές ΢χολές Δόκιμοι δεν επιτρέπεται
      να εισαχθούν πάλι σε αυτές. Ο/Η Δόκιμος που αποβλήθηκε από τη ΢χολή
      επανέρχεται στον ιδιωτικό βίο, χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής εκ νέου
      σε εισιτήριες εξετάσεις για την ίδια Αστυνομική ΢χολή.
      2. Η φοίτηση στη ΢χολή Αστυφυλάκων διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα. Η

      Διαγραφή
  52. κατανομή των επιτυχόντων/ουσών στα Σμήματα της ΢χολής Αστυφυλάκων
    (Σ.Δ.Α.), γίνεται με βάση τη σειρά προτίμησης για κάθε ένα από αυτά, που
    δηλώνεται μετά την επιλογή τους, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και
    Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,
    σε συνδυασμό με τη συνολική βαθμολογία τους. Κατ’ εξαίρεση, και σε
    ποσοστό μέχρι 80% των θέσεων κάθε Σμήματος, κατανέμονται στο Σμήμα της
    προτίμησής τους οι Δόκιμοι Αστυφύλακες που κατά σειρά προτεραιότητας
    είναι τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία τουλάχιστον ζώντα τέκνα ή
    τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 1897/1990
    (ΥΕΚ Α΄-120) ή τέκνα θυμάτων από βίαιο συμβάν του άρθρου 1 του Ν.
    1977/1991 (ΥΕΚ Α΄-185) ή έχουν αδελφό Δόκιμο Αστυφύλακα.
    Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι Δόκιμοι Αστυφύλακες αμείβονται,
    σιτίζονται και διανυκτερεύουν στα οικήματα της ΢χολής, κατά τα οριζόμενα
    στους κανονισμούς και τις διαταγές της Τπηρεσίας.
    3. Η φοίτηση στη ΢χολή Αξιωματικών διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα.
    Οι Δόκιμοι Τπαστυνόμοι, που προέρχονται από ιδιώτες, κατά τη διάρκεια
    της φοίτησής τους, αμείβονται, σιτίζονται και διανυκτερεύουν στα οικήματα
    της ΢χολής, κατά τα οριζόμενα στους κανονισμούς και τις διαταγές της
    Τπηρεσίας. Για εκπαιδευτικούς λόγους δύναται να επιτραπεί με απόφαση του
    Τπουργού Προστασίας του Πολίτη, η εκτός ΢χολής διαμονή και σίτιση των
    4ετών, των 3ετών και των 2ετών Δοκίμων Τπαστυνόμων.
    4. Οι σπουδαστές που έχουν εισαχθεί στις ΢χολές της Αστυνομικής Ακαδημίας
    με το σύστημα των Γενικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και διαγράφονται
    από αυτές για λόγους υγείας ή υγειονομικής ακαταλληλότητας μέχρι και
    την 15η Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους, με απόφαση του Τ.ΠΑΙ.Θ,
    εγγράφονται για το ίδιο ακαδημαϊκό έτος στο πρώτο έτος σπουδών της
    ΢χολής ή Σμήματος επόμενης προτίμησής τους στο μηχανογραφικό δελτίο
    του έτους εισαγωγής τους στη ΢χολή από την οποία διαγράφονται, εφόσον
    είχαν συγκεντρώσει βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη με αυτή του/ης
    τελευταίου/ας υποψήφιου/ας που έχει εισαχθεί στη συγκεκριμένη ΢χολή ή
    Σμήμα το ίδιο ακαδημαϊκό έτος.
    Οι σπουδαστές των ΢χολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, που διαγράφονται
    για λόγους υγείας ή υγειονομικής ακαταλληλότητας μετά την 15η
    Νοεμβρίου, εγγράφονται σε ΢χολή ή Σμήμα επόμενης προτίμησής τους, υπό
    τις ίδιες προϋποθέσεις, το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από εκείνο της
    διαγραφής τους.
    Κατά την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής και εφόσον από
    τη γνωμάτευση της οικείας, κατά περίπτωση, Ανωτάτης Τγειονομικής
    Επιτροπής προκύπτει ότι ο σπουδαστής που διαγράφεται δεν είναι ικανός
    κατηγορίας Ι-1, η εισαγωγή του σε ΢χολή ή Σμήμα επόμενης προτίμησής του
    επιτρέπεται για όλες τις λοιπές ΢χολές ή Σμήματα πλην των ΢τρατιωτικών
    ΢χολών και των ΢χολών της Αστυνομικής Ακαδημίας.
    5. Οι Δόκιμοι Τπαστυνόμοι και Δόκιμοι Αστυφύλακες, όταν αποβάλλουν την
    ιδιότητά τους αυτή για οποιονδήποτε λόγο, εκτός για λόγους υγείας,
    υποχρεούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 3731/2008,
    να καταβάλλουν στο Δημόσιο αποζημίωση, που είναι ίση με το γινόμενο
    του 65% του συνόλου των καθαρών μηνιαίων αποδοχών Τπαστυνόμου Β΄ ή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τις υπεύθυνες δηλώσεις που λεει η προκήρυξη μας τις δινουν εκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Παιδιά όταν θα μας καλέσουν από την διεύθυνση που έχουμε κάνει την αίτηση για να υποβάλλουμε την σχολή προτίμησης και τα σχετικά.......θα πρέπει να πάμε τίποτα δικαιολογητικά εκείνη την στιγμή(εννοώ στο τμήμα)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Έχε κατά νου πως θα χρειαστεί μια βεβαίωση για την ομάδα αίματος.Αν θες ετοίμασε την από τώρα

      Διαγραφή
  55. Παιδιά όλοι στον στρατό μπαίνουν ή θα μπουν μέχρι την Δευτέρα και εμείς ακόμη..ξέρεις κάνεις ποτέ θα ανακοινωθεί κάτι για εμας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τους αξιωματικούς αστυνομίας πότε μας καλούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Παιδιά γνωρίζετε που θα μάθουμε για τους επιλαχόντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Στο τμήμα που έκανες τα χαρτιά. Θα κάνεις μια αίτηση και θα ζητάς να ενημερωθείς για τη σειρά επιλαχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Στα χαρτια για τους αστυφυλακες ζητανε να παρουμε μαζι και τα πτυχια των αγγλικων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γνωριζει καποιος τι περιλαμβανει το προγραμμμα γυμναστικης στην αστυφυλακων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παιδια ειδοποιηθηκε κανεις για καταταξη στις σχολες αστυφυλακων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Στη σχολη οταν παμε μπορούμε να κραταμε ρουχα πολιτικά και κινητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εγραψα 16190 απο επαλ πως το βλεπετε για σμυ ειναι το ονειρο μου?τι να κανω αν δεν τα καταφερω φετος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Στη βασικη μήπως ξερετε περίπου τι κάνουν καθημερινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τους αξιωματικούς αστυνομίας μας πήραν σήμερα τηλέφωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μας είπαν Δευτέρα να πάμε στο αστυνομικό τμήμα να ενημερωθούμε, οι αστυφύλακες θα αργήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Με πήραν μόλις απο Αστυφυλάκων ν πάω στο τμήμα Δευτέρα.νομός Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. μολις με πηραν αστυφυλακας απο χανια να παω τριτη στο τμημα με κωδικούς εφοριας και ταυτοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι σίγουρος; Δεν εχουν πάρει κανέναν από όσους ξέρω ακόμη..

      Διαγραφή
  69. Εγω ξερω οτι στη σχολη θα μπουμε κατα τον δεκεμβριο γιατι αυτη τι στιγμη εκπαιδευονται οι συνοριοφυλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πρώτοι συνοριοφύλακες βγήκαν 27/08. Οι συνοριοφύλακες των τελευταίων προκηρύξεων ακόμα δεν έχουν μπει. Προχθές βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες και δόθηκε διορία 10 ημερών για ενστάσεις. Μετά τις ενστάσεις θα βγουν τελικοί πίνακες και τέλος οι ΠΚΕ. Άρα καλά Χριστούγεννα για εμάς τους αστυφύλακες.

      Διαγραφή
  70. Απαντήσεις
    1. Πηραμε τηλ στο υπουργείο και ειπαν οτι μεσα Σεπτεμβρίου θα μας ειδοποιησουν τα τμήματα που καναμε την αιτηση....τωρα ποτε θα παμε στην σχολη δεν γνωριζω

      Διαγραφή
    2. Παιδιά μακάρι να μας πάρουν μέχρι τον Οκτώβριο.. έχω μεγάλη ανυπομονησία να μπω μέσα στην σχολή να δω πως ειναι

      Διαγραφή
    3. Όλοι έχουμε παίδες υπομονή θα τα πούμε Κομοτηνή σε ενάμιση μήνα

      Διαγραφή
    4. Φίλε Κομοτηνή που ξέρεις ότι θα εισαι;

      Διαγραφή
    5. Πάει ανάλογα με την βαθμολογία σου αδερφέ και έχω περάσει από τους πρώτους όποτε θα την διαλέξω ... όταν μας πάρουν στο τμήμα θα διαλέξουμε και σειρά προτίμησης στις σχολές

      Διαγραφή
    6. Μπράβο σου φίλε! Πόσο εγραψες;

      Διαγραφή
  71. Λετε να είμαστε μεσα μαζι με τους συνοριοφυλακες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά τώρα με τον covid-19 δεν υπάρχει περίπτωση

      Διαγραφή
    2. Ίσως... αλλιώς μας κόβω να μπαίνουμε τελη Νοεμβρη..

      Διαγραφή
    3. Πολύ δύσκολο εκτός αν ανοίξουν κι άλλες σχολές... μάλλον Νοέμβρη όπως περισυ θα μπούμε

      Διαγραφή
    4. Να σας ρωτήσω μηπως ξέρετε απο αλλα παιδια Που εχουν περασει τι πρέπει να αγοράσουμε για να μην τα αφήσουμε τελευταία στιγμή;;

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα έναν υπνοσακο, κάλτσες, εσώρουχα, πολλά μπλουζάκια, φανελάκια, φόρμα και ισοθερμικα

      Διαγραφή
    6. Μπλε σκούρο ή μαυρο

      Διαγραφή
    7. 13 σεπτ 9.11 γιατί θέλουμε υπνοσακο;

      Διαγραφή
  72. Ουτε στην πυροσβεστική δεν μπηκαν ακομα στην σχολη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Το θεωρώ άδικο που μέχρι πέρσι έπρεπε να είχες γράψει τουλάχιστον 16.000 μορια και τώρα πέρασαν άτομα που έγραψαν 13.600.

    ΑπάντησηΔιαγραφή