Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Αλλαγές στο νόμο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα

VOUCHER-ERGASIA | υπουργείο παιδείας Archives - VOUCHER-ERGASIA

Νέα διάταξη με την οποία τροποποιείται μέρος του νόμου για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο στη Βουλή, συμπεριλήφθηκε στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 157/2020.

Με τη νέα διάταξη ο όρος ''Είναι δυνατή η, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης…'' αντικαθίσταται με τον όρο: ''Παρέχεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και υπό τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και την έκταση που αποφασίζονται κατά περίπτωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση…''.

Επίσης, με την νέα τροποποιητική απόφαση προβλέπεται παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για την περίπτωση "εκ περιτροπής λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής", κάτι που δεν υπήρχε στο νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Ειδικότερα, η νέα διάταξη που αντικαθιστά το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 63 του ν. 4686/2020 (Α’ 96), έχει ως εξής:

«Παρέχεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και υπό τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και την έκταση που αποφασίζονται κατά περίπτωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν διά ζώσης την εκ- παιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης ή εκ περιτροπής λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός.».

Τι ίσχυε πριν

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 63 του ν. 4686/2020 (Α’ 96) που αντικαθίσταται έχει ως εξής:

1. Είναι δυνατή η, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλον λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου