Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Έλληνες του εξωτερικού - Στρατιωτικές Σχολές - Δεκτοί υποψήφιοι για ΠΚΕ έτους 2020 - Πρόγραμμα ΠΚΕ

Πανελλαδικές: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές | esos.gr
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.




Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα για τους Έλληνες του εξωτερικού.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


12 σχόλια:

  1. τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα σε αυτήν την χώρα! διαβαστε την προκυρηξη των ηδη υπηρετουντων αστυνομικων ππυ προσπαθουν να γίνουν αξιωματικοι μεσω πανελληνίων εξετάσεων. Ακόμα και εκεί όπου α) το ετήσιο εισόδημα του μεσου Έλληνα αστυνομικού ανέρχεται στα 14000 ευρώ και β) δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του λόγω του εισοδήματος. Επειδή και μόνο προέρχεται από πολύτεκνη ή τριτεκνοι οικογένεια υπόκειται στην ειδική κατηγορία και εισέρχεται στην αξιωματικών της Αστυνομίας! Με αλλά λόγια : ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ δίνουν πανελλήνιες για να γίνουν αξιωματικοί και επειδή έχουν τρία αδέρφια και πάνω ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και προάγονται με πιο εύκολο τρόπο από τους άλλους συναδέλφους τους.
    Το θεωρείται αυτό συνταγματικό? εφόρου ζωής το προνόμιο της πολυτεκνιας ανεξάρτητα αν αργότερα εσύ κάνεις οικογένεια με ένα παιδί, επειδή απλά και μόνο προερχεσαι από πολύτεκνοι οικογένεια είσαι πολύτεκνος αλλά το παιδί σου όχι? ΕΛΛΑΔΙΣΤΆΝ το μεγαλείο σου στον 21 αιώνα!!
    Διαβάστε τις προκηρύξεις των ηδη υπηρετούντων υπαξιωματικων αστυνομικών για την εισαγωγη τους στην Σ.Α.Ε.Α. να δείτε την αξιοκρατία της χώρας μας.. με εισόδημα παρακαλώ άνω των δεκα τεσσαρων χιλιάδων (14000.00) ευρώ ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη δεν έχω σχέση ούτε γνωρίζω στο ελάχιστο το θέμα. Από όσα διάβασα στο σχόλιό σας εννοείται ότι, υπηρετώντας ως αστυφύλακας με δικό του εισόδημα έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει ήδη μια φορά το δικαίωμα της πολυτεκνίας για την εισαγωγή του στη σχολή Αστυφυλάκων, το ξαναχρησιμοποιει 2η φορά συναγωνιζομενος τους συναδέλφους του/της για την εισαγωγή στην σχ Αξιωματικών της Αστυνομίας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο μία φορά γίνεται χρήση του δικαιώματος πολυτεκνίας

      Διαγραφή
  3. Τότε δεν καταλαβαίνω το σχόλιο. Αν γίνεται μία φορά χρήση του δικαιώματος κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι σίγουρο πως η χρήση δικαιώματος πολυτεκνίας ισχύει για ΜΙΑ μόνο φορά....το γνωρίζω από ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΠΕΙΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μακάρι η πλειονότητα των Ελλήνων να ανήκε στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων!Δε θα διατρεχαμε τον κίνδυνο της υπογεννητικότητας με όλα τα δεινά που αυτός συνεπάγεται...σας μιλάω ειλικρινά! είναι πολύ όμορφα όταν μεγαλώνεις από 4 παιδιά και επάνω.... ξεχωριστή εμπειρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να γίνει πιο κατανοητή η κατάσταση σε όλους τους αναγνώστες! Η προκυρηξη για Εισαγωγή Αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει καμμία σχέση με την προκυρηξη για την Εισαγωγή Ιδιωτών στην σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς που είναι ανεξάρτητοι και δεν θα έπρεπε να ανήκουν σε ειδικες κατηγορίες πολύτεκνων και τριτεκνων εκτός και είναι γονείς τριών ζώντων τέκνων ή και παραπάνω. Δεν είναι λογικό να υπάρχει η ανωτέρω ειδική κατηγορία για εν ενεργεία αστυνομικούς που προέρχονται από πολύτεκνες ή τριτεκνες οικογένειες.
    Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για τους ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς δεν θεωρείται στρατιωτική σχολη αλλά ένα σχολείο βαθμολογικής εξέλιξης καθώς είναι ήδη αστυνομικοί που δίνουν μόνο για να εξελιχθούν ιεραρχικά! Αν είναι να υπάρξει η πολυτεκνεια και η τριτεκνια σε αυτήν την προκυρηξη το σωστό είναι να υπάρξει και στις προαγωγικές εξετάσεις για τον βαθμό του αρχιφύλακα αλλά και στις προαγωγικές εξετάσεις των ΤΕΜΑ (σύστημα εξετάσεων εντός του σώματος που παρέχει σε βαθμοφόρους υπαξιωματικους να γινουν Αξιωματικοι).
    ΜΠΡΑΒΟ στην αξιοκρατία της ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για τους ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς και τα προνόμια που παρέχει ανάμεσα στα παιδιά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η χρήση της πολυτεκνειας και της τριτεκνιας μπορεί να γίνει μόνο μια φορά αλλά όχι για βαθμολογική προαγωγή αλλά για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για τους ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς θεωρείται σχολειο βαθμολογικής προαγωγής γιατί απο υπαξιωματικοι εξέρχονται αξιωματικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ? ΑΜΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΊ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ. ΑΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΣΟ ΕΥΝΟΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά μπήκα στον κόπο να διαβάσω την προκήρυξη αν και δε με αφορά μόνο και μόνο επειδή σε όποιο άρθρο διαβάσω, από κάτω έχει αναρτηθεί το ίδιο σχόλιο.
    Και ρωτώ. Τόσες ειδικές κατηγορίες έχει, οι πολύτεκνοι σας έκατσαν στο στομάχι?
    Επιτέλους ντροπή. Περισσότερα προνόμια έπρεπε να έχουν οι Έλληνες αυτοί που προσπάθησαν και κουράστηκαν και αγωνίστηκαν να δώσουν πολίτες στην Ελλάδα μας. Να τους βοηθήσει όσο μπορεί το κράτος και να δώσει βοήθεια και προνόμια να κάνουν οι νέοι πολλά παιδιά.
    Έλεος πια με την κατσίκα του γείτονα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς. Εγώ έχω δύο παιδιά. Τα προνόμια όμως στους πολύτεκνους πρέπει να υπάρχουν. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι και αρκετά. Τα νέα παιδιά δεν τολμούν να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Δεν υπάρχει προοπτική. Το κράτος λοιπόν πρέπει να βάλει πλάτη.... οικονομική κλπ.

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ απόλυτα με όλους σας.
      επειδή και μόνο θεωρούνται πολυτεκνοι είναι σωστό να τους παρέχεται μια ευνοϊκότερη μεταχείριση σε μισθολογικές προαγωγές και όχι μονο. θα ηταν σωστο επισης η εισαγωγη τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γινόταν χωρίς εξετάσεις. έχετε μπερδευτεί πάρα πολύ! δεν μιλάμε για προνόμια στην καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά με βάση την προκήρυξη την Ελληνικής Αστυνομίας για τους εν ενεργεία αστυνομικούς δυνονται μισθολογικές προαγωγές σε σχολη μετεκπαίδευσης του προσωπικού της. Δεν συζητάμε για έναν 18χρονο μαθητή-προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του που τώρα εξαρτάται το μέλλον αλλά για ήδη υπηρετούντες πολίτες στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και σε μια άνιση μεταχείριση ανάμεσα τους.. Ξαναδιάβασε την προκήρυξη και σε παρακαλώ τον τίτλο να δείτε ότι μιλάει για ανθρώπους με 14000 ετήσιο εισόδημά.

      Διαγραφή