Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Οι 9 συμβουλές της ΠΟΜΙΔΑ σε φοιτητές και γονείς για αναζήτηση κατοικίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 9 συμβουλές της ΠΟΜΙΔΑ σε φοιτητές και γονείς για αναζήτηση κατοικίαςΕν όψει της νέας περιόδου φοιτητικών μισθώσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) δίνει 9 συμβουλές στους φοιτητές και στους γονείς τους για την εξεύρεση κατοικίας

Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ «δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας όχι μόνο δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες που να καλύπτουν τουλάχιστον όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά τα περισσότερα AEI και TEI εξακολουθούν να αρνούνται και να αδιαφορούν πλήρως, με ελάχιστες γνωστές σ΄εμάς εξαιρέσεις, για το αυτονόητο:

Να οργανώσουν γραφεία στέγασης των φοιτητών τους σε ιδιωτικές κατοικίες, ή έστω ειδικές πανεπιστημιακές ιστοσελίδες, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς και φοιτητές να μη χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν αναζητώντας στέγη πόρτα-πόρτα σε μια άγνωστη συνήθως πόλη, αλλά να καθοδηγηθούν άμεσα στο που θα βρουν αυτό που ζητούν».

Οι 9 βασικές συμβουλές που δίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε φοιτητές και γονείς:

- Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους! Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων!

- Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων...)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

- Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε, κλείστε όμως αμέσως το πρώτο που σας κάνει!!!!

- Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!

- Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές/τριες, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία πάντοτε ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.

- Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Αν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.

- Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

- Μακρυά από τα δήθεν "γραφεία πληροφοριών", τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό, θα σας βρούν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι "πληροφορίες" τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμιά αξία.

- Απευθυνθείτε μόνον σε επίσημα μεσιτικά γραφεία, στα οποία δεν προκαταβάλετε κανένα ποσό ως αμοιβή, παρά μόνον όταν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Ηλεκτρονική εφαρμογή εύρεσης στέγης από το ΑΠΘ - Η υπηρεσία είναι δωρεάν

    http://panelladikes24.blogspot.com/2019/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή