Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που να προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στη διαγραφή τους

























Απόσπασμα δήλωσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την έναρξη της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

"Θα ήθελα να σταθώ και λίγο στα θέματα της ασφάλειας και ειδικά της εικόνας που υπάρχει στα πανεπιστήμιά μας. Όπως είδατε, υπήρξαν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. 

Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι οι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, στους καθηγητές, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός ή εκτός πανεπιστημίου που επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων - και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. 

Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία, θα το ξαναπώ αυτό, των πρυτανικών αρχών, οι οποίες και αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες τους. 

Θα το πω όπως το αισθάνομαι, δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στη προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το πανεπιστήμιο. 

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα."



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου