Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Σχολεία: Αλλαγές με τις απουσίες των μαθητών - Αυστηροποίηση ποινών - Πρόβλεψη ποινών και στους γονείς


































Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ανατροπές στη διαχείριση των απουσιών των μαθητών-τριών Γυμνασίου και Λυκείου και αυστηροποίηση των ποινών σχεδιάζει το ΥΠΑΙΘΑ για τη νέα σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων και οι βασικές αλλαγές αναμένεται να είναι οι εξής:

- επανέρχεται ο θεσμός των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών και εξετάζεται αν ο συνολικός αριθμός απουσιών θα είναι 114 ή μικρότερος για να χαρακτηριστεί η φοίτηση επαρκής ή ανεπαρκής με βάση τις απουσίες,

- αυστηροποιούνται οι ποινές στους μαθητές-τριες που έχουν παραβατική συμπεριφορά (ημέρες αποβολής από το σχολείο, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος χωρίς δυνατότητα επιστροφής κτλ),

- εξετάζεται η ποινική ευθύνη των γονέων σε περίπτωση καταλήψεων όπως και η οικονομική ευθύνη των γονέων σε περιπτώσεις υλικών ζημιών εντός σχολείου από μαθητές-τριες που έχουν την κηδεμονία τους.

Πάντως, αναμένονται σύντομα οι σχετικές ανακοινώσεις με όλο το σχέδιο για τις αλλαγές στη σχολική ζωή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου