Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) - Ποια τα απαιτούμενα βήματα για την καταχώρηση της αίτησης των υποψηφίων έτους 2024
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Η υποβολή των αιτήσεων για τους υποψήφιους των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έτους 2024 πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://eisaen.hcg.gr/ και η προθεσμία λήγει στις 25-04-2024, ημέρα Πέμπτη.

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

Ποια τα απαιτούμενα βήματα για την καταχώρηση της αίτησης

1. Σύνδεση στην εφαρμογή

Ο υποψήφιος πριν μπορέσει να καταχωρήσει την αίτηση του θα πρέπει να συνδεθεί στην εφαρμογή ttps://eisaen.hcg.gr/ χρησιμοποιώντας το e-mail του. Πριν γίνει αυτό, θα πρέπει να εγγραφεί στο σύστημα χρηστών του Υπουργείου επισκεπτόμενος την Υπηρεσία Χρηστών.

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει το λογαριασμό του χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο που θα του αποσταλεί αυτόματα στο e-mail του.

Αφού ολοκληρώσει επιτυχώς την εγγραφή του θα πρέπει να επισκεφθεί ξανά την εφαρμογή καταχώρησης αιτήσεων ΑΕΝ και να συνδεθεί ξανά με τα credentials (email/password) με τα οποία γράφτηκε στην υπηρεσία χρηστών.

2. Καταχώρηση αίτησης

Αμέσως μετά τη σύνδεση του ο υποψήφιος θα μπορεί να πατήσει το κουμπί Νέα αίτηση ώστε να αρχίσει την καταχώρηση των στοιχείων της αίτησης του. Αφού συμπληρώσει τα στοιχεία του θα πρέπει να τα αποθηκεύσει με τη βοήθεια της επιλογής Προσωρινή αποθήκευση οπότε και θα μπορέσει να δει αναλυτικά όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνει η αίτηση του.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης των στοιχείων της αίτησής του, ο υποψήφιος μπορεί είτε να τη διορθώσει ξανά πατώντας το κουμπί Επεξεργασία είτε να την υποβάλει πατώντας το κουμπί Υποβολή.

3. Επιλογή ειδικότητας / σχολών

Ο υποψήφιος θα πρέπει να επιλέξει ειδικότητα και σχολές. Για τις ειδικότητες θα πρέπει να επιλέξει είτε να είναι υποψήφιος μόνο ως πλοίαρχος, είτε μόνο ως μηχανικός είτε και ως πλοίαρχος και ως μηχανικός επιλέγοντας την προτεραιότητα (πρώτα πλοίαρχος και μετά μηχανικός ή το αντίθετο).

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξει τη σειρά των σχολών (είτε πλοιάρχων, είτε μηχανικών είτε και τα δύο ανάλογα με την επιλογή ειδικότητας). Η επιλογή της σειράς σχολών γίνεται με drag 'n' drop. Κάνει αριστερό κλικ στο όνομα μιας σχολής και, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο του ποντικιού, "τραβάει" τη σχολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω ώστε να προχωρήσει στη θέση που επιθυμεί. Ταυτόχρονα αλλάζουν και οι αριθμοί που υπάρχουν στα δεξιά και οι οποίοι εμφανίζουν τη σειρά επιλογής των σχολών.

4. Υποβολή της αίτησης και δικαιολογητικών

Όταν ο υποψήφιος επιλέξει το κουμπί Υποβολή για να υποβάλει την αίτηση, θα μεταφερθεί σε ειδική οθόνη στην οποία θα ερωτάται αν πράγματι θέλει να υποβάλει την αίτηση. Εδώ πρέπει να επιλέξει το Ναί και να πατήσει το κουμπί Εντάξει. Αφού υποβληθεί η αίτηση ο υποψήφιος θα μπορεί να εκτυπώσει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησης όπου αναγράφονται τα βασικά στοιχεία της αίτησης.

Μετά την υποβολή της αίτησης ο υποψήφιος θα πρέπει να προσέλθει σε ΑΕΝ της επιλογής του φέρονοντας μαζί του τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ανάλογα με το είδος και τις επιλογές που έχει κάνει κατά τη συμπλήρωση της αίτησης). Εκεί θα γίνει η αποδοχή της αίτησης από τους χειριστές της εφαρμογής στις ΑΕΝ και θα παραλάβει και υπογράψει την ολοκληρωμένη αίτηση του.

Όταν υποβληθεί μια αίτηση πλέον ο υποψήφιος δε μπορεί να κάνει καμία αλλαγή. Τυχόν αλλαγές (σε περίπτωση σφάλματος) μπορούν να γίνουν κατά την υποβολή των δικαιολογητικών στις ΑΕΝ.

Επικοινωνία

Σε περίπτωση προβλημάτων με τη χρήση της εφαρμογής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών στα τηλ: 210 4224166, 213 1371686 και 213-1371429 ή στείλτε e-mail στο dekn.epoptia@hcg.gr.

Δείτε επίσης:
Δείτε εδώ όλα τα για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου