Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Απάντηση Υφυπουργού Παιδείας στις αντιδράσεις για τη μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια


Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 - Ενημέρωση.

Σήμερα (16/5), ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το λόγο που ο αριθμός των εισακτέων φέτος είναι μειωμένος.

«Κάθε χρόνο έχουμε 100.000 υποψηφίους. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι θέσεις ήταν καθαρά γύρω στις 75.000 όταν είχαμε 140.000 υποψηφίους. Οι θέσεις παρέμεναν σταθερές στις 75.000 όταν είχαμε 100.000 υποψηφίους. Είναι φυσιολογικό η μείωση του αριθμού των εισακτέων να ρίχνει το μαθησιακό επίπεδο. Δηλαδή, έχουμε υποψηφίους με ένα, με δύο, με τρία, οι οποίοι λόγω της εισαγωγής του συστήματος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής δεν περνάνε πλέον στο πανεπιστήμιο, διότι δεν έχει νόημα να περάσει κάποιος με ένα ή με δύο. Δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας έχει τον τριπλάσιο αριθμό διακοπής σπουδών από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μειώθηκε κατ' αναλογίαν ο αριθμός σε σχέση με πολλές κενές θέσεις», είπε ο κ. Συρίγος και ολοκλήρωσε τη δήλωσή του λέγοντας: «Το θέμα είναι τι εκπαίδευση θέλεις να έχεις. Νομίζεις ότι θέλεις να έχεις ανθρώπους και να τους λες: περάστε στο πανεπιστήμιο, αλλά μην τελειώσετε ποτέ; Έχουμε φτιάξει πολλές καινούργιες διεξόδους, η τεχνική εκπαίδευση αναβαθμίζεται, υπάρχει η δυνατότητα να στραφούν προς τα εκεί».

Δείτε επίσης:






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου