Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Κ. Μητσοτάκης: Μέριμνα για φοιτητική στέγη … όχι κατ' ανάγκη δωρεάν























Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του Δημοσίου και των κλειστών διαμερισμάτων περιλαμβάνουν οι σχεδιαζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγης που δυσκολεύει τη ζωή των νέων.

Σε συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους εστιάζοντας στη φοιτητική στέγη ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «φαίνεται αδιανόητο αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν πανεπιστήμια τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη».

«Δεν λέω κατ’ ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου. Αυτές είναι μόνο κάποιες ιδέες τις οποίες αναπτύσσουμε αυτή την εποχή για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ ακανθώδες πρόβλημα της στέγης και της αύξησης του κόστους διαβίωσης συνολικά» ανέφερε.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου