Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ενημερωτική καμπάνια για τα σύγχρονα ναυτικά επαγγέλματα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Δείτε ένα νέο ιστότοπο


















Tο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ξεκινά ενημερωτική καμπάνια με θέμα τα σύγχρονα ναυτικά επαγγέλματα, με μία σειρά τηλεοπτικών σποτ με θέμα τις ευκαιρίες καριέρας που μπορούν να έχουν οι νέοι στη ναυτιλία.

Όλη η ενημέρωση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.

Την ίδια ώρα οι ενδιαφερόμενοι νέοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τη ναυτιλία και για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει στο νέο ιστότοπο που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τόσο το ενημερωτικό σποτ του ΥΝΑΝΠ, καθώς επίσης και τον νέο ιστότοπο:



Σημειώνεται ότι τόσο το σποτ, όσο και ο νέος ιστότοπος έχουν υλοποιηθεί με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση 2014-2020».

Δείτε εδώ όλα τα για τις ΑΕΝ καθώς και στη σελίδα Α.Ε.Ν. - Ενημέρωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


14 σχόλια:

  1. Έχετε ψάξει πόσες κενές θέσεις θα έχει η ΑΕΝ λόγω της ΕΒΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά λέει ο φίλος απο πάνω,δεν γίνεται ξαφνικά να μας λέει το υπουργείο ξέρεις κάτι θα υπάρχει φέτος ΕΒΕ...Δεν κάθομαι τόσους μήνες να διαβάζω για να έρθει και να μου πει δεν περνάς και έρχεται ο Πλακιωτάκης να μας πει τι;

      Διαγραφή
  2. Να σου πω επίσης φίλε ότι εγώ ενδιαφέρομαι για τον γιο μου όπου με βάση τις περσινές βάσεις πέρναγε με την γενική σειρά.Επισης είναι και ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι, τριτεκνοι) αλλά δεν θα πάρει κανέναν γιατί οι κατηγορίες αυτές αποκλείονται αυτόματα λόγο της ΕΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη αδικία φέτος για τα παιδιά με την ΕΒΕ,,, αλλά και γενικότερα οτι τα παιδιά κρίνονται μόνο από τις πανελλαδικές και οχι από την συνολική βαθμολογία του Λυκείου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γιος εγραψε 8.265 μορια. Μόλις χθες έμαθα ότι η ΕΒΕ είναι 8.27. Ανήκουμε στους τριτεκνους. Τι γίνεται τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 8.265 μόρια και να περάσει ΑΕΝ το πιο πιθανό είναι να δυσκολευτεί να τη βγάλει γιατί θέλει διάβασμα. Εύχομαι τα καλύτερα όμως όπως και να χει.

      Διαγραφή
    2. Φίλε απέκλεισε τις ειδικές κατηγορίες λόγω ΕΒΕ. Και ο γιος μου δεν περνάει και είναι τριτεκνος. Μετά μας λένε για την υπογεννητικοτητα. Να δεις που ενώ η προκήρυξη έχει ποσοστό για τριτεκνους, ειδικά στη μηχανικών δεν θα περάσει κανείς λόγω ΕΒΕ.

      Διαγραφή
    3. Με 8.265 μόρια τι σχολή θα βγάλεις; Θα τα βρεις παντού σκούρα.Τα πανεπιστήμια δεν είναι λύκειο

      Διαγραφή
  5. Απ ότι διαβάζω αρκετοί θεωρούν ότι είναι άδικο μέτρο ο Ελάχιστος Βαθμός Εισαγωγής. Τι θα ήθελαν να συμβαίνει; Να εισάγονται στις σχολές σπουδαστές έστω και αν δεν έχουν γράψει καλά στις εξετάσεις; Αυτό αν το θεωρούν δίκαιο, τότε να καταργήσουμε τις εξετάσεις. Πάντως όσοι γράψουν πάνω από τη βάση θα περάσουν όλοι ανεξαιρέτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος δεν μπορεί να συγκεντρώσει 8,27 απο ΓΕΛ η 5,83 από ΕΠΑΛ που είναι οι φετινές ΕΒΕ,τότε δεν κάνει όχι για καπετάνιος αλλά ούτε για βαρκάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλαράκο τόσα χρόνια στην ΑΕΝ περνάνε από 7000 μόρια. Εσύ που ξέρεις τι έχουν κάνει αυτά τα παιδιά; Δώσε μας τα στατιστικά σου πόσοι από αυτούς είναι βαρκαριδες!!!

      Διαγραφή
    2. Μολονότι διακρίνω από πλευράς σου μια ειρωνεία και απαξίωση στην άποψη που εξέφρασα, θα σου δώσω αφού το ζητάς στατιστικά στοιχεία που δεν είναι δικά μου, αλλά του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ε. Πανά. Θα τα αναζητήσεις στο Google γράφοντας "Έρευνα της κατάστασης των ΑΕΝ της Ελλάδος".
      Μπορεί στο παρελθόν όπως γράφεις να περνούσε κάποιος με 7.000 μόρια. Όμως το θέμα δεν είναι να περάσεις αλλά να τελειώσεις τις σπουδές σου έχοντας αποκτήσει γνώσεις. Στην παραπάνω έρευνα που σε παραπέμπω να μελετήσεις, θα δείς πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους διότι δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις για να προχωρήσουν.
      Όποιος νομίζει ότι οι ΑΕΝ εξακολουθούν να είναι εύκολες σχολές, έχει πέσει θύμα φοβερής πλάνης.

      Διαγραφή
    3. Για πες μου φίλε που τα ξέρεις όλα,στη μηχανικών ο τελευταίος πέρασε με 7331 μόρια. Πως γίνεται αυτό αφού η ΕΒΕ είναι 8.27;Επίσης με το 10% ο άλλος πέρασε με 5.945παντα από ΓΕΛ.Τελικα αυτά τα παιδιά που τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία να πάνε στην σχολή; Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου καλύτερα να μην πάνε γιατί δεν θα την βγάλουν ποτέ.

      Διαγραφή
  7. 12830 στην κοινη ομαδα επαλ , συμπληρωνει ο γιος μου
    Πιστευω περναει στην ΑΕΝ Μηχανικων , που το 2020 η βαση ηταν 10790
    Αντε να δουμε, καλη επιτυχια σε ολα τα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή