Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Κεραμέως: Την άλλη εβδομάδα η ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) - 9.000 περισσότεροι υποψήφιοι δεν θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ

Η Υπουργός Παιδείας,
Νίκη Κεραμέως.
μίλησε στον ΑΝΤ1 και για τις βάσεις 2021 και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ανέφερε τα εξής:

«Η ελάχιστη, η κατώτερη βάση ανά επιστημονικό πεδίο είναι γύρω στο 9 ή στο 10. Το κάθε Πανεπιστήμιο όρισε τον συντελεστή του. Η ελάχιστη βάση ορίζεται από τον βαθμό των υποψηφίων σε συνδυασμό με τον συντελεστή που επέλεξε κάθε Πανεπιστήμιο. Η ελάχιστη βάση είναι ανά σχολή και ανά τμήμα, είναι ένα σύνθετο σύστημα. Θα βγει την επόμενη εβδομάδα η ελάχιστη βάση ανά τμήμα και σας θυμίζω ότι θέλουμε αποφοίτους, όχι εισαχθέντες, δεν μας ενδιαφέρει να γίνουν τα παιδιά μας φοιτητές, αλλά να αποφοιτήσουν. Θέλουμε το Πανεπιστήμιο να ανοίγει δρόμους ζωής».

Σε ότι αφορά την μείωση των εισαχθέντων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Υπ. Παιδείας είπε ότι «έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό. Το μηχανογραφικό για πρώτη φορά θα είναι διπλό για την δήλωση Σχολών για τα Πανεπιστήμια, αλλά και για τα δημόσια ΙΕΚ. Μέχρι 27.000 παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε δημόσια ΙΕΚ και σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας».



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου