Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2021 - Εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) σε όλες τις σχολές

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ισούται με το γινόμενο: (του Μέσου Όρου των Μέσων Όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο) x (τον συντελεστή που καθορίζεται από το Τμήμα).

Όλες οι εξελίξεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 έγκυρα και έγκαιρα και στη σελίδα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 - Ενημέρωση.

Εκτίμηση Μέσου Όρου των Μέσων Όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο
Ο συντελεστής βρίσκεται εντός του διαστήματος ελάχιστης και μεγίστης τιμής που ορίζει το Υπουργείο. Το 2021 το εύρος έχει οριστεί από 0,8 έως 1,20.

Οι συντελεστές ΕΒΕ για κάθε τμήμα https://panelladikes24.blogspot.com/2021/05/2021-2022_14.html

Για να μπορείς να διεκδικήσει υποψήφιος ένα Τμήμα πρέπει ο Μ.Ο. των βαθμών στα 4 Πανελλαδικά Εξεταζόμενα Μαθήματα να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ.

Αν υπάρχει Ειδικό Μάθημα (ΕΜ) απαιτούνται δύο προϋποθέσεις: α] ΕΒΕ στο ΕΜ & β] ΕΒΕ στο Τμήμα 

Στις σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις, που εντάσσονται σε περισσότερα του ενός επιστημονικά πεδία, για τον υπολογισμό της Ε.Β.Ε. λαμβάνεται υπόψη ο μικρότερος μέσος όρος των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των επιστημονικών πεδίων, στα οποία εντάσσονται οι συγκεκριμένες σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις.

Παράδειγμα η ΕΒΕ του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου η ΕΒΕ είναι 10,37 × 0,8 = 8,3.

Τα παραπάνω δεδομένα αποτελούν εκτίμηση και όχι τελικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

https://sep4u.gr/39464/ektimisi-elachistis-vasis-eisagogis

Πατήστε στους συνδέσμους που ακολουθούν για να δείτε τις απαραίτητες πληροφορίες και παραδείγματα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και τους συντελεστές της ΕΒΕ για κάθε σχολή.






Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου